KLIDNÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ A ÚSPĚŠNÝ ROK 2018! (Ranní zpráva z akciového trhu)

Dnešní Ranní zpráva z akciového trhu je poslední v tomto roce. Její další vydání naleznete ve svých mailových schránkách 2. ledna 2018. Rád bych vám jménem našeho celého týmu poděkoval za projevenou důvěru a náklonost a věřím, že nám zachováte přízeň i v roce 2018. Budeme se těšit. Hezké svátky!

 

Hlavní události

Management Monety potvrdil svůj současný střednědobý cíl udržovat kmenový kapitál ve výši 15,5 %.

ČEZ čelí v Bulharsku pokutě za porušování pravidel hospodářské soutěže.

Evropské trhy zahájí poslední předvánoční seanci poklesem.

Spojené státy dnes zveřejní celou řadu makroekonomických ukazatelů. Důležitými čísly budou příjmy a výdaje amerických domácností, cenový deflátor PCE a michiganská spotřebitelská důvěra. Publikovány budou i prodeje nových domů či dlouhodobé objednávky zboží. V Evropě byla ráno oznámena německá spotřebitelská důvěra GfK, která překvapila růstem oproti očekávané stagnaci. Ve Francii nás čeká finální číslo HDP za Q3 17.

Société Générale zvýšila doporučení pro francouzského výrobce oceli Vallourec na Koupit.

Obchodování na zámořských trzích

Akcie v zámoří během včerejšího obchodování celkově příliš velkých změn nedoznaly. Index S&P 500 si polepšil o 0,2 %. Nejvíce rostoucím sektorem byly energetické tituly, které si včera díky rostoucím cenám ropy polepšily o více jak dvě procenta. Až s odstupem je následovaly finanční domy se ziskem 0,9 %. Na opačné straně se nejméně dařilo akciím síťových odvětví, které propadly o 1,2 %.

Na asijských trzích převažovala během dnešního rána zelená, nicméně zisky nedosahovaly extrémních hodnot a pohybovaly se maximálně do půl procenta. Červeným ostrůvkem byly čínské pevninské burzy, které mírně ztrácely. V případě šanghajského indexu šlo o pokles o 0,1 %, šenčenský odevzdal 0,2 %.

Moneta Money Bank

V reakci na oznámení dalšího zvýšení proticyklické rezervy o 0,25 pb na 1,25 % s platností od ledna 2019 management společnosti potvrdil svůj dosavadní střednědobý cíl pro kmenový kapitál (CET1) na 15,5 %. Ten se skládá z 11% kapitálového požadavku, 2,5% bezpečnostní rezervy, 1% proticyklické kapitálové rezervy a 1% rezervy stanovené vedením banky.

Současná kapitálová vybavenost banky zůstává nadále velmi silná. Ke konci třetího kvartálu činil poměr kmenového kapitálu 18,1 % (bez zahrnutí čistého zisku za první tři kvartály letošního roku). Zvýšení proticyklické kapitálové rezervy nepředstavuje pro banku problém vzhledem k výši jejího kapitálu.

ČEZ

ČEZ dostal od bulharského antimonopolního úřadu pokutu ve výši 2,2 mil. leva (28,8 mil. CZK) za porušování pravidel hospodářské soutěže. Dle vyjádření diskriminoval nezávislé obchodníky s elektřinou a zamezoval nákupům za ceny, které byly dojednané volně. ČEZ uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ač jde o nepříznivou zprávu, dopad na akcie je minimální, když požadovaná částka představuje jen 5 haléřů na akcii. Nastalá situace nicméně opětovně potvrzuje dlouhodobé problémy společnosti s bulharskými úřady.

Autor: Miroslav Frayer

Zařazenopá 22.12.2017 08:12:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/253547c7_klidne_proziti_vanocnich_svatku_a_uspesny_rok_2018
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.