Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 7. 2014 17:22

Prahu navštívil britský ministr pro Evropu David Lidington

Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza s ministrem pro Evropu Velké Británie Davidem Lidingtonem.
Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza s ministrem pro Evropu Velké Británie Davidem Lidingtonem.
Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza uspořádal ve čtvrtek 24. července pracovní oběd s ministrem pro Evropu Velké Británie panem Davidem Lidigtonem.

Debata se soustředila především na způsob, jak zajistit efektivní fungování nové Evropské komise, na důsledky událostí na Ukrajině a zintenzivnění vzájemných obchodních vztahů.

Představitelé obou zemí se shodli na nutnosti prosazovat posílení a rozvoj vnitřního trhu především v oblasti služeb a digitální ekonomiky. Britská strana upozornila na výzvy, které před unií stojí v oblasti liberalizace regulovaných profesí. Mimo diskusi nezůstala ani potřeba zlepšit kvality unijní legislativy a odbourat administrativní zátěž.

David Lidington přiblížil britský vztah k EU a popsal i průběh tzv. britské revize kompetencí (balance of competences review) a vyjádřil zájem o veřejné mínění v České republice. Tomáš Prouza zdůraznil snahu vlády o nastavení otevřené komunikace o tématech souvisejících s evropskou integrací s občany i dalšimi zainteresovanými stranami včetně státní správy a think-tanků. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie