Řada obchodů na Vánoce zavře. Kde nakoupíte i na Štědrý den?

Vánoce se kvapem blíží a obchodní řetězce teď stojí před rozhodnutím, jestli na svátky úplně zavřít nebo nechat otevřeno. Podle zákona totiž mohou na Štědrý den prodávat až do 12 hodin. Jenže některé obchody už avizovaly, že neotevřou vůbec.

I když v dřívějších letech záleželo jen na obchodech, jak budou mít mezi vánočními svátky otevřeno, od loňského roku jsou omezeni zákonem. Podle něj musí mít zavřeno 25. a 26. prosince, na Štědrý den pak mohou mít otevřeno do 12 hodin.

 

Penny Market už ve čtvrtek oznámil, že i na Štědrý den nechá všech 370 prodejen uzavřených. Prý chce dopřát svým zaměstnancům Vánoce doma. "Chceme, aby si odpočinuli po hektickém předvánočním období. Zároveň je to i poděkování za jejich celoroční práci," řekl jednatel Penny Marketu Martin Peffek. Místo toho prodlouží otvírací dobu před Vánocemi.

 

Omezení prodeje musejí zákazníci očekávat taky v COOP. "Jednotlivá spotřební družstva řeší otevírací dobu individuálně ve svých regionech. Obecně ale platí, že většina prodejen bude mět otevřeno jako v neděli. V našem případě tak bude většina prodejen zavřena, nebo bude fungovat ve sváteční režimu," vyvsvětlil mluvčí COOP Lukáš Němčík.

 

 

Ostatní obchodní řetězce zatím neuvažují nad tím, že by 24. prosince na celý den zavřely. "Na Štědrý den budou naše hypermarkety otevřené od 7 do 12 hodin. I v letošním roce budeme před Vánoci upravovat otevírací dobu. Všechny hypermarkety budou již od 14. prosince otevřeny o hodinu dříve, a sice už od 7 hodin. Hypermarkety v Praze budou otevřené do 23 hodin, zbylých dvanáct hypermarketů v České republice bude mít otevřeno do 22 hodin," uvedla mluvčí Globusu Pavla Hobíková.

 

"Prodejny BILLA budou na Štědrý den otevřeny do 12 hodin," řekla manažerka komunikace Dana Bratánková. Do 12 hodin si budou moci 24. prosince zákazníci nakoupit také v prodejnách Tesco a Albert.

 

Prodejny Lidl budou zavírat o půl hodiny dříve, a to v 11:30. Podobně na tom bude také Kaufland. "Všechny prodejny Kaufland v celé ČR budou mít na Štědrý den otevřeno od 6 do 11:30 hodin," upřesnila za Kaufland Renata Maierl.


Zařazenopá 24.11.2017 12:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/rada-obchodu-na-vanoce-zavre-kde-nakoupite-i-na-stedry-den.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V