... tak jsem se na to kouknul. A zdá se, že zavakuované hovězí lze skladovat při nulové teplotě. Ale zmražením vyzrálého masa se nic nezkazí taky.
https://www.chefshop.cz/blog-steak/skladovani-hoveziho-masa-jaka-jsou-pravidla-/
Zmražením masa nic nezkazíte - skladování hovězího masa dotřetice
Pořídili jste pěkný kousek masa, ale když přijdete domů zjistíte, že jej do dvou dnů nestihnete zpracovat. Nevadí, maso můžete bez obav vložit do mrazáku. Pro zachování nejvyšší kvality existuje také několik pravidel.
V prvé řadě je důležité, aby bylo maso vyzrálé. U takového masa vlákna již nejsou ztuhlá a tvrdá jako u masa čerstvého a nevyzrálého. Zamražením tak nedojde k jeho poškození, vlákna se nezlámou a struktura masa zůstane zachována. Před zmrazením maso vždy důkladně omyjte, osušte a dejte do nového, absolutně suchého sáčku, vytlačte veškerý vzduch, aby se vám maso nevysušilo. Dbejte na také to, aby váha mrazeného masa nepřesáhla dva kilogramy. Není to vhodné.
Než dáte maso zamrazit, doporučejeme sáček označit údaji, o jaké maso se jedná a kdy jste jej do mrazáku dali. Ani tam nevydrží věčně, a tak budete mít dokonalý přehled. Užitečný tip je praktikování metody FIFO („first in, first out“), aby nedošlo ke zbytečnému znehodnocení skladovaných produktů. Při dodržování výše uvedených tipů, se můžete spolehnout, že vám maso v mrazáku vydrží až 6 měsíců.