Patria (Patria Finance)
Investice  |  06.02.2018 14:21:36

Americké futures naznačují další ztráty


Americké akciové futures indikují po včerejším výplachu na Wall Street další ztráty. Futures na index amerických blue-chips Dow Jones Industrial Average byly naposledy nižší o 0,8 %, futures na širší akciový index S&P 500 ztrácely zhruba 0,3 %. U futures na Nasdaq 100 byly ztráty nižší v rozsahu 0,1 %. Obchodování ale prochází výraznými výkyvy.

Dopoledne londýnského času odepisovaly futures na širší americký akciový index zhruba 3 %. Propad ale dokázaly přetavit v až 1,4% procentní růst, aby kolem poledne pražského času přechodně stagnovaly, než se znovu vydaly dolů.

„Byl bych překvapený, kdybychom měli dnes v USA další 4% pokles,“ říká Otto Waser, šéf investic ve společnosti R&A Group Research & Asset Management v Curychu. „Měli jsme za to, že nějaká korekce měla přijít už dřív, a tato korekce vychází ze Spojených států,“ podotkl také podle agentury Bloomberg. Tamní daňové škrty prý trhy dokázaly v cenách zohlednit skoro dvojnásobně.

Minimálně 1 % ztrácelo v americkém předburzovním obchodování více než 100 titulů. Trendu vzdorovaly akcie Ford Motor či General Motors, které se zveřejněním nečekaně dobrého kvartálního zisku na akcii rostly v premarketu o cca 1,7 %.

Dál se zvyšuje i kolísavost na trzích. Index strachu VIX, který slouží jako měřítko tržní volatility, se dnes vyhoupl nad hranici 50 bodů, nad kterou nebyl od srpna 2015.

Tři soustavně ztrátové dny na Wall Street kulminovaly v pondělí, kdy se index Dow Jones propadl během dne i o téměř 1 600 bodů. Index VIX v pondělí dokázal narůst na více než dvojnásobek, což byl jeho vůbec největší vzestup v historii. Rostoucí hodnoty tohoto indexu ovšem vyvolávají otazníky nad budoucností burzovně obchodovaných produktů, které jsou s ním nějakým způsobem spojené.

Americké výprodeje dnes s sebou strhly asijské akcie i evropské burzy. Širší index evropských akcií Stoxx 600 se po otevření propadl o 3,2 % na nejnižší úroveň od loňského srpna, ztráty ale během dne redukoval, před uzávěrkou tohoto článku na -2 %.

Zdroje: BBG, Patria.cz


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688