Nadprůměrné obchodní objemy s akciemi v Praze. Burzu táhly k ziskům banky a ČEZ

Čtvrtý ziskový den v řadě zapsala do burzovních statistik pražská burza. Index PX uzavřel den ziskem 0,80 % na 1 044,33 bodu. Západoevropské burzy dnes v závěru dne otočily nepříznivý trend a otočily do zisků. Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den konečně vykázal slibnou nadprůměrnou hodnotu 742 mil. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 640 mil. Kč.

Index PX do ziskových čísel vytáhly především české bankovní tituly, ČEZ a akcie VIG. Akcie Komerční banky (+1,78 % na 985 Kč za akcii) a Moneta Money Bank (+2,46 % na 79 Kč za akcii) patřily dnes k nejziskovějším titulům. Moneta Money Bank zaznamenala už třetí ziskovou seanci po sobě, Komerční banka druhou. Akcie zřejmě doháněly včerejší rally v západoevropském bankovním sektoru. Index evropských bank Stoxx 600 Banks dnes po včerejším 1,7% růstu sice dopoledne odepisoval ztráty, ale odpoledne otočil vývoj a k závěru české burzy posiloval o 1,44 %. Akcie rakouské pojišťovny VIG uzavřely v Praze den ziskem 1,36 % na týdenní maximum 655,80 Kč za akcii a vykázaly už třetí ziskovou seanci po sobě. Z bank ztratila Erste Bank, jenž odepsala 0,07 % na 948,90 Kč za akcii.

Sledované akcie Pegas Nonwovens díky zprávě, že společnost Wood Textiles Holding, která je největším akcionářem výrobce netkaných textilií, se rozhodla přehodnotit svůj postoj a prodat svůj 29,98% podíl ve firmě do rukou R2G Rohan, během dne neukázaly žádné dramatické změny a uzavřely den odpisem 0,2 % na 1 002 Kč za akcii. Akcií firmy se zobchodovalo za 56,2 mil. Kč. Hlavní analytik Patria Finance Tomáš Sýkora k nabídce na převzetí Pegasu ze strany R2G řekl: „Potvrzujeme naše doporučení nabídku akceptovat a akcie prodat, případně prodat akcie přímo na trhu v blízkosti nabídkové ceny 1010 Kč za akcii.“ Komerční banka a J&T Banka snížily akciím firmy svá doporučení. Komerční banka na stupeň „Prodat" z „Držet" s cílovou cenu na 876 Kč a J&T Banka také na stupeň „Prodat" ze stupně „Koupit". Cílovou cenu ponechala na 860 Kč za akcii.

Volání investorů po zvýšení cen akcií díky posilování cen elektřiny dnes konečně vyslyšely akcie ČEZ a přidaly 0,71 % na 424 Kč za akcii. Cena elektřiny se během dnešní obchodní seance vyšplhala až ke svým ročním maximům a cena akcií ČEZ v Praze i proto atakovala nejvyšší úroveň od konce srpna. Cena elektřiny s dodávkou v příštím roce k závěru pražské burzy roste o téměř 1 procento na 35,8 EUR/MWh.

Ztráty zaznamenala dnes telekomunikace O2, která odepsala 0,14 % na 275,50 Kč za akcii. Do červených čísel spadl i tabákový koncern Philip Morris CR, který v akciích odepsal 0,06 % na 15 750 Kč za akcii. Kromě těchto emisí, odepsaly ztráty i akcie mediální společnosti CETV a Stock Spirits.


Zařazenost 13.09.2017 17:09:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3625177/nadprumerne-obchodni-objemy-s-akciemi-v-praze-burzu-tahly-k-ziskum-b...
Přílohy
KategorieAkcie

Výsledky firem - tržby, zisk

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.