Pražská burza v zisku, telekomunikace O2 nejziskovější akcií dne

Ztrátové indikace hlavních akciových futures v Evropě, a to kvůli napětí mezi Španělskem a Katalánskem, byly sice mělké, ale nakonec se celoregionálně nenaplnily. Většina Západní Evropy totiž vykázala k závěru pražské burzy spíše zisková čísla, zatímco ztráty byly vidět spíše v regionu Střední Evropy. Akciová Praha ale díky akciím telekomunikace O2, Monetě Money Bank a Komerční bance nakonec zaznamenala zisky.

Index PX uzavřel ziskem 0,31 % na 1 051,46, i když technickou hranici 1 052 bodů nepřekonal, při podprůměrném objemu obchodů s akciemi před závěrečnou aukcí, který dosáhl na 394 milionů korun. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,630 mld. Kč. Pražská burza se dnes odrazila ze svého včerejšího propadu, který poslal domácí akcie na nejnižší hodnotu od konce září při 1048 bodech. Dnes však bylo všechno jinak. Výsledková sezóna na pražské burze přinesla dvojici dat a zvláště telekomunikační operátor O2 představil za třetí čtvrtletí roku 2017 podle Ondřeje Koňáka, analytika Patria Finance silné výsledky napříč segmenty. Dopad roamingu do hospodaření O2 dokázala plně kompenzovat nárůstem volání.

Podle Jakuba Bruknera, makléře ČSOB, byl růst v Praze podpořen silnými výsledky O2, akcie uzavřely o 3,5 % výše, zobchodováno bylo pouze v objemu 18 milionů korun. Výsledky CETV v souladu s očekáváním trhu s cenou akcií pak příliš nepohnuly, zobchodovaný objem byl opět podle Jakuba Bruknera pouhých 19 mil korun. „Index PX pomohla vytáhnout výše Moneta, která uzavřela o necelých devět desetin procenta na včerejším závěru na 75,40 korunách při lehce podprůměrných objemech na úrovni 109 mil. Korun,“ řekl Jakub Brukner.

V růstu pokračoval Unipetrol, který po silných výsledcích využívá příznivého sentimentu. „Včerejší propad korigoval Philipp Morrris, který si dokázal připsat necelých osm desetin procenta a uzavřít nad hranicí 16 000 korun,“ řekl Jakub Brukner. Akcie ČEZ po úvodních propadech až k 451 korunám dokázaly podle Bruknera otočit a uzavřely nakonec těsně v kladných hodnotách. „Erste a Komerční banka se vydaly každá jiným směrem, když první zmíněna oslabila o šest desetin procenta a druhá naopak posílila o necelých devět desetin procenta,“ uzavřel Jakub Brukner.

Z výsledků O2 je dále vidět, že mobilní segment meziročně stoupl o 3,5 procenta, bez roamingu o 3,9 procenta, O2 zachovala solidní ziskovost s EBITDA marží 28,8 procenta při striktní kontrole nákladů. „Potvrzujeme nákupní doporučení s cílovou cenou 286 korun za akcii. Obnovení zpětného odkupu akcií očekáváme v pondělí 30. října,“ doplnil Ondřej Koňák. Akcie firmy na domácí burze tak největší měrou přispěly k růstu indexu PX a zaznamenaly dnes nejvyšší růst, a to o 3,5 % na 266,50 Kč Kč za akcii. Titul však zůstává v posledních dnech volatilní. Hodnocení výsledků hospodaření si můžete přečíst níže:

Také druhá společnost, jejíž akcie jsou kotované na domácím kapitálovém trhu, totiž mediální skupina Central European Media Enterprises, zveřejnila za třetí čtvrtletí roku 2017 příznivé výsledky hospodaření. Výnosy firmy stouply o 11 procent na 119,4 milionu dolarů, provozní zisk o 40 procent na 16 milionů dolarů a zisk OIBDA o 30 procent na 25,1 milionu amerických dolarů. Výsledky, kterými firma v zásadě vyrovnala očekávání analytiků Patria Finance, zveřejnila dnes ráno. Akcie CETV v Praze ale uzavřely den se ztrátou -0,29 % na 103,50 Kč. Hodnocení výsledků hospodaření Central European Media Enterprises si přečtěte níže:

Domácí burze k ziskovému dni však velkou měrou pomohly také akcie Komerční banky (+0,37 % na 954 Kč za akcii) a Moneta Money Bank (+0,87 % na 75,40 Kč za akcii). Komerční banka tak nenaplnila obavy analytiků z propadu pod 950 Kč za akcii. Energetika ČEZ přidala 0,07 % na 458,20 Kč za akcii a pokračuje v předvádění volatilního obchodování. Příspěvek k posílení akciového indexu PX přidaly dnes i akcie Stock Spirits Group (+1,44 % na 70,50 Kč za kus), Unipetrolu (+0,86 % na 353 Kč za akcii) a Philip Morris CR (+0,78 % na 16 089 Kč za akcii).

 

Zařazenoút 24.10.2017 17:10:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3661377/prazska-burza-v-zisku-telekomunikace-o2-nejziskovejsi-akcii-dne.html
Přílohy
KategorieAkcie

Výsledky firem - tržby, zisk

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.