Úvodní stránka

České firmy se zúčastnily významného farmaceutického veletrhu CPhI Worldwide 2017 ve Frankfurtu nad Mohanem

Publikováno:
12.11.2017
Autor:
Odbor řízení exportní strategie a služeb 51400

Společný stánek České republiky a MPO jako garanta akce, se představil po celých 9 letech právě v německém velkoměstě.


Ve dnech 24. - 26. října 2017 se 6 českých vystavovatelů úspěšně představilo ve společném českém pavilonu v rámci CPhI 2017 – putovním veletrhu, který se každý rok koná v jednom ze čtyř evropských měst (Frankfurt, Barcelona, Madrid, Paříž). Českou oficiální účast pořádalo Ministerstvo průmyslu a obchodu. Společný stánek České republiky a MPO jako garanta akce, se představil po celých 9 letech právě v německém velkoměstě.

Veletrh CPhI 2017 přilákal více než 42 000 odborných návštěvníků a představilo se zde 2.500 vystavovatelů ze 153 zemí. Všechny sektory farmaceutického trhu byly na tomto veletrhu zastoupeny a představeny pod jednou střechou. Jednalo se tak o nejefektivnější způsob, jak vytvořit nové obchodní vztahy, setkat se s globálními partnery a udržovat se v povědomí již stávajících obchodních partnerů. Přesně tento bod byl i českými vystavovateli hodnocen jako nejpřínosnější.

Šest českých vystavovatelů (Svaz chemického průmyslu ČR, Synthesia a.s., BorsodChem MCHZ, s.r.o., Terezia Company s.r.o., ReachSpektrum, s.r.o., Lučební závody Draslovka a.s. Kolín) ocenilo, že se díky oficiální účasti ČR mohou za zvýhodněných podmínek veletrhu zúčastnit, kromě společnosti Synthesia se ostatní subjekty zúčastnili poprvé.

 „Účast SCHP ČR spočívala zejména v podpoře zúčastněných členů Svazu na veletrhu a přípravy doprovodného semináře. Na stánku proběhlo několik jednání týkajících mj. možnosti vystavování na podobných výstavách v jiných regionech. Stánek ČR byl vhodně designován (v souladu s předloženým návrhem a připomínkami ze strany vystavovatelů) a určitě splnil svůj účel,“ řekl Ivan Souček, ředitel Svazu chemického průmyslu

 „CPhI je pro naši  SBU  Organická chemie ze společnosti Synthesia a.s.  velmi důležitým veletrhem, kterého se pravidelně účastníme již mnoho let. Ve velmi krátkém čase tří dnů se zde setkáváme s velkou částí stávajících a potenciálních obchodních partnerů, kteří jsou rozesetí téměř po celém světě. Máme tak možnost velmi efektivně prověřit obchodní situaci se stávajícími partnery a novým partnerům  nabídnout  naše produkty a technologie.    I letošní CPhI byl pro nás  dobrým odrazovým můstkem pro plnění obchodních cílů v následujícím období, hodnotila účast na veletrhu Hana Burianová, obchodní manažerka společnosti Synthesia a.s., která je na veletrhu pravidelným vystavovatelem.


„Aktivní účast Lučebních závodů Draslovka, jako součásti českého pavilonu na veletrhu CPhI, byla velmi přínosná. Podařilo se uskutečnit řadu plánovaných i neplánovaných jednání, která přinesla cenné informace pro další činnost společnosti v oblasti chemických specialit, konstatoval Karel Zelinka ze společnosti Lučební závody Draslovka a.s. Kolín.

Český stánek byl umístěn v hale 11.0, tedy v té nejvzdálenější od hlavního vchodu a zároveň nejbližší od západního vchodu do výstaviště Messe Frankfurt. Projekt expozice vycházel z grafického manuálu MPO a expozice se tak otiskla do podvědomí návštěvníků v jednotné podobě a v českých národních barvách.

Na stánku České republiky se dne 25. 10. 2017. od 14h jako doprovodný program konal odborný seminář „Není chemie jako chemie aneb udržitelnost“.

Českou oficiální účast na CPhI 2017 navštívili zástupci agentury CzechTrade, paní Julie Havlová se 2 stážisty. Všichni si se zájmem prohlédli expozici, pohovořili s jednotlivými vystavovateli a seznámili se s jejich produkty a službami.

Vzhledem k úspěchu české prezentace v letošním roce se již vystavovatelé těší na další možný ročník CPhI, který se koná opět za rok v Madridu v termínu 9. - 11. 10. 2018 na výstavišti IFEMA,  Feria de Madrid ve Španělsku.