Domácí sauna: Nejlepší je infrasauna

Infrasauny jsou pro lidské tělo zdravější a prospěšnější, než klasické sauny. Infračervené záření zahřívá lidské tělo šetrnějším způsobem a nižší teplotou, což je důležité zejména pro kardiaky a astmatiky, pro které je klasická sauna nebezpečná.

Zdravé saunování
O zdravých účincích saunování dnes již nikdo nepochybuje. Sauna pomůže vyloučit škodliviny z těla, zbaví tísnivých pocitů, uvolní klouby a svaly, posílí imunitní systém. Saunování zvýší kondici, otužilost a vybudí obranné schopnosti organismu. Pravidelným saunováním prospějeme svému tělu a dodáme mu potřebnou vitalitu.

Proč si pořídit infrasaunu
Infračervené záření prohřívá lidské tělo do daleko větší hloubky a mnohem efektivněji, pouze za teploty 30 – 60 °C. Infrasauna uvolní tělo i mysl a oproti klasické sauně ušetří náklady na svůj provoz. Pravidelné používání tohoto typu sauny zabraňuje také infekcím těla. Infrasauna má stále více příznivců a její obliba roste. Stále častěji se díky svým rozměrům a snadné instalaci stává běžnou součástí domácností.

Prodejce si vybírejte  
Vybírejte domácí infrasaunu u prověřeného a solidního prodejce, jen tak máte zaručeno, že koupíte infrasaunu kvalitní, splňující i směrnice EU.  

Doporučujeme elegantní infrasauny z ušlechtilého a trvanlivého dřeva Jedlovce kanadského (Tsuga canadensis), nebo z kvalitního cedru. Díky pečlivému výběru a kvalitnímu zpracování nemá použité dřevo prakticky žádné suky a obsah smůly.

Celoskleněné dveře jsou vyrobené z bezpečnostního tvrzeného skla o síle 5 mm. Předehřátí kabiny trvá jen pár minut. Díky infračervenému záření ucítíte teplo v podstatě okamžitě, což je výhoda proti běžným saunám, které je potřeba předehřívat.

Vlnová délka instalovaných infrazářičů je od 6 do 16 micrometrů, takže oba modely splňují nejpřísnější směrnice EU.

Výhoda domácího prostředí
Infrasauna v domácím prostředí je nenahraditelná. Můžete si kdykoli užívat relaxaci a zbavit se pocitu únavy, doplnit energii a přitom stále zlepšovat své zdraví. Nemusíte nikam dojíždět, prospěšné saunování si dopřejete v soukromí vašeho domova.

Nezpochybnitelné pozitivní účinky saunování na člověka a její oblíbenost jsou zárukou toho, že saunování není pouze módním a moderním trendem. Naopak, saunování je trvalou a zdravou zábavou, která pomůže našemu tělu a harmonizuje naši mysl.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry