Erste Bank táhla dnes pražskou burzu k ziskům, v plusu i akcie Pegas Nonwovens

Očekávání se zdárně naplnila. Akciový index PX pražské akciové burzy dnes totiž přidal 0,27 procenta a uzavřel ziskem na 1 034,15 bodu. Tisícibodovou hranici drží český akciový index od 13. července 2017. Společně s Prahou dnes „zelená“ vlna zalila i většinu kapitálových trhů v Evropě. Objemy obchodů v Praze ovšem zůstávají i nadále podprůměrné. Dnešní objem obchodů s akciemi před závěrečnou aukcí byl navíc silně podprůměrný - 298 milionů Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 642 mil. Kč.

České akcie dnes táhly vzhůru cenné papíry Erste Bank (+1,34 % na 929,30 Kč za akcii), když podle Jakuba Bruknera, makléře Patria Finance, dnes doháněly včerejší propady a spolu s dalšími bankovními tituly v regionu CEE zamířily výše. „Komerční banka naopak pod tíhou prodejců nadále odolávala dalšímu růstu a podobná situace panovala i u akcií Moneta Money Bank. Komerční banka přidala už pátou ztrátovou seanci po sobě a odepsala 0,1 % na 991 Kč za akcii. Titul se tak dále vzdaluje tisícikorunové hodnotě. Akcie Moneta Money Bank ztratily 0,45 % na 77,80 Kč za akcii.

Na rekordní maxima se překvapivě vyšplhaly akcie Philip Morris (+1,21 % na 15 990 Kč za kus). V souladu s očekáváním Patria Finance lehce posílily i akcie telekomunikace O2 C.R. (+0,14 % na 276,60 Kč za akcii), i když podle Jakuba Bruknera likvidita na titulu zůstává nadále velmi nízká. „Akcie VIG rovněž posílily (+0,58 % na 658 Kč za kus) a nyní testují rezistenci na úrovni 660 Kč za akcii,“ doplnil Jakub Brukner. Akcie VIG přidaly už třetí ziskovou seanci po sobě.

Na ziskové vlně dnes pluly i sledované akcie společnosti Pegas Nonwovens. Firma před otevřením trhu zveřejnila své pololetní a čtvrtletní výsledky hospodaření. Ve druhém kvartálu se společnosti podařilo naplnit očekávání, co se týče příjmů, když meziročně rostly o 8,5 procenta na 56 miliónů eur. Zisk před úroky, zdaněním a odpisy však výrobci netkaných textilií meziročně klesl o 15,6 procenta na 9,5 miliónu eur. Výsledky tak byly celkově spíše zklamáním. František Řezáč, generální ředitel Pegas Nonwovens uvedl, že výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí byly do značné míry ovlivněny vývojem cen polymerů.

Akcie firmy ale přidaly 0,69 procenta na 1 019 Kč za kus a naplnily prognózu Václava Kmínka, analytika Patria Finance, který uvedl, že trh bude spíše než na výsledky reagovat na pokračující nabídku na převzetí od společnosti R2G Rohan Czech. Ta nabízí malým akcionářům, že od nich nakoupí akcie, jednu za 1010 korun. Vlastník největšího balíku akcií firmy (25 procent) - lucemburský fond Wood Textiles Holding Limited – ale podle agentury Reuters o prodeji neuvažuje.

Domácího kapitálového trhu se týká i zpráva o tom, že věřitelé těžařské společnosti OKD schválili restrukturalizaci firmy: OKD Nástupnickou má převzít státní podnik Prisko za 80 miliónů korun. Detaily viz ZDE:.


Zařazenočt 24.08.2017 17:08:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3610023/erste-bank-tahla-dnes-prazskou-burzu-k-ziskum-v-plusu-i-akcie-pegas-...
Přílohy
KategorieAkcie

Výsledky firem - tržby, zisk

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.