Bezdomovec jí dal poslední peníze na benzin. Takhle mu to oplatila

Válečný veterán Johnny Bobbitt, který žil na ulici, pomohl Kate McClureové v nouzi. Když jí uprostřed noci došel na dálnici benzin, bála se jít několik kilometrů ve tmě na nejbližší pumpu. Johnny jí benzin beze slova přinesl. Koupil ho za posledních 20 dolarů, které měl. Kate se mu odvděčila neuvěřitelným způsobem.

Kate došel benzin uprostřed dálnice pozdě v noci. Byla vyděšená k smrti, že musí s kanistrem kráčet podél dálnice několik kilometrů na nejbližší benzinovou pumpu.

 

V té chvíli se však objevil Johnny, který u dálnice často sedával. Řekl jí, ať si sedne zpátky do auta a zamkne se. O nějakou chvíli později se vynořil ze tmy s kanystrem benzinu v ruce. Koupil ho za posledních 20 dolarů, které měl, aby se Kate dostala bezpečně domů.

 

Johnny na oplátku nic nechtěl. Kate mu ani nemohla peníze vrátit, protože u sebe neměla žádnou hotovost. Ale v následujících týdnech u dálnice ve Filadelfii zastavila několikrát. Vrátila Johnnymu peníze a přinesla mu teplé oblečení, jídlo a vodu.

 

 

To jí však nestačilo, chtěla Johnnymu pomoci víc. Založila dobročinnou stránku s názvem Paying It Forward a na stránce GoFundMe chtěla vybrat dostatek peněz, které by pokryly první a poslední nájem.

 

Zároveň doufala, že by mohla vybrat i na auto a půlroční výdaje. "Je to tak skvělý muž, pokaždé když s ním mluvím, toužím mu pomoci více," popsala na stránkách Kate.

  

Kate také popsala, že pokaždé, když Johnnymu něco přivezla, neváhal se rozdělit s jinými. Také uvedla, že projevil velký zájem najít si práci. "Věřím, že kdyby se měl každý večer kde umýt a vyspat, jeho život se může otočit k normálu," popsala Kate.

 

Téměř přes noc se na stránkách vybralo 250 tisíc dolarů. Kate tomu nemohla uvěřit. Johnny byl štěstím bez sebe. Doslova skákal radostí. "Do pr*dele," vykřikl Johnny v úžasu, když si přečetl, kolik se vybralo peněz. "Jen dneska jsme obdrželi 70 peněžních darů," vysvětlil Johnnymu Katin přítel.

 

"Je to neuvěřitelný, nevím jak poděkovat, jste užasní. Lidé jsou prostě úžasní," říká Johnny na dojemném videu.

 

 

Johnny byl technikem u americké armády. Před tím byl také zdravotníkem. "Tohle je jenom další důkaz, že to může potkat každého. Každý může skončit na ulici," doplnila Kate.

 

Kate a její přítel vzali Johnnyho nakoupit základní nezbytnosti. Poté mu zamluvili hotel, kde by mohl zůstat během svátků, zatímco se mu snaží najít vhodné bydlení.

 

 

Podle Kate sní Johnny o bydlení v Robbinsville v New Jersey a chtěl by pracovat pro sklad Amazonu.  "Chtěli bychom poděkovat všem, kteří přispěli a pomohli Johnnymu dostat se z ulice. Jste úžasní," dodala Kate na závěr svého příběhu.


Zařazenopá 24.11.2017 13:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/bezdomovec-ji-dal-posledni-penize-na-benzin-takhle-mu-oplatila.html
Přílohy

Související témata

Benzina
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V