Ministerstvo financí láká do svých řad absolventy Univerzity Karlovy

Absolventi a absolventky rozmanitých fakult a oborů Univerzity Karlovy mají na Ministerstvu financí dveře otevřené k dobrému pracovnímu uplatnění. S jejich zaměstnáváním má úřad dlouhodobě výbornou zkušenost. Personalistky Ministerstva financí se proto 28. listopadu zúčastnily Veletrhu Absolvent v pražském Karolinu s aktuální nabídkou necelých dvou set volných míst v úřadě.

„Vzhledem k rekordně nízké nezaměstnanosti a omezené nabídce na trhu pracovních sil nechceme sedět se založenýma rukama v klíně a čekat, až se na nás uchazeči o zaměstnání obrátí. Místo toho je sami aktivně vyhledáváme,“ říká státní tajemník Ministerstva financí Jan Sixta. „Služební zákon vyžaduje u velkého množství pozic vysokoškolské vzdělání, proto jsme uvítali příležitost oslovit na veletrhu absolventy a končící studenty Univerzity Karlovy,“ doplňuje ředitelka personálního odboru Libuše Neščáková.

Řada absolventů se zastavila u stánků s pracovními nabídkami rovnou po cestě z promoce v hlavní síni Karolina. Na ministerstvu naleznou uplatnění především právníci a ekonomové, ale také absolventi oborů z oblasti matematiky, politologie, sociologie, mezinárodních či evropských studií. „Obecně převládá přesvědčení, že práce u nás obnáší pouze státní rozpočet a daně, ovšem ve skutečnosti je nabídka pozic mnohem pestřejší. Jedná se například o oblasti finančních trhů, auditu, hospodářské politiky nebo regulace hazardu,“ vysvětluje Libuše Neščáková. Návštěvníci veletrhu měli možnost seznámit se s požadavky na jednotlivé pozice, se specifiky služebního zákona, s úřednickou zkouškou i nabízenými zaměstnaneckými benefity. Do budoucna ministerstvo uvažuje o konání vlastního profesního dne, kde by měli uchazeči o zaměstnání možnost hovořit přímo se zástupci jednotlivých sekcí a seznámit se blíže s prostředím a fungováním ministerstva.

Aktuální nabídka volných služebních a pracovních míst je k dispozici na webu MF. Uchazeči se mohou s jakýmikoliv dotazy či nejasnostmi obracet na personální odbor na adrese vyberova.rizeni@mfcr.cz.

Dokumenty ke stažení

  • Prezentace - Představení MF jako zaměstnavatelePDF (1438kB)

Zařazenopá 01.12.2017 10:12:00
ZdrojMFČR
Originálmfcr.cz/cs/aktualne/aktuality/2017/ministerstvo-financi-laka-do-svych-rad-a-30277/
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V