Máslem za šedesát nebo sádlem za dvanáct? Dilema, čím si namazat chleba nebo na čem usmažit řízky v těchto dnech. nabírá na velikosti.
Z vysoké ceny másla lidé v těchto dnech doslova šílí. Dokazuje to video z Uherského Hradiště, které se objevilo na internetu.
Jeden z obchodních řetězců dnes zlevnil máslo na 45 korun. V poslední době se totiž cena za kostku másla blíží k šedesáti korunám, lidé tak mohli ušetřit i více než deset korun za čtvrt kilogramu. Máslo mizelo před očima, prodavačky je nestíhaly ani vybalovat z krabic.
Levnější alternativou však může být i sádlo. Čtvrt kilogramu stojí do 15 korun. Už naše babičky věděly, že buchty jsou nejlepší právě ze sádla. To se používá i do slaných pokrmů.
Řízky smažené na sádle jsou prý mnohem zdravější a chutnější. Sádlo totiž neobsahuje barviva ani dochucovadla. Podle kuchařů se navíc nepřepaluje.
Hlavní složkou sádla je kyselina olejová, ta má vysoký bod přehřátí a tak vydrží i velmi vysoké teploty, aniž by se měnila kvalita. Můžeme jen doufat, že cena sádla nebude stoupat stejně jako cena másla.
Zařazeno | ne 01.10.2017 20:10:00 |
---|---|
Zdroj | tn.cz Mediafax Nova |
Originál | tn.nova.cz/ext/z-vysoke-ceny-masla-lide-sili-usetrit-se-da-treba-diky-sadlu.html |
Přílohy |