Stát rozdává miliony na ozdravné pobyty dětí! Týká se to i vašeho?

Celkem 40 milionů korun rozdá ministerstvo životního prostředí na ozdravné pobyty dětí z mateřský či základních škol i dětských skupin. Týká se to těch, které se nacházejí v oblastech se zhoršenou kvalitou ovzduší. Pobyty budou spojeny s ekologickou výchovou. O peníze bude možné žádat od 4. září.

Ministerstvo chce tímto krokem přispět k dalšímu boji proti smogu. Ten už zahrnuje například novelu zákona o ochraně ovzduší, která umožňuje kontroly kotlů v domácnostech, nebo kotlíkové dotace. "Celkem jsme uvolnili 75 milionů korun, přičemž poslední pobyty proběhly letos v dubnu," řekl ministr životního prostředí Richard Brabec.

 

Tentokrát směřují pomoc dětem mateřských a základních škol v oblastech nejvíce postižených smogem. "Konkrétně jde o místa, kde denní koncentrace prachových částic v pětiletém klouzavém průměru překračovala 50 g/m3. Pořadatelé ozdravných pobytů s ekologickým výukovým programem z takovýchto oblastí můžou získat až 400 tisíc korun v závislosti na délce pobytu," doplnil Brabec.

 

Pobyty by měly trvat minimálně pět dní a probíhat mají na území s vyhovující kvalitou ovzduší. "Kromě samotného vzdělávacího programu musí pobyty zahrnovat také intenzivní kontakt s přírodou. Výukový program by měl probíhat minimálně šest hodin denně, částečně venku na čerstvém vzduchu a má se věnovat i ochraně ovzduší," vysvětlil ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman.

 

 

Dotované pobyty budou probíhat vždy od podzimu do jara, kdy je smogových situací nejvíce a jejich negativní dopad na zdraví lidí je nejvýraznější. 

 

Jestli i vaše obec patří mezi oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší a vaše dítě by tudíž mohlo mít na ozdravný pobyt nárok, se podívejte v seznamu:

 

Oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší [xlsx]

 

Dotaci je možné čerpat jak na ubytování, tak také na stravování i dopravu žáků. O příspěvek mohou mateřské, základní i lesní školy žádat od 4. září do 30. listopadu. O dotaci mohou usilovat také dětské skupiny.

 

Jedna organizace může čerpat až 400 korun na den na žáka u pobytů na více než 9 nocí, nebo až 350 korun na den a žáka u pobytů na 4 až 8 nocí. Maximálně mohou dostat až 400 tisíc korun.


Zařazenoút 15.08.2017 11:08:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/stat-rozdava-miliony-na-ozdravne-pobyty-deti-tyka-se-to-i-vaseho.html

Související témata

Islámský stát | Český Stát
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.