Investoři si opět půjčují z budoucnosti, brzy to pocítí

Investoři tlačí ceny amerických akcií nahoru s vírou v to, že třetí čtvrtletí opět přinese výjimečně dobré výsledky. Tvrdí to hlavní akciový stratég banky Morgan Stanley Michael Wilson a přidává následující porovnání vývoje indexu S&P 500 a jeho valuace. Graf podle jeho interpretace ukazuje, že investoři si před výsledkovou sezónou „půjčují z budoucnosti“ a ženou akcie nahoru. Během výsledkové sezóny ale ceny akcií i valuace již nenacházejí podporu pro další růst a ten přichází až s očekáváním dalších pozitivních překvapení při následující výsledkové sezóně:

Překlad 

Andrew Lapthorne ze Société Générale v této souvislosti poukazuje na to, že řada firem dává investorům a analytikům relativně skeptické odhady vývoje čtvrtletní ziskovosti jen proto, aby je potom mohly skutečnými výsledky překonávat a vytvářet tím podporu pro růst cen jejich akcií. Lapthorne to považuje za „šarádu“, ale své klienty zároveň varuje před otevíráním krátkých pozic během výsledkové sezóny.

Wilson ovšem poukazuje na to, že investoři už začali pozitivní překvapení spojené se čtvrtletními výsledky promítat do cen akcií předem a ne až při jejich zveřejnění. Vede je k tomu zřejmě důvěra v silné ekonomické oživení, které přinese vítané hodnocení ve stylu „lepší, než se čekalo“. Navíc se snížila makroekonomická volatilita a neobjevují se výrazné katalyzátory, které by hýbaly trhem a hospodařením firem. I to vede investory k tomu, že předpokládají pokračující pozitivní vývoj zisků a již nyní jej odrážejí ceny na trhu.

Tento pohled může vysvětlovat i to, proč si někteří technologičtí giganti nyní na trhu nevedou právě nejlépe i přesto, že ve druhém čtvrtletí vykázali lepší než očekávané zisky. I u nich je totiž možné, že investoři již pozitivní výsledky očekávali a ceny je odrážely ještě předtím, než s nimi firmy přišly na trh. A poté již chyběl další faktor, který by ceny akcií těchto společností táhl dál vzhůru. Morgan Stanley se domnívá, že podobný vzorec chování na trhu nastane i během zveřejňování výsledků za třetí čtvrtletí. Během výsledkové sezóny by tak podle banky mělo dojít ke konsolidaci. Poté se index S&P 500 vydá k cíli konce roku 2017 ve výši 2 700 bodů. 

 
 

Zařazenočt 28.09.2017 06:09:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3634623/investori-si-opet-pujcuji-z-budoucnosti-brzy-to-pociti.html
Přílohy
KategorieUdálosti
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.