Byty v podkroví: stále oblíbenější forma bydlení

TNBiz, 29.10.2014

Podkrovní byty a půdní místnosti v domech patří v dnešní době k velmi vyhledávanému typu bydlení, které nabízí příjemně prostorné místnosti, kouzelné zkosené střechy, zajímavá zákoutí a nenahraditelná střešní okna.

Podkrovní bydlení, láska na první pohled

Zájem o podkrovní bydlení stoupá, neboť se stále více lidí nechává očarovat jedinečným členěním těchto prostor. Na rozdíl od starých panelových bytů, které si jsou svým rozmístěním místností i velikostí k nerozeznání podobné, byty v půdních vestavbách nejsou nikdy zcela totožné. Vždy v sobě obsahují něco originální a osobitého.

Některá omezení zvažte předem

Půdní místnosti skýtají mnoho možností, jak je vybavit a jaký styl pro ně zvolit. Není divu, že se občas může se stát, že si majitel takového rozsáhlého prostoru neví rady s jeho řešením. Potíž může být například ve volbě úložných prostor. Krásné zkosené stěny nám často neumožní umístění šatních skříní přímo ke zdi. Problematické může být také umístění postele a objemnějšího nábytkového vybavení nebo rozdělení prostoru v případě, že je podkroví podlouhlé.

Nebojte se zajít pro radu za odborníkem

Pokud si se zařizováním podkroví nevíme rady, je lepší požádat o pomoc odborníka a s žádostí o radu se obrátit například na bytového designéra. Ten nám může pomoci nejen s výběrem nábytku a jeho rozmístěním, ale může nám usnadnit rozhodování tím, že nám ukáže návrh celkového řešení půdního prostoru na vizualizaci. Celý prostor si budeme moci předem prohlédnout, lépe představit a případně jej i včas upravit, aby nám vyhovoval.

Půdní vestavby jsou obvykle spojovány se soukromím a klidem. Nejčastěji se v těchto prostorech proto setkáváme s ložnicemi, pracovnami a koupelnami.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry