Banky v květnu poskytly nejméně hypoték za 10 let. V příštím roce nastane pro řadu lidí generační příležitost ke koupi nemovitosti - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
spíše nečíst (3) 17.06.20 15:06  jarda  mystery13zavinacseznam.cz  (212326)

**

Jen bych dodal, že tyto vrtulníkové peníze v řádu bilionů dolarů způsobí hyperinflaci, které bude předcházet deflace, či stagflace. Tento měnový systém bude v brzké době zcela nahrazen a dočkáme se opět něčeho na způsob vylepšeného zlatého standartu. Hyperinflace semele banky a pomůže dlužníkům. Prostě něco na způsob Výmarské republiky.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 17.06.20 10:27  jirka123  (204906)

Ach jo zase ten rozumbrada

A taky Kovando nezapomeň zmínit, že takové tvrzení je samozřejmě bez záruky. Asi jako to, že v této době měl být dolar za 30 korun a benzín měl stát 40 korun a více. Jak jsi tady tlachal v loňském roce.

A když už potenciálním zájemcům o hypotéku nezapomínáš připomínat, že MOŽNÁ budou za rok levnější nemovitosti (o tom pochybuji, max. bude cena stagnovat) a že MOŽNÁ budou sazby o něco málo levnější (o tom také pochybuji, protože ono už není moc kam jít), tak by bylo férové připomenout v článku od takového superekonoma zmínku o tom, že když si někdo vezme hypotéku ještě letos, tak po dobu fixace bude moct odepisovat úroky. Což s hypotékou od roku 2021 taková možnost padá.A ono u hypotéky v řádu několika mega a sazbě na 2% to není v přepočtu na měsíční splátku zrovna málo.

P.S. Ale superekonom má můj obdiv za to, že dokáže dělat ze svého chlebodárce blba, který ho neustále královsky platí za taková moudra, co tady čteme prakticky obden.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 17.06.20 10:39  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (211530)

Ach jo zase ten rozumbrada

milej Jirko ceny dolů půjdou otazka pouze zni jak vysoký ten pokles bude a sazby hypotek maji ještě obrovský prosotor na pokles až budou sazby začinat 0,X pak se můžeme bavit že to dává smysl...

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (1) 22.03.21 07:34  jirka123  (204906)

Ach jo zase ten rozumbrada

Milej Martiku ... tak jsem náhodou narazil na tuto naši diskuzi a ukaž mně prosím ty ceny, jak klesly. Naopak se ceny bytů opět zvedly. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 17.06.20 11:22  jirka123  (204906)

Ach jo zase ten rozumbrada

Martiku, není až tak veliký rozdíl v sazbě ČNB 0,25 nebo 0,05. Jsou to pouze 2 desetinky. A nynější stav, kdy si banky dávají přirážky z důvodu covidu taky razantnímu snížení moc nepřidá. K tomu se přidá x desítek tisíc klientů s odloženými splátkami, kdy z toho důvodu bankám klesá profit, tak si to někde nechají zaplatit. 

A pokud jsi si všiml, tak všude jsou zmínky o fixaci na 5 roků. Co to řeší pro někoho s hypotékou na 30 let? Pouze to, že pět let uteče, ekonomika se dostane na předcovidovou úroveň včetně sazby ČNB kolem 2,5 % a potom tito nešťastníci budou mít před sebou dalších 25 let za daleko vyšší úroky.

Můj názor je ten, že radši hypotéku za 2,5% letos s fixací minimálně na 10 let a tím pádem jistotou na delší dobu včetně odpisů úroků z daní na 10 let, kdy splatím aspoň trošku významnější část jistiny a případný vyšší úrok po deseti letech bude při refinancování z nižší částky, než za každou cenu hypotéku za 1,8% s fixací na 5 let vyřízenou v příštím roce bez možnosti odpočtu úroků. Kdo umí trošku počítat, tak volba je jasná. Ale to banky samozřejmě nechtějí slyšet :-)

A co se týká cen nemovitostí, tak kdo nepotřebuje nutně prodat, tak prostě neprodá pod cenou. Nebráním se nějakému snížení cen nemovitostí, ale podle mně to bude spíše kosmetické, pokud k němu vůbec dojde. 

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 17.06.20 11:36  MACHO  (212318)

Ach jo zase ten rozumbrada

Na to že kvůli odloženým splátkám klesá zisk bankám jste přišel jak? Naopak jim zisk roste, protože z odložené splátky jistiny se pořád platí úrok. Jediné co může bankám uškodit jsou defaulty, ale ne odložené splátky. 

Navíc většina firem měla u bank otevřené kreditní linky, které ale v době růstu tolik nečerpala. Teď načerpali všichni a tím pádem zase plus pro banky. Nejrizikovější klienti refinancovali s 80% zárukou od státu, takže i případné defaulty těchto firem na banky dopadnou jen z 20%. Z téhle krize české banky vyjdou v plusu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 17.06.20 14:28  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (211530)

Ach jo zase ten rozumbrada

naprostý blabol urovně 5 letého ditěte když nebudou mit cash jsou v pytli když nebudou mit odbyt jsou v pytli když banky nebudou mit prachy s uvěrů jsou v pytli to je krásný bludný kruh .... a ten se tu projevi a už bylo na čase aby par bank udělalo pápá ....  bohužel stát neboli lidičkové to zas zacaluji ... kdyby to bylo jako na Balkaně krachne banka stát nikomu nic nedá tak věřím že po krachu banky a  divokým západě v ulicich by už žádná dlaši banka nikdy nezkrachovala.... 

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 17.06.20 13:31  jirka123  (204906)

Ach jo zase ten rozumbrada

Macho...většina bank to má nastaveno tak, že mají klienti odloženy kompletní splátky. To znamená např. při splatnosti půjčky na 10 let a při odložené splátce na 6 měsíců se posune o těchto 6 měsíců splatnost plus nějaký měsíc navíc na doplacení úroků za dobu nesplácení. Takže se posouvá i termín fixace za možná pro klienta výhodnou sazbu z doby, kdy byly úroky kolem 1,59% až 1,79%.

Ale pro banky je rozdíl dostat úroky hned teď pravidelně a počítat s nimi ve svých rozvahách a tyto peníze dále půjčovat nebo nemít žádný přísun peněz a dostat svůj dluh až někdy za x roků. 

U hypotéky v době fixace (která se klientovi posune za pro něho stejný úrok) si klient např. bude refinancovat dluh jinde a ve vyčíslení dostane navíc ty nezaplacené levné úroky. Což bude klientovi u zadku, protože takový klient, který si odložil splátky, neřeší to, že bude mít o to větší vyčíslení. Řeší pouze to, že má půl roku "veget" od splácení.

Ale banka místo toho, aby v době původní fixace měla nasmlouvaného klienta možná za daleko vyšší úrok, tak má klient stále sazbu např. zmiňovaných 1,59%.

Nebo proč si myslíte, že se banky tomuto plošnému odpuštění splácení tak vehementně bránily? Protože na tom budou lépe? Tomu sám nevěříte, že ne?

 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 17.06.20 13:58  MACHO  (212318)

Ach jo zase ten rozumbrada

Uplne nerozumim co jste tim vsim chtel rict, ale jen shrnu - odložené splátky se stále úročí, takže banka o úrok nepřichází. Fixace hypoték se kvůli covidu neposouvala, takže komu končila fixace, tak musel fixovat znova bez ohledu na covid, tím pádem se mu vyšši úrokové sazby samozřejmě do splátek (i když třeba odložených) promítnou. 

Banky dostaly od státu bianko šek 80% na financování leckdy ztracených případů, kdo mohl tak načerpal maximální úvěrové linky, ze kterých bankám plynou znova úroky. 

Nikdo nemáme křišťálovou kouli, ale můj tip je, že banky v důsledku vydělají. Zatím tomu tak bylo při každé krizi.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 17.06.20 14:31  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (211530)

Ach jo zase ten rozumbrada

Aha takže Lehmani vydělali ?:-)  Aha na čem na krachu ? :-)  muheheheheheheheeheheheheeeeeeeeeeeee to byl takovej  díra pseudo učet bratru za 680 miliard dolarů :-) 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 17.06.20 14:59  MACHO  (212318)

Ach jo zase ten rozumbrada

Asi bych ti i odpovedel, oni Lehmani nebyli jedina banka na svete, vetsina prezila a vysli z toho silnejsi atd. Ale vzhledem k tvemu projevu tady (a nejen v tomto vlakne) - viz. "muhehe" se budu drzet toho, ze clovek se nema hadat s blbcem. Lidem z dalky by nemuselo byt hned jasne kdo je kdo a mne by to nic noveho nedalo :-) Pa.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 18.06.20 10:42  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (211530)

Ach jo zase ten rozumbrada

Plácáš nesmysly, ale holedbáš se co je srážka s Blbcem kdyby tenkrat FED nezačal jednat tak kauza Lehmani měla potencial zničit celý světový finanční sektor to si klidně dohledej v dokumentech at už pisemných či filmových...  Banky z toho silnějši rozhodně nevyšly mnoho jich zkrachovlao nebo bylo převzato jako Bearn Stearns nebo Morgani. Na Wall Street bylo před krizi 5 velkých investičních bank zůstala jediná Golmani.... v Německu má obrovské problémy Deutsche Bank, Commerz Bank apod ve Španělsku největši banka Santander  apod.   je krásné když někdo - TY plácá nesmysly, chlubí se a dané problématice vůbec nerozumi nebo ji dokonce nechape ... a přitom nazývá jiné vzdělanějši hanlivými vyrazy.... chlapče styd se ....  

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 17.06.20 14:08  jirka123  (204906)

Ach jo zase ten rozumbrada

Macho....fixace se u hypoték posunula o počet měsíců, o které si klient přerušil splácení. Tečka. Co ještě k tomu více napsat? Takových akceptačních dopisů od bank jsem už viděl dost, tak vím, o čem píši. Zřejmě jste na rozdíl ode mě žádný takový dopis neviděl, jinak by jste nemohl tvrdit to, že se neposune fixace. Netvrdím, že to tak má nastaveno každá banka, ale kdyby ne, tak by to klienti museli dohnat vyššími platbami. 

Takže ještě jednou: fixace hypoték např. u největší hypoteční banky na trhu se posunula o počet měsíců, který se rovná počtu měsíců odpuštění splátek.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 17.06.20 14:29  MACHO  (212318)

Ach jo zase ten rozumbrada

Mate pravdu, fixace se prodlouzila o ochranou dobu, moje chyba. Uz to v tom zakone take vidim. O tom ze by banky prodelaly ale stejne pochybuji, ty objemy nacerpanych uveru v dobe covidu jsou celekem velké. Pokud se budou splácet, tak na tom neprodělají.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Banky v květnu poskytly nejméně hypoték za 10 let. V příštím roce nastane pro řadu lidí generační příležitost ke koupi nemovitosti, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Banky v květnu poskytly nejméně hypoték za 10 let. V příštím roce nastane pro řadu lidí generační příležitost ke koupi nemovitosti

Banky v květnu poskytly nejméně hypoték za 10 let. V příštím roce nastane pro řadu lidí generační příležitost ke koupi nemovitosti - zdrojová stránka k tématu diskuze Banky v květnu poskytly nejméně hypoték za 10 let. V příštím roce nastane pro řadu lidí generační příležitost ke koupi nemovitosti.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Banky v květnu poskytly nejméně hypoték za 10 let. V příštím roce nastane pro řadu lidí generační příležitost ke koupi nemovitosti e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Banky v květnu poskytly nejméně hypoték za 10 let. V příštím roce nastane pro řadu lidí generační příležitost ke koupi nemovitosti.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  634.00  +0.63% 
 ČEZ  849.00  +0.24% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 113.50  -0.49% 
 GEN DIGITAL  507.00  -0.59% 
 GEVORKYAN  254.00  +0.79% 
 KOFOLA CS  271.00  -1.45% 
 KOMERČNÍ BANKA  861.50  -0.92% 
 MONETA MONEY BANK  103.40  +0.39% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 800.00  -0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.40  -0.56% 
 PILULKA LÉKÁRNY  181.50  +0.28% 
 PRIMOCO UAV SE  885.00  -0.56% 
 VIG  743.00  -0.93% 
Komodity online
 Ropa 88.40 USD 25.04   
 Zlato 2332.97 USD 25.04   
 Stříbro 27.42 USD 25.04   
 Káva 226.10 USD 25.04   
 Cukr 19.47 USD 25.04   
 Bavlna 81.02 USD 25.04   



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.