Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (29)
 
určitě přečíst (5) 12.03.23 02:24  Pal  (243733)

Čím menší je měnová US oblast na planetě

tím míň si toho můžou beztrestně natisknout včetně jedniček a nul.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (12) 09.03.23 07:54  Michal  (257396)

Nevýhoda zlata

Jako uchovatel hodnoty mělo zlato v době, kdy bylo pevně svázáno s dolarem. Dnes je to komodita jako každá jiná, jejíž cena kolísá. A devizové rezervy jsou od toho, aby byly připraveny v době, kdy jsou potřeba na podporu domácí měny. A kdy jsou devizové rezervy nejvíc potřeba? V době velkých krizí a různých ekonomických šoků. V takové době bývá právě dolar velmi silný a naopak zlato dost nestabilní. Navíc zlato, jako všechny další komodity, má tu nevýhodu, že je jeho cena závislá na množství jeho produkce. A co se stane, když někde v JAR narazí na bohatou zlatou žílu? Jeho cena se propadne a s ní i hodnota devizových rezerv.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 09.03.23 06:52  nagualista  (220725)

zlato = peníze králů

stříbro jsou peníze džentlmenů, barter jsou peníze výrobců a zemědělců, dluhy, fiat měny, finanční deriváty, krypto, zkrátka víra v čísla a kredity, jsou peníze tupých o t r o k ů, Covid, války, deindustrializace západu s deratizací o t r o k ů s potravou pro děla, jsou peníze politiků a jejich loutkovodičů. Lepší je stříbrná či zlatá mince v kapce než neaktivní či vybitá karta - mobil.
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (22) 08.03.23 18:43  plantaznik  adamec.pzavinacemail.cz  (257388)

Šichtařová Pikora :-))))))

Dvojka, která tu straší už asi 20 let, tahle vlhký sny bolševiků o zlatém rublu a nulové hodnotě dolaru jsou k smíchu
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (22)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (37) 08.03.23 16:49  Tomasso  (243566)

Řeči se vedou a voda teče...

Svět se odpoutává od amerického dolaru už asi 100 let, problém ale je, že všichni chtějí americké dluhopisy, americké akcie, americký dolar. Jen si každý sám za sebe položte otázku - kolik z vás investuje bez mrknutí oka většinu svého majetku do čínských dluhopisů nebo čínských akcií? Nic moc toho nebude, že? Přitom čínská aktiva jsou vysoce zajímavá, potenciální a růstová. No nic, řeči se vedou, ale když přijde na lámání chleba, stejně se ukazuje, že fundamentální důvěra v americkou ekonomiku a politiku je prostě neotřesitelná. Každý prostě víme, že vaše prostředky, investované do amerických aktiv, nejsou závislé na tom, jak se vyspí nějaký Si nebo Voloďa, protože Amerika je předvídatelná, hodnotová a hlavně demokratická.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (37)
Vaše doporučení:
přečíst (15) 09.03.23 09:55  sipi  (245441)

Řeči se vedou a voda teče...

Dolar jako rezervní měna pomalu končí, zejména půjde do prčic, až padne petrodolar. Saudská arábie, druhý největší producent ropy na světě, už prakticky ukázala dolaru prostředníček a přechází na obchodování i v remimbi protože její obchod s Čínou převyšuje obchodování s Evropou a USA dohromady. Navíc je jim jasné, že středisko moci se přesouvá do Asie, kde dominuje Čína a Indie. Čína se bude zbavovat dolarových papírků pomalu, neboť jí vyhovuje závislost USA a Evropy na jejích dovozech a stále rostoucí technická neschopnost těchto seskupení obstát ve světové konkurenci, zejména EU si počíná v likvidaci svého průmyslu obzvlášť zdařile - velké firmy už budují závody jinde a ty evropské nechají doběhnout. Nicméně většina Evropanů stále žije v iluzi o neporazitelnosti "evropské říše", podobně tak smýšleli třeba Římané. Jejich procitnutí bude hořké.
Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 09.03.23 12:55  Dacan Strom  (235474)

Řeči se vedou a voda teče...

Světová mezinárodní obchodní výměna je 17 bilionů dolarů, ropa je z toho pár procent a jestli se někdo rozhodne skoncovat s petrodolarem, tak to představuje zlomek promile v celkovém objemu. To nemá na kurs dolaru a jeho vliv žádnou páku, "petrodolar" už neexistuje asi 100 let. Vliv a sílu dolaru ovlivňují centrální banky a jejich nastavení rezerv, ne, nějaké smradlavá břečka ze země.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (17) 09.03.23 10:11  Tomasso  (243566)

Řeči se vedou a voda teče...

Tak zrovna Evropa nemá zas až tolik co ztratit. Mocensky ustoupila ze světové scény ve 40.-60. letech 20. století, ekonomicky má za sebou 15 let víceméně stagnace, ale v zásadě na tom není špatně. Evropa si prostě uvědomila, že se nemusí všude cpát, že jí stačí být bohatá. Co se týká průmyslu, asi nikdo nepotřebuje, aby Evropa prodělala druhou průmyslovou revoluci. Průmysl je dobrá startovací základna pro rozvojové země, ale je spojený s řadou negativ. Nicméně i tak stojíme na prahu odlivu průmyslové základny z Číny. Každá firma, která produkuje v Číně, dnes přemýšlí, jak se odtamtud dostat pryč. Část se přesouvá do Evropy (což je příležitost hlavně pro východní Evropu a Balkán), část do Indie, menších zemí JV Asie, část do zemí Maghrebu. Nezapomeňte, že Indie a Čína netvoří blok. Jsou to vzájemní rivalové, téměř až nepřátelé. Pokud Asii čeká mocenský boj mezi Čínou a Indií, doprovázený ztrátou postavení Ruska a Japonska, tak já u toho být nechci a rád dožiju svůj šťastný život v poklidné a možná trochu nudné Evropě. Zaplať Pánbůh za ni.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 09.03.23 13:09  xxx  (241641)

Řeči se vedou a voda teče...

1) Není problém najít tvé příspěvky jak nás přesvědčuješ že jsme ve válce, jak nás váš guru Fiala přesvědčoval(lhal) poslední rok, a teď zase píšeš že tu válka není. 2) čas tvého příspěvku je 09.03.23 10:11, což je zase tvá pracovní doba ty lopato. Zase okrádáš svého zaměstnavatele flákáním a lelkováním na webu? Prostě tato země nemůže prosperovat, když zaměstnanecké lopaty jako ty nebudou v pracovní době pracovat. Jsi jak cikán, ... dělat a jenom natahovat ruce....
Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (15) 09.03.23 13:35  Tomasso  (243566)

Řeči se vedou a voda teče...

Hele, nestarej se. Zda je zaměstnavatel s mou prací spokojen, je věc mezi mnou a jím. Já ti taky nelezu do ložnice.Válka probíhá za hranicemi, ale vede jí zkrachovalej a perverzní Rusák, kterej se tím sám řítí do náruče Číny. Samozřejmě naší hlavní starostí by teď mělo být, aby Rusák dostal přes prsty a nejlépe, aby Putin stanul před mezinárodním trestním tribunálem. Ale jinak se nebojím. Rusko je slabé. Pokud bude někde v budoucnu geopolitické horko, bude to v Asii. Tam dochází k přerozdělení sfér vlivu. Tam vystupují nové soupeřící mocnosti (Čína a Indie) a ty staré ustupují (Rusko, Japonsko), do toho spousta nevyřešených problémů (Írán, Afghánistán, Pákistán)
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 09.03.23 13:25  Dacan Strom  (235474)

Řeči se vedou a voda teče...

To si nijak neodporuje, EU si může dovolit podpořit souseda, který je ve válce s jadernou mocností a poslední koloniální říší, aby se přes něj nedostala na její území bez toho, aby se nějak citelně omezovala. Nemusela se zavést válečná daň, nikdo není evakuován, nestaví se kryty, žádná mobilizace, žádný výjimečný stav, žádná válečná výroba, žádné nucené nasazení, ... V médiích, vládách a parlamentech se mezitím řeší všemožné kraviny a turista si ani nemusí všimnout, že tu je nějaká krizová situace.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 09.03.23 10:33  sipi  (245441)

Řeči se vedou a voda teče...

Štastný život v poklidné Evropě? Vaše kognitivní disonance je mocná.
Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 09.03.23 12:41  Dacan Strom  (235474)

Řeči se vedou a voda teče...

A ne, snad? Za humny létají rakety umírají tisíce lidí a tady se řeší vychlastaný špajz, jestli je černoch černý, nebo jestli auto moc nesmrdí. Proti světu se máme moc dobře a jsme v nehorázné pohodě. Nikdo tu nemusí řešit, co do huby, kde se vyspí, nebo kdo ho ošetří.
Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 09.03.23 11:17  Tabák 1  (255591)

Řeči se vedou a voda teče...

Čína snížila držení amerických bondů z asi 2,5 bilionů na současných 0,9 bilionů. A stále pokračuje v jejich prodeji. Nakupuje hlavně zlato.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (12) 09.03.23 12:22  Tomasso  (257365)

Řeči se vedou a voda teče...

Už si toho někdo všiml, že se Čína zbavila většiny svých dolarových rezerv? Já jen, že těch 0,9 bilionu už to asi nevytrhne a USD si ve světě stále drží naprostou dominanci. Přes 60 % světových rezerv je v USD, přes 20 % v EUR a pak už v dalekém závěsu s jednotkami procent čučkaří japonský jen, britská libra, švýcarský frank, kanadský a australský dolar...
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (15) 08.03.23 19:55  jdsulin  (249191)

Řeči se vedou a voda teče...

To ale neni uplne pravda, protoze kdyz delas neco, co se jim nelibi, tak na tebe uvali sankce a majatek ti minimalne zmrazi, vetsinou to ale musi byt fakt opravdu prasarna, aby se to stalo. A presne z tohoto duvodu nektere zeme uz nechteji dolar jako globalni menu. Takove zeme nemaji rady, kdyz jejich obcane dolar vlastni, protoze pak je nemaji tolik pod kontrolou. Dokud ale i ten posledni terorista palici americke vlajky nakupuje zbrane za dolary, tak zmena bude pouze vlhky sen komunistickych soudruhu...
Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (32) 08.03.23 16:20  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (245443)

Takto nehezky psát o žabích kůžích to je zrada liberální demokracie

Pane Pikora, takto nemůžou psát, bo to podkopává liberálně demokratický režim, US velký bratr už klec na Guantanámu připravuje :-)))) PS: US jde do kopru, to je tam ted samej 73 pohlavní magor a poklekávač před negry - civilizační úpadek Římská říše rok 450 nl hadra
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (32)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 10.03.23 10:26  plantaznik  adamec.pzavinacemail.cz  (257388)

Takto nehezky psát o žabích kůžích to je zrada liberální demokracie

to je hovadina... oni všichni touží po rublu, juanu nebo jaké měně?? díky za odpověď
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (15) 08.03.23 18:50  plantaznik  adamec.pzavinacemail.cz  (257388)

Takto nehezky psát o žabích kůžích to je zrada liberální demokracie

to je hovadina... oni všichni touží po rublu, juanu nebo jaké měně?? díky za odpověď
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:


Diskuze Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku

Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku - zdrojová stránka k tématu diskuze Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku.

 Burza Prime 16:29 (28.3.2024) 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  610.00  +1.67% 
 ČEZ  837.00  -1.99% 
 ERSTE  1 042.00  +1.17% 
 GEN(NORTON)  520.00  +0.39% 
 GEVORKYAN  258.00  +0.78% 
 KB  840.00  +0.90% 
 KOFOLA  270.00  0.00% 
 MONETA  102.00  +0.59% 
 PHOTON  45.40  +0.22% 
 PILULKA  215.00  +2.38% 
 PM  15 820.00  -0.13% 
 PRIMOCO   915.00  -2.66% 
 VIG  725.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 86.91 USD 10:22   
 Zlato 2233.59 USD 10:22   
 Stříbro 24.97 USD 10:22   
 Káva 188.70 USD 10:22   
 Cukr 22.53 USD 10:22   
 Bavlna 91.47 USD 10:22   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.