Firma bezDodavatele a.s. - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Firma bezDodavatele a.s. - Diskuze k tématu Firma bezDodavatele a.s.


Výpis příspěvků 1 až 20 (48)
 
určitě přečíst (3) 12.04.24 16:06  Podhrázský Honza  (287532)

Moje odběry

V rozsahu posledních šesti měsíců platím energie u Bezdodavatele, kde se mi to počítá přes ten jejich fix/spot a nejsem k tomu nijak vázán. Zatím v tom vidím smysl a výhodu nějakého poklesu, co mi je v tuhle chvíli trh schopný nabídnout.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 10.11.23 14:47  Bernášek  (273861)

energie u bezDodavatele

Pořizuju aktuálně energie u bezDodavatele za měsíční fixy, kdy mě to furt stojí míň než vládní strop. Jsem na tom už teďka 4. měsíc s elektřinou a v návaznosti na to mám nyní v plánu přidat i plyn, kdy jsem u nich našel zimní fix platný až do konce března. Podmínky jsou u toho pochopitelný a hlavně už mám s bezDodavatele nějakou tu drobnou zkušenost, tak toho chci využit.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (22) 04.06.23 13:08  Ondřej Šára  (262487)

energie na měsíc

Z toho co se ke mně po kontaktu s několika dodavateli dostalo, je pro mě v tuhle chvíli nabídka od bezdodavatele.cz i v rámci podmínek asi nejvýhodnější. Cena se mi sice bude měnit po měsíci, ale smlouva mi nijak nepřikazuje, jak dlouho tu musím setrvat, takže vyzkouším a podle vývoje trhu a cen budu pak s elektřinou rozmýšlet jak dál. V tuhle chvíli na letní sezónu to řeším takhle.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (22)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 23.02.24 15:29  Knára  (282003)

energie na měsíc

Když to pozoruju, tak mi jen současný vývoj cen ukazuje, že přemýšlet v době poklesu nad dlouhodobou pevnou cenou nemá smysl. Tady mi to od prosince padá v době, kdy jsem čekal, že ceny budu mít nejvyšší a on se děje úplný opak. Proto mi přijde, že aktuálně měsíční cena je tarif, se kterým můžu ušetřit a případně když dojde k obratu, tak cenu můžu odmítnout a dodávku s nimi podle podmínek stopnout. No být na spotu, tak jsem na tom možná ještě o něco líp...
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 10.08.23 18:35  DavidStruna  (267624)

energie na měsíc

Taky jsme na to přešli, vidím v tom i tenhle měsíc příležitost, jak za elektřinu u bezdodavatele ušetřit. Až budu pozorovat nárůst ceny na trhu, tak se podle toho budu i chovat a reagovat na to. Srpen za 3235,- mi přijde jako slušná cena.
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (33) 30.04.22 03:11  jih  (238882)

Věřit je nemoudré

když firma BezDodavatele a.s. páně Chmelaře vede, podle mého, nadprůměrně zavádějící reklamu své nabídce. Diskutující JPles a Randy jsou buď její součástí, pokud ne, pak buď nepočítají, nebo počítat neumí.Firma BezDodavatele si účtuje stálý plat 6 Kč/den (bez DPH) tj. zhruba Kč 182,50/měsíčně, tedy s DPH zhruba Kč 221. Žádná láce. V grafu znázorňuje velkoobchodní (spot) ceny průměrem za měsíce, Obyčejného spotřebitele nijak nevaruje, že aktuální denní ceny jsou účtovány ke dni spotřeby, což zejména u plynu k vytápění znamená nečekané překvapení. To spočívá v tom, že u obvyklého měření odběrů typu „C“, tedy jednou ročně, jsou odběry rozpočítány podle TDD (typové diagramy dodávek rozepsané na dny), kdy největší odběry jsou, spolu se zákonitě nejvyššími cenami komodity, soustředěny do topného období, období kdy je nejen nejchladněji, ale i nejméně denního a slunečního světla. Pak není divu, že běžný odběratel zemního plynu či elektřiny pro domácnost je výší vyúčtované částky zaskočen a že může být dost těch, kteří nečekanou částku zaplatit schopni nebudou. Problém je i v tom, že přepočítat takto pojaté účtování není pro běžného spotřebitele nic obvyklého a výpočet orientovaný ve prospěch dodavatele lze víc než očekávat. Troufám si co nejkulantněji napsat, že nikoli dost znalí lidé jsou zřejmě od toho, aby si ti znalejší a bezohlední žili daleko, daleko líp, než si tím co užitečného produkují, spravedlivě zaslouží.

Pro zajímavost rozpočítání odběrů plynu k vytápění do kalendářních měsíců, počítáno z denních TDD, měsíc/% ročního odběru: I/19, II/16, III/14, IV/9, V/2, VI/0, VII/0, VIII/0, IX/1, X/8, XI/14, XII/17

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (33)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (23) 13.05.22 16:09  JPles  (241878)

Mám to velice dobře spočítané...

Mám to velice dobře spočítané a proto budu i nadále pokračovat v jejich systému spotové ceny. Není to pro každého, s tím se dá počítat a taky je možné předpokládat, že se sem budou hlásit spíše ti, kdo jako já budou řešit fotovoltaiku, výkupy přebytků, kdy za nízkou cenu nabít elektrický auto atd. Takže specifická skupina lidí, co hledá nejvhodnější systém účtování výkupu a nákupu. Tím že mám instalovanou větší fotovoltaiku a doma nebudu schopný vždy vše spotřebovat, tak je to pro mě řešení, kdy se třeba budu moci dostat i do zisku a své roční náklady přivést k nule, ten poplatek je v tom to nejmenší. Btw koukněte na stránky, tam se v klidu dočtete o tom, že máte cenu z toho dne, kdy jste ji spotřeboval a to i u plynu. A to vám tu klidně můžu parafrázovat:

"Na rozdíl od tradičních dodavatelů, kde platíte pevně danou cenu po celý rok, u nás platíte cenu, za kterou se obchodovala elektřina v den, kdy jste jí spotřebovali."

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (23)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 21.10.22 11:59  Michael 38  michael.hronekzavinacseznam.cz  (249847)

Mám to velice dobře spočítané...

Jen pro sichr - nakupuji i prodávám za aktuální cenu na trhu dle hodiny odběru i dodávky ?

Tzn. ráno nakupuji za vyšší cenu, v poledne, kdy nejvíc vyrábí FVE, prodávám za nižší cenu a večer nakupuji za vyšší cenu.

Není lepší virtuální baterie od ČEZ, kdy si elektřinu vyrobenou přes den, odeberu tehdy, kdy ji potřebuji ?

Děkuji za Váš názor.

M.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 28.10.22 14:49  Semerák  (250293)

Mám to velice dobře spočítané...

Tohle není o názoru, ale spíš o tom vědět, jak máte rozloženou spotřebu domácnosti a co k tomu máte na střeše. Nic jako univerzální řešení či rada neexistuje. Já funguje se spotem a jsem spokojený. U Bezdodavatele vím ceny den předem, takže si můžu rozvrhnout, kdy to mimo špičku poženu do baterií a zas naopak, kdy to ve špičce budu pálit do sítě a bude mi to generovat zisk za odprodanou energii. Jenom za letošní slunečnou sezónu jsem si vydělal přes 20 tisíc na pokrytí toho, co si v zimě zas vezmu ze sítě. Celkem dobře tenhle systém popisuje i Electrodad v tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=lU4RXxjFa-A který pro vás může být dostatečně vypovídající a pomoct vám v rozhodování, co pro vás bude lepší. 

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 14.05.22 03:41  jih  (238882)

Mám to velice dobře spočítané...

tvrdí diskutující JPles  13.05.22 16:09 o své „větší“ fotovoltaice. Zřejmě tedy má zavedeno měření typu „A“, tedy průběžné, protože pokud by měl měření typu „C“ s odečty jednou za zúčtovací období, nemohl by tvrdit, že odebírá elektřinu za cenu, za kterou je obchodována v den, kdy je spotřebována. Bylo by mu účtováno dle typových diagramů dodávek (TDD), které zdaleka nemusí odpovídat skutečnému průběhu jeho odběrů, 

 Je tu tedy otázka, má průběžné měření a když, jak a za jakou cenu se ho domohl. Svoje přebytky samozřejmě prodává za denní spot cenu silové elektřiny, tedy bez dalších poplatků, se kterými elektřinu nakupuje. Detailem potom už je jen to, že neříká, zda jde o spot cenu dle OTE či PXE, což není bezvýznamné pokud si to se svými, tuším max. 30 kWp, opravdu velmi dobře spočítal.

Jen tak pro zajímavost. V pátek 13.05.22 byla spot cena dle OTE Kč 4,840, od ČEZ „Bez závazku“ pak Kč 3,120 za kWh silové elektřiny ... Takové rozdíly trvají už dost dlouho. I tak těžko říct, kdo si to na nás víc mastí kapsu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 28.04.22 20:25  Peterkasob  (243422)

NEVER

Bohužel se musím přidat k negativnímu postoji. Normálně jsem leta platil 70-90 tis ročně. Beru, že nárůst ceny nemohou ovlivnit, ale jejich nárůst byl násobně vyšší. Začlo to nehorázným oznamením a nátlakem na zvýšení o 320%, nakonec to skončilo mou výpovědí, ale dotlačil jsem je na zvýšení zálohy pouze o 210% což mi přišlo odpovídající očekávanému nárůstu cen, jeden rok s BezD mne vyšel na 180tis a končí sporem na ERU, protože odmítají odečíst DPH z 2021 kdy byla daň výnosem GFŘ geneálně odpoštěna. Tu si hodlají nechat..takže takhle s nimi. Na druhou stranu jsou šikovní, protože zatímco všechny energo operátoři snižují zisky a vyvažují pohyby cen na trhu, oni jen suše vydělávají . Majitel to má dobře vymyšlené..jen oběťmi jsme my...

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (16) 03.03.22 14:45  JPles  (241895)

Zkušenosti s BezDodavatele

Akorát počítám rok, co od společnosti BezDodavatele beru elektřinu, takže mám už svoje zkušenosti a i nadále u BezDodavatele hodlám pokračovat. Pokud totiž plány nic nezmaří, je v dubnu plánovaná instalace fotovoltaiky a s tím počítám, že přetoky by šly rovnou na ně. Mám to celkem promyšlené, tak by to mělo klapnout.

Konzultoval jsem to předběžně s člověkem od BezDodavatele, kde jsem sháněl informace, co všechno bude k tomu třeba, abych to pak k nim mohl přihlásit. A to se v podstatě doplní jen dodatkem ke stávající smlouvě a nabíhá to. Za spotovou cenu tak nebudu mít jen nákup, ale i výkup a to mi přijde zdaleka lepší než se omezovat jen určenou částkou od dodavatele. Ve spotu teď vidím daleko větší smysl, cenu neurčuje dodavatel, jak se mu zrovna hodí do fochu, stačilo mi sledovat poslední měsíce a číst články, jaký si dodavatelé stvořili nadupaný ceníky, a pak taky to začínají zavádět další firmy tenhle systém, což mi pochopitelně potvrzuje to, že to má smysl. Samozřejmě je třeba počítat s tím, že cena lítá nahoru dolů, a dá se tedy předpokládat, že v těhle měsících kdy se nejvíc topí/svítí a spotřeba je celkově vysoká, tak tomu odpovídá i cena, ale zas v létě je to naopak a je možný počítat s nějakým poklesem. Přizpůsobil jsem tomu zálohy a i tak nejsem na částce, která by mě měla zruinovat. Fotovoltaika pak přinese svoje výhody pro domácnost a na to se těším.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 03.03.22 15:18  Randy  (241896)

Zkušenosti s BezDodavatele

Zdravím, vlastní zdroj určitě oceníte, taky mě to stálo čas a přemílání jestli si to na střechu posadit, ale dneska jsem za to bez diskuze fakt rád. Spíš teď řeším jinou firmu kvůli lepší ceně za výkup a na bezdodavatele jsem dostal doporučení, ale mám pár věcí, který bych si u nich potřeboval ještě ujasnit. Něco jsem si k nim už našel, ale ne všechno, co bych potřeboval vědět, poradíte?

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 03.03.22 15:31  JPles  (241895)

Zkušenosti s BezDodavatele

Nic vám nezaručuju, ale pokud budu vědět, tak nemám problém.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 03.03.22 15:40  Randy  (241896)

Zkušenosti s BezDodavatele

Díky, já teďka budu přecházet od DPI a není pro mě zrovna lehký posoudit, co je teďka dobrý řešení, takže se snažím jít cestou nejmenšího odporu a to přes smlouvu na dobu neurčitou. Tady mě prosím opravte, pokud je to u nich jinak.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 03.03.22 15:53  JPles  (241895)

Zkušenosti s BezDodavatele

Jo to tak mají, mám podepsanou klasickou smlouvu na dobu neurčitou, nevidím na ní nic, čím by se lišila třeba od tý, co jsem měl před tím. A to samý výpovědní lhůta, tu mám taky stejnou.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 03.03.22 16:04  Randy  (241896)

Zkušenosti s BezDodavatele

A ta doba výpovědi je jaká, když už jste u toho?

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 03.03.22 16:20  JPles  (241895)

Zkušenosti s BezDodavatele

3 měsíce, nevím jestli je to daný standard, ale zatím jsem to tak vždycky měl, že jsem čekal 3 měsíce, než jsem mohl vypadnout jinam.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 03.03.22 16:29  Randy  (241896)

Zkušenosti s BezDodavatele

No jasně, každý to bude mít podle svýho nastavení, ale dobrý vědět, díky. Ještě jedna věc, jak je to tu s vyúčtováním, protože do dneška jsem zvyklý, že ho dostávám papírově do kaslíku.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze Firma bezDodavatele a.s., další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Firma bezDodavatele a.s.

Firma bezDodavatele a.s. - zdrojová stránka k tématu diskuze Firma bezDodavatele a.s..

Zasílání Denního souhrnu názorů na Firma bezDodavatele a.s. e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Firma bezDodavatele a.s..

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  624.00  +0.81% 
 ČEZ  880.00  -0.45% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 055.50  +0.33% 
 GEN DIGITAL  495.50  -0.20% 
 GEVORKYAN  260.00  0.00% 
 KOFOLA CS  269.00  -2.54% 
 KOMERČNÍ BANKA  868.00  -0.12% 
 MONETA MONEY BANK  101.80  -0.97% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 880.00  +0.38% 
 PHOTON ENERGY  46.20  +2.10% 
 PILULKA LÉKÁRNY  199.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  0.00% 
 VIG  731.00  +1.53% 
Komodity online
 Ropa 87.40 USD 17.04   
 Zlato 2372.70 USD 17.04   
 Stříbro 28.27 USD 17.04   
 Káva 239.08 USD 17.04   
 Cukr 19.29 USD 17.04   
 Bavlna 80.51 USD 17.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.