Nevíte kam o svátcích na vánoční trhy? Tyto patří k nejhezčím

Advent je skoro za dveřmi a i vy možná přemýšlíte o tom, kam letos zavítat na vánoční trhy. Pokud toužíte po změně a nebojíte se vyrazit do zahraničí, abyste si trochu rozšířili obzory, máme pro vás pár tipů. Podívejte se na nejkrásnější vánoční trhy v Evropě.

Mnichov - Německo

Mnichov nabízí jedny z nejoblíbenějších trhů v Evropě. Na Marienplatzu se můžete těšit z vánoční atmosféry od 27. listopadu do 24. prosince. Nachází se zde nespočet stánků s ručně vyráběnými dárkovými předměty nebo cukrovinkami k ochutnání.

 

Trhy si stále drží svůj bavorský charakter, ve stáncích tak můžete objevit například ozdoby na stromeček v podobě panáčků v bavorském kroji. O pečená jablka, perníčky nebo svařené víno samozřejmě není nouze. A pokud vás tato zábava přeci jen omrzí, nezapomeňte, že se nacházíte v centru města, takže můžete zavítat i do přilehlých obchodů a omrknout předvánoční slevy.
 

 

 

Drážďany - Německo

Jedny z největších vánočních trhů v Evropě vás jistě nalákají na barevná světélka, která září vysoko nad městem. Kdo tam jednou vstoupí, octne se v kouzelném světě, ze kterého se nebude chtít vrátit do civilizace. Letos se konají 583. trhy a to od 29. listopadu do 24. prosince. Každý si přijde na své.

 

Od tradičního přes středověký až po kouzelný Hüttenzauber. Z hlavního vlakového nádraží vede zářivá vánoční míle podél Prager Straße k Altmarktu, přes Fraunekirche, napříč Neumarktem na vánoční trh Hauptstraße na druhé straně Labe. Neustädter Advent se pak nachází přímo uprostřed barokní čtvrti.

 

Lille - Francie

Obrovské svítící ruské kolo je středem vánočního trhu v Lille, malebném francouzském městě. Vše se odehrává na náměstí Place Rhiour, kde najdete přes devadesát stánků s příhodnými náměty na dárky nebo dekorace a samozřejmě vánočními dobrotami. Najdete zde vánoční předměty nejen z Francie, ale také z Kanady, Ruska nebo Polska. Na trhy můžete zavítat už od 17. listopadu a těšit se z nich můžete až do 27. prosince.

 

Dubrovník - Chorvatsko

Koho by napadlo zamířit o adventu do Chorvatska? Kdo tak ovšem učiní, nikdy nebude litovat. Dubrovník je jednou z nejkrásnějších památek UNESCO a osvětlený vánočními světélky působí snad ještě kouzelněji. Trhy jsou doslova nacpané ručně vyráběnými dekoracemi nebo ozdobami, ty jsou ostatně i hlavní atrakcí trhu. Trhy jsou situovány v atriu Kláštera St. Claire. Vychutnat si pak můžete nespočet tradičních chorvatských dobrot, například arancini nebo kontonjata (sladké kdoule). Užít si trhy můžete od 6. prosince až do 8. ledna.

 

Podívejte se na reportáž TV Nova o vánočních trzích:

 

Stockholm - Švédsko

Hlavní město se pyšní nespočtem vánočních trhů, rozhodně byste však neměli zmeškat ty ve starém městě, které mají tradici od roku 1914. Rozsáhlá nabídka dekorací, ozdobiček a vánočního švédského cukroví vás nenechá chladnými ani v silném mrazu. Neměli byste se vyhnout ani Drottininggatan, dlouhé ulici v centru města, která je plná tradičních obchůdků. Na trhy na starém městě se můžete podívat od 18. prosince do 23. prosince.

 

Madrid - Španělsko

Hledáte ve vánočním období nějakou změnu a chcete se i trochu ohřát? Ty nejhezčí vánoční trhy v celém Španělsku jsou bez pochyby v Madridu. Najdete je na Plaza Mayor a mimo stánků s tradičními dekoracemi nebo cukrovím nabízí například výstavu kolébek z celého světa. Těšit se můžete na 104 tradičních stánků a najdete zde všechno od sošek námořníků až po vánoční stromky. Trhy jsou otevřeny od konce listopadu do konce prosince.

 

Verona - Itálie

Každý rok je město od půlky listopadu do ledna osvětleno stovkami světel. Potěší vás nejen samotné trhy, které nabízí ručně vyrobené dekorace a speciality z italské a německé kuchyně. Měli byste se vydat i do Arena di Verona na úžasnou podívanou s více než 400 betlémy, které jsou vystavené na pozadí světla a hudby.

  

Paříž - Francie

Toužíte sloučit nákupy v chic stylu s kouzelnou výpravou na vánoční trhy? Pak je pro vás Paříž jasnou volbou. Více než 350 stánků předvádí tradiční řemesla a umění. Největší trhy najdete ve čtvrti La Défense. Ty nejkrásnější pak bývaly na Champs-Elysees. Letos se sice konat nebudou, ale i tak si přijdete na své. Při procházce Mortmartrem neopomeňte zakoupit tradiční preclík. Užít si je můžete od 23. listopadu do 28. prosince.

 

 

Bruggy - Belgie

Pohádkové belgické město patří mezi nejmalebnější památky UNESCO. Místní obchůdky s čokoládou jsou jasnou zastávkou. Stánky se nachází navíc na náměstí Simon Stevinplein, kde je zimní kluziště. Bruslit tak můžete od stánku ke stánku. Trhy začínají 24. listopadu a končí 1. ledna.

 

Praha - Česko

Samozřejmě nesmíme opomenout vánoční trhy na Václavském a Staroměstském náměstí. Nachází se jen pět minut od sebe přímo v centru města a kromě tradičního staročeského trdelníku a jiných dobrot zde můžete nakoupit i vánoční ozdoby a další dekorace. Na Staromáku se navíc můžete pokochat vánočním stromkem a vychutnat si svařák nebo pečené kaštany při poslechu českých koled.


Zařazenopo 20.11.2017 05:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/nevite-kam-o-svatcich-na-vanocni-trhy-tyto-patri-k-nejhezcim.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.