49 minut

8. dubna 2013

Obsah dílu

Zemřela Margaret Thatcherová — Zvláštní povaha Margret Thatcherové — Neshody kolem nových velvyslanců — Tragická nehoda autobusu s dětmi — Pochod živých — Diplomaté zůstávají v Pchjongjangu — Cena Arnošta Lustiga pro Kamilu Moučkovou — Kde a za kolik nakupují nemocnice? — Zůstane Alexandr Novák ve vězení? — Rekordní mrazy přinášejí ztráty zemědělcům i zahradníkům — Daň na igelitové sáčky a tašky? — Boj o polské potraviny — Vyšetření srdce dítěte bez bolesti — Bilance uplynulé smogové sezony — Nečekaná kritika Vladimira Putina ze strany Angely Merkelové — Nejrozsáhlejší výluka za sto let — Otazníky nad smrtí Pabla Nerudy

Části dílu

00:52
Zemřela Margaret Thatcherová
    Zemřela bývalá britská premiérka Margaret Thatcherová, bylo jí 87 let. Podlehla mozkové mrtvici. Konzervativní politička se zasloužila o oživení ekonomiky a potlačila roli státu.
    07:49
    Zvláštní povaha Margret Thatcherové
      Světová a dějinná role britské premiérky vždy silně zastiňovala její rodinný život. Zatímco manžel, úspěšný byznysmen, zůstával až do své smrti mimo pozornost veřejnosti, obě její děti, dvojčata, jsou dobře známa.
      10:06
      Neshody kolem nových velvyslanců
        Prezident Miloš Zeman se pokusí urovnat neshody kolem jmenování velvyslanců s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem. Spor mezi nimi nastal kvůli nápadu prezidenta vyslat na post do Bratislavy Livii Klausovou.
        14:16
        Tragická nehoda autobusu s dětmi
          K tragické nehodě došlo dnes na dálnici D5 u Rokycan. Francouzský autobus plný dětí tam sjel ze silnice a čelně narazil do náspu pod mostem. Tři osoby byly těžce zraněné. Šestnáctiletá dívka na místě zemřela.
          15:48
          Pochod živých
            Několik tisíc mladých lidí se zúčastnilo Pochodu živých mezi někdejšími vyhlazovacími tábory Osvětim a Březinka. Každoroční akce má jediný cíl: připomenout šest milionů židovských obětí nacistického holocaustu.
            16:05
            Diplomaté zůstávají v Pchjongjangu
              Velvyslanectví České republiky v Severní Koreji zůstane otevřené. Rozhodl o tom krizový štáb Ministerstva zahraničí, který se sešel kvůli napětí na Korejském poloostrově.
              18:27
              Cena Arnošta Lustiga pro Kamilu Moučkovou
                Moderátorka Kamila Moučková, která jako první žena nejen v Československu, ale v celé Evropě moderovala hlavní večerní zprávy, dostane v pátek cenu spisovatele Arnošta Lustiga. Je určena statečným osobnostem.
                21:27
                Kde a za kolik nakupují nemocnice?
                  Chyby při zadávání zakázek – objevil je Nejvyšší kontrolní úřad, když prověřoval modernizaci fakultních nemocnic víc než za 7 miliard korun.
                  23:29
                  Zůstane Alexandr Novák ve vězení?
                    Advokát nedávno zatčeného Alexandra Nováka nebude podávat stížnost proti rozhodnutí soudu. Ten dospěl k závěru, že zdravotní stav bývalého senátora umožňuje jeho nástup do vězení.
                    25:51
                    Rekordní mrazy přinášejí ztráty zemědělcům i zahradníkům
                      Dlouhá zima, hodně sněhu a vydatné srážky - kombinace, kvůli které zemědělci mají už 14 dní zpoždění s vysetím plodin. Ztráty už počítají i zahradníci.
                      27:53
                      Daň na igelitové sáčky a tašky?
                        Evropská komise chce uvalit novou daň na igelitové sáčky a tašky. Od zdražení si slibuje, že je lidé pak nebudou tolik používat. Upozornila na to MF DNES. Jen v Evropě se ročně spotřebuje 90 miliard mikrotenových sáčků.
                        30:10
                        Boj o polské potraviny
                          Polští diplomaté zostra vstoupili do sporu o kvalitu potravin dovážených do Česka. Podle polského velvyslanectví v Praze vede Česko negativní kampaň.
                          36:44
                          Vyšetření srdce dítěte bez bolesti
                            Lékaři v pražské motolské nemocnici představili novou metodu vyšetření srdce pro dětské pacienty. Umožňuje jim detailní pohled na srdce, díky kterému snáze odhalí jeho vady. Vyšetření se navíc obejde úplně bez bolesti.
                            39:11
                            Bilance uplynulé smogové sezony
                              Dlouhá zima a častější inverze - uplynulá smogová sezona byla horší než v předchozích letech. Od října do konce března zaznamenali meteorologové jen 48 dní, kdy bylo ovzduší na všech měřicích stanicích v zemi v pořádku. Rok před tím to přitom bylo 74 dní.
                              41:21
                              Nečekaná kritika Vladimira Putina ze strany Angely Merkelové
                                Místo chvály vzájemného obchodu čekala ruského prezidenta Putina na hannoverském veletrhu překvapivá kritika z úst německé kancléřky. Angela Merkelová mu na největší průmyslové expozici tvrdě vyčetla razie proti německým neziskovým organizacím.
                                43:28
                                Nejrozsáhlejší výluka za sto let
                                  Na jihu Čech začala nejrozsáhlejší dopravní výluka za posledních 100 let. Dotkne se tisíců cestujících každý den. Vlaky se kvůli modernizaci koridoru a opravě českobudějovického nádraží zastavily na týden na třech regionálních tratích.
                                  45:36
                                  Otazníky nad smrtí Pabla Nerudy
                                    Stal se chilský básník Pablo Neruda obětí vraždy, kterou si objednal režim Augusta Pinocheta? Tvrzení jeho blízkých spolupracovníků má 40 let po smrti nositele Nobelovy ceny za literaturu prověřit laboratorní testy.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž50 minut
                                    Další díl
                                    9. dubna 2013

                                    Přehled dílů

                                    Stopáž54 minut

                                    26. dubna

                                    Headlines — Investice v Česku — Nové investice a zisky obcí — Investice dojednadné přes CzechInvest — Zbraně pro Ukrajinu — Nový mobilizační zákon na Ukrajině — Ministr zahraničí v Maďarsku — Škody ve vinohradech — Doživotí pro Jiřího Dvořáka — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Policejní zásah v MS kraji — Antony Blinken v Číně — TikTok v USA — Film inspirovaný příběhem sériového vraha — Neshody na legalizaci konopí — Krádeže vzácných knižních originálů — Požár na Vinohradech — Sníh na horách — Stav českých lesů — Lesy podle druhu vlastníctví — Dřevokazné houby — Energetická výstavba v lesích — Další protestní akce českých zemědělců — Nebezpečná nákaza meningokovou bakterií — Kauza možných úplatků od proruské sítě — Pro-palestinské blokády univerzit — 79. výročí konce 2. světové války — 20 let v EU — Výcvik elitních policistů — Mělník a okolí zaplaví hlasitá hudba — 70 let od prvních solárních článků — Problémy s pouliční prostitucí v Karviné — Dražba vzácné sbírky mincí — Dragon e4

                                    26. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    26. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    26. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    25. dubna

                                    Headlines — MInistryně pro vědů a výzkum končí — Ministryně Langšádlová podala demisi — Reakce vědecké sféry — Změny ve vládě Petra Fialy — Demise ministryně Langšádlové — Škody na úrodě — Zničená úroda ovoce po mrazech — Předpověď počasí — Škody po mrazech v Evropě — Nákaza černým kašlem v Česku — Plovoucí molo u břehu Gazy — Válka na Ukrajině — Obvinění policisty — Audiokniha roku 2023 — Jednání opozice s vládou — Evropská komise o změnách v RTVS — Průměrné ceny pohonných hmot — Nehoda v Moulin Rouge — Kontroly celníků v Mělníku — Zálohování plastových obalů — Plastové lahve — Neoddělitelná víčka na PET lahvích — Státní podpora stavebního spoření — Rozvoj ČR po vstupu do Evropské unie — Kauza Weinstein — Stávka leteckých dispečerů ve Francii — Motiv masového vraha z FF UK — Noční vycházky v metru — Šest studentek kutnohorské střední školy skončilo v péči lékařů — Zisky železničních dopravců — Zpoplatněné Benátky — Začala Flora Olomouc — Digitální podoba sv. Vojtěcha

                                    25. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    25. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    25. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž54 minut

                                    24. dubna

                                    Jednání tripartity — Růst platů státních zaměstnanců — Návrhy NERV na podporu hospodářstí — Americké peníze pro Ukrajinu, Izrael i Tchaj-wan — Schválená americká pomoc Ukrajině — Petr Bartovský ředitelem Vojenského zpravodajství — Zdražování nemovitostí — Devatenáctiletý trest — Mráz a sníh ohrožuje úrodu — Odvolání hlavní hygieničky — Změny ve slovenských veřejnoprávních médiích — Povinnosti evropských zemědělců — Pražské ptactvo — Jednání o návrhu důchodové reformy — Volební model — Saharský písek nad Řeckem — První sanitka s elektrickým pohonem — Zátah na útočníky na bankovní účty — Útoky na klienty bank — Hlášení podezřelých nákupů zbraní — Nový systém emisních povolenek — Přípravy útoku na Rafah — 20 let Česka v EU — Dotace Evropské unie — Amnesty International o lidských právech v Česku — Obce sestavují volební komise — Přípravy na hokejové mistrovství — Výuka jaderných inženýrů — KDU-ČSL odsuzuje výstupy Cyrila Svobody — Debata o korespondenční volbě — Nový pohled na historii Avarů — Opravené mosty u Kfel — Skautský den — Leonard Slatkin v Obecním domě

                                    24. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    24. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    24. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    23. dubna

                                    Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                    23. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    23. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    23. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    22. dubna

                                    Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                    22. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    22. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    22. 4. 2024 na ČT24

                                    Události na sociálních sítích

                                    Napište nám