Úvodní stránka

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek jednal s pákistánským ministrem obchodu Khurram Dastgir Khanem o vzájemné spolupráci

Jedná se již o druhou návštěvu Khurrama Dastgira Khana v České republice.Jedná se již o druhou návštěvu Khurrama Dastgira Khana v České republice.
Publikováno:
25.10.2016
Autor:
10500

Na pozvání ministra Jana Mládka dnes přiletěl na návštěvu České republiky ministr obchodu Pákistánu Khurram Dastgir Khan. Při oficiálním přijetí na Ministerstvu průmyslu a obchod spolu ministři jednali především o vzájemné obchodní spolupráci a o českých investicích v Pákistánu.


Jedná se již o druhou návštěvu Khurrama Dastgira Khana v České republice, první se uskutečnila v roce 2013. Českým firmám se v posledních letech otevírají v Pákistánu mnohé možnosti zejména v oblasti dodávek pro jaderné elektrárny, těžební průmysl, vodní hospodářství, dopravní infrastrukturu či obranný průmysl.

Také bilance vzájemného obchodu se v současnosti pohybuje v zajímavých číslech: za období leden – srpen 2016 vzrostl český vývoz do Pákistánu meziročně o 31,8 % na 39,5 mil. dolarů a dovozy z Pákistánu o 23,2 % na 95,2 mil. dolarů.

Ministr obchodu Khurram Dastgir Khan se během svého třídenního pobytu v České republice setká také s vedením Hospodářské komory ČR a s několika českými podnikateli, kteří v Pákistánu působí, či s členy parlamentní skupiny česko-pákistánského přátelství.