Firma Interiéry Morava, s.r.o. - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Firma Interiéry Morava, s.r.o. - Diskuze k tématu Firma Interiéry Morava, s.r.o.


Výpis příspěvků 1 až 5 (5)
 
přečíst (0) 19.03.22 08:45  DennyDavo  (242346)

Zateplení a fasáda

Dobrý den, rádi bychom sdíleli naši zkušenost s firmou Interiéry Morava, která nám dělala zateplení domu a fasádu. Byli jsme naprosto spokojeni jak s komunikaci, tak provedením práce a rychlostí. Vše proběhlo během dvou týdnů, kdy nám mezitím stihli ještě udělat koupelnu. Určitě ještě plánujeme s nimi další spolupráci. Co jsme měli zkušenost na stavbě s jinými firmami tak tato bylo jedna z nejlepších a takových je málo. Děkujeme Albertovi.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 09.09.20 20:50  Jiří Ondruš  jiri.ondrus7zavinacgmail.com  (214520)

Reakce na negativní recenzi 2

Pokračování z minulého příspěvku (asi se celý nevlezl)

6. Když si potřebuji chytit rovinatost do váhy, takže jeden zedník drží nad hlavou vodováhu v rovině, přičemž druhý musí co nejrychleji vše chytit TEXem, tak je logické, že aby kolegovi neupadli ruce, chytím to nejprve jen na dva a jak si chytím do váhy celý strop, nebo celý barák, tak s kolegou vezmeme každý jeden AKU šroubovák a jdeme to dochytat. To, že majitel zrovna přišel a volal kvůli tomu za mými zády mému otci, je jeho chyba. Mohl přijít a já bych rád vše vysvětlil. Nešlo o vadu a jeho stížnost, ale o postup v praxi. Čekal bych ale, že toto pan Crlík zná, když má takové zkušenosti. :)

7. Opět prosím o návrat k citaci..

8. Je velice složité dodržet všude dilatační spáru, když se stěna kolem dokola kroutí jako had a co 50cm máte řezat jiný rozměr. To prostě nějde. Proto také praskl SDK, který pan majitel zmiňuje v dalším bodě.

9. Dosádrování jsme provedli sádrovou omítkou - ta Vám nikdy nepopraská, ani kdyby jste ji tam plácli 7 cm - dělám sádrové omítky :)

10. K tomuto se odmítám vyjadřovat, jasně kolega vzal svůj balíček vykrožováků a ukazoval, jaké má k dispozici..

V dalších bodech je to jen další nesmyslné plácání nesmyslů, což již asi každému došlo.. K poslednímu bodu asi jen to, že je naprosto normální, že se při dělání sádrokartonu něco obije a pak se to opraví. Omítku opravoval kolega za mé přítomnosti a přítomnosti pana Crlíka. Zvlášní, že na estetiku nic neřekl.

K finanční stránce - je pravda, že SDK byl od pohledu křivý. Bohužel nejspíše povolily hmoždinku v UD profilu a zase se budu opakovat - byla naše chyba, že jsme si požadavky zákazníka nenapsali do objednávky, od této zakázky tuto chybu neopakujeme. Proto jsem byl nucen uznat slevu, která byla tedy hodně neférová, vzhledem k dohodě před zakázkou. Tuto recenzi, kterou jsem se bohužel dozvěděl až po více než roce, vnímám jako ránu pod pás, jako pokus o poškození dobrého jména naší firmy, kde jsme mimojiné křivě obvinění k odcizení cizí věci. Zásadně odmítám všechny tyto lži a zvažuji právní kroky. Bohužel mám obavu, že na to, abychom se právně bránili bude zřejmě pozdě a držíme v rukou nízké karty, jelikož už ani nemám telefonní číslo na pana Crlíka (nový telefon). Každopádně doufám, že jsem co nejvíce lidem uvedl na pravou míru, jaká byla tenkrát skutečnost.

Jiří Ondruš ml.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 09.09.20 20:45  Jiří Ondruš  jiri.ondrus7zavinacgmail.com  (214520)

Reakce na negativní recenzi

Dobrý den, jmenuji se Jiří Ondruš ml. a jsem synem majitele společnosti Interiéry Morava, s. r. o.. Díky informacím od nadávného zákazníka jsem se dozvěděl, že je na tomto portále o nás, a na mě jmenovitě, napsána negativní recenze od pana Crlíka ze Skalice, kterou zákazník četl předtím, něž si nás najal. Mimochodem prý vůbec nelituje. :) Rád bych se k ní tedy vyjádřil.

Zakázku u pana Crlíka si pamatuji velmi dobře, jednalo se o rekonstrukci, kde jsme měli prvně provést pouze omítky - tedy přesněji hrubé omítky byli provedeny, ovšem velice, velice špatně a my jsme je měli opravit do solidního stavu a poté aplikovat štukové omítky. Hrubé, neboli jádrové omítky, které panu domácímu údajně dělal předtím jeho kamarád, měli tedy hodně daleko od toho, jak by měli vypadat, hlavně vzhledově a především rovinatostí. Základní věci, jako pravoúhlost špalet tady vůbec nebyli. Abychom špalety mohli opravit, museli jsme je skopat. A abychom k nim mohli vůbec dát ruce, museli jsme vysadit okna. Bylo domluveno, že se opraví jen ty největší hnusy, jako již zmíněné špalety, a rovinatost se řešit nebude, protože to prý něpůjde vidět. Dejme přes to perlinku a bude to ok, na víc toho nejsou peníze. Ok, tak dobře. Štuky jsme provedli - to že někde popraskali nesouvisí nijak s tím, že byla nebo nebyla použitá penetrace - to by logicky popraskali všude, ne? :) Nebo by spíše byli oddunělé, tzn. mezi štukem a lepidlem by vznikla bublina - dutá. Souviset to může s vlhkostí v daném pokoji, s "hýbajícím se" domem, apod.. Nebo pak je tu ještě varianta ta, že pan Crlík je takový odborník, že od pohledu poznal, že je to penetrací, čemuž ovšem moc nevěřím vzhledem k tomu, že se meziřečí zmínil, že původní hrozné omítky dělal spolu s kamarádem také on. :) Mimochodem - to že nemáme v ceně rohové lišty není proto, že je nedáváme (logicky, jak bychom jinak tahali perlinku, bez lišt? :)), ale protože jsou v ceně za metr!! Tak samo okenní lišty atd.Jsme solidní firma a toto bereme jako samozřejmost.

Pan Crlík byl s námi tak moc nespokojen (jak píše ve své recenzi), že si u nás objednal další práce. Paradox, viďte? :) Tady už bych mohl celou debatu ukončit protože už zde je vidět jasný záměr o poškození dobrého jména naší firmy a výmysl, ale mám na srdci ještě pár skutečností, takže budu pokračovat.

Fakt je, že v domě byl starý škvárový strop. A pokud ze starého domu chcete udělat nový, musíte do toho napumpovat dost financí. Není proto náhoda, že se dnes často staré domy bourají a staví se místo nich nové. Pan Crlík si vybral dražší variantu, ovšem jak se říkám - když chceš mít opičku, mušíš mít i banány.

Cituji... "Chlapi, potřeboval bych to hlavně co nejlevněji. Takže to udělejte tak, ať se fakt nekupuje zbytečně navíc materiál, úplně základně. Nechci žádné blbosti navíc." - upozorňovali jsme, že by se to takto dělat nemělo.. naše chyba, že jsme si to nenapsali do objendávky.

Půjdu bod po bodu. Já sice nejsem vyučený zedník, mám vystudovanou ekonomiku, ale po stavbách chodím od svých 14 let. Rekonstrukce u pana Crlíka nebyla rozhodně moje první, ani poslední a tak si velice vyprošuji, aby mne někdo nazýval jako někoho, kdo danou věc dělá poprvé atd. Myslím, že stavebními znalostmi i praxí disponuji více než dostatečně a potvrzují to jak spokojení zákazníci jak firmy, tak mě osobně, tak také spousta mých konexí ze světa stavařiny, kteří mě rádi doporučují či se dokonce na mě obrací pro rady. Kolegu, který má 40 let praxi asi představovat nemusím, tomu v tomto době vypadla polovina vlasů z toho co viděl. A to jich už tak mnoho neměl. :) Třetí do party - pomocník - naprosto běžná věc.

Hned první bod je velice úsměvný - z Lidlu opravdu máme některé věci (dlouhá léta nám slouží, nevidím důvod proč je nepoužívat), ale zrovna laser (křížová vodováha) to nebyla. Tu nám majitel půjčil, to je pravda (zapomněli jsme, stane se, poradili bychom si jinak, jelikož byla pevná výška podlahy), ale vyprošuji si, abych jej někomu nevrátil. K tomu se vrátím ještě na konci.

2. Tlumící páska - kdo chce vysvětlení k tomu, vraťte se prosím k mé citaci.

3. Úsměvné - začali jsme nůžkami, jenže prý potom bude mít profil ostré hrany. Absolutně dodnes nechápu tento argument, protože hrany jsou schované v UD profilu, ale budiž. Je to přeci "naše chyba".

4. O tomto bodě a problematice se vedou mezi zedníky a sádrokartonáři dlouhé "spory". Někdo si tím TEXem pomůže, aby se mu CD nepohlo, někdo je proti. Já osobně s kolegou preferujeme první volbu a za ní si stojím.

5. Tady jsem už u tvoření ceny navrhoval hmoždinky tzv. motýlky. Důvod proč nebyli použity zjistíte, když si na internetu najdete jejich cenu a pak se kouknete na mou citaci.

6. Když si potřebuji chytit rovinatost do váhy, takže jeden zedník drží nad hlavou vodováhu v rovině, přičemž druhý musí co nejrychleji vše chytit TEXem, tak je logické, že aby kolegovi neupadli ruce, chytím to nejprve jen na dva a jak si chytím do váhy celý strop, n ...

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 18.02.20 19:02  Lukáš Fajkus  lukas.fajkus3zavinacseznam.cz  (208179)

Omítky a fasáda od Interiéry Morava s. r. o.

Dobrý den,

je tomu asi rok, co jsem na internetu hledal firmu na provedení vnitřních sádrových omítek v mém RD v Ostravě - Vratimově. Skrze vyhledávání na Googlu jsem našel a oslovil společnost Interiéry Morava, s. r. o. , která mi je také nakonec provedla. 

Během pár dní přijel pan majitel firmy si RD prohlédnout, do dvou dnů jsem měl solidní cenovou nabídku a tak jsme podepsali objednávku. Pár dní před zahájením prací se stavil p. Ondruš (majitel firmy) ještě jednou se svým synem, který stavbu poté vedl. Vysvětlili mi využívání apu-lišt v oknech, postup, harmonogram, proč a kam se dává síťka (perlinka) atd atd. Za pár dní nastoupili na stavbu 3 chlapi, jeden z nich byl syn majitele, jak jsem zmínil. První den probíhala příprava, kde si chystali rohovníky, zalepili okna, navezli stroj na omítání atd.. Materiál si nechali speciálně dovést autem ze stavebnin.

Omítky byli za 10 dní hotové, vše opravdu krásné, hladké, rovné, jak má být. Občas se někde vyskytla nějaká dírka či škrábanec. To opravili finish stěrkou, kterou druhý den lehce přebrousili, místo ani nejde poznat, že bylo nějak obouchané. Finish stěrku mi také nechali, že prý to mají jako standart pro mé pozdější opravy po stěhování. Měli pravdu, míst se obouchalo více.

Jelikož jsem byl opravdu hodně spokojen, nechal jsem si od této firmy udělat i fasádu bez zateplení. Tedy jádrovou omítku, perlinku s lepidlem a finální omítku. Opět postup velice podobný, akorát samozřejmě tentokrát už ke mě dvakrát nejzdili ale přijeli stavbu rovnou zahájit přípravou jako minule. Jádrová omítka byla hotová za 3 dny, týden to nechali vyzrát, pak udělali perlinku za podobnou dobu, opět to nechali yvzrát, pak jeden den penetrace a druhý den přišlo 6 lidí fasádu natočit. Omítka skvělá, pěkná. Nejsem sice nějaký odborník, ale co jsem porovnával s fasádami od známých, máme hezčí. 

Co jsem velice ocenil byla komunikace a úroveň společnosti. Se všemi se dalo domluvit, vše mi řekli, na vše odpověděli, cokoliv jsem potřeboval, tak bylo vyřešeno ihned, ať už přímo s majitelem firmy či jeho synem, který ač mladý vedl stavbu opravdu s přehledem. Dokonce mi na fasádu sehnali parapety od jejich dodavatele - do vnitř jsem měl své, ale byli o hodně dražší, něž být mohli, což se ukázalo u fasády, kdy je přes sebe nechali nacenit a nic si z toho nevzali.

Za mě tedy maximální spokojenost a společnost Interiéry Morava doporučuji :)

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (13) 08.04.19 21:26  Zdeněk Crlík  majorettezavinaccentrum.cz  (201010)

Moje negativní zkušenost s firmou Interiery Morava s.r.o.

Dobrý den,
chtěl bych se podělit se zkušeností s firmou Interiery Morava s.r.o. se sídlem v Ostravě Zábřehu při rekonstrukci našeho rodinného domu ve Skalici ve Frýdku-Místku.
1. Červenec 2018 - firma provedla nanesení štukové omítky v kuchyni, obyváku chodbě + nad schodištěm a ložnici. Do týdne v ložnici na několika místech začala omítka praskat. Důvod nedostatečné přilnutí štuku k podkladu. (Že prý penetrace není třebabrý den,
chtěl bych se podělit se zkušeností s firmou Interiery Morava s.r.o. se sídlem v Ostravě Zábřehu při rekonstrukci našeho rodinného domu ve Skalici ve Frýdku-Místku.
1. Červenec 2018 - firma provedla nanesení štukové omítky v kuchyni, obyváku chodbě + nad schodištěm a ložnici. Do týdne v ložnici na několika místech začala omítka praskat. Důvod nedostatečné přilnutí štuku k podkladu. (Že prý penetrace není třeba - podklad byl jádrová omítka + perlinka s lepidlem). Reklamace a v srpnu opraveno. Zpětně se dívám do cenové nabídky. Nebyly dodány rohové lišty. Jinak šlo vidět, rozdíl v kvalitě práce mezi zedníkem co dělal ložnici a mezi tím co dělal obývak. V obyváku a kuchyni nebyl problém.

2. Srpen 2018 - firma provedla sádrokartonové podhledy v kuchyni, chodbě + nad schodištěm, koupelna + záchod. Mám osbní zkušenosti s realizacemi sádrtokartonových podhledů. Bohužel v rámci ušetření času jsem se rozhodl svěřit tuto jednoduchou práci této odborné firmě. Výsledek naprostá katastrofa. Jednalo se celkem o cca 40m2. Přišli tři frajeři. Nakonec se ukázalo, že dva znich to dělají poprvé (jeden byl syn majitele) a třetí starý pán je zaučoval, samozřejmě blbě.
Posuďte sami:
1. Porouchala se jim křížová vodováha z Lidlu. Půjčil jsem jim svoji Boschku ať to šlape. Nakonec jsem jim pujčoval SDS vrták a vodováhu (která se mi už nevrátila)
2. Na UD profily a závěsy nebyla nalepena tlumicí páska (že prej jsem ji nechtěl -ani se mě nezeptali jestli ji tam chci). Když jsem viděl, že ji ani nekoupili, nechal jsem je pokračovat.
3. UD a CD profily byli kráceny bruskou v místnostech (špatně, lze pouze jenom nůžkami na plech). To, že mohli poškodit okna jiskrami je ani nenapadlo. Ještě jsem to v sobě udržel.
4. CD profil po vložení do UD profilu byl připevněn texem (nepřípustné, musí být volné). Starý pan na to, že prý to tak normalně dělají. Pane bože, začal jsem si trhat vlasy, museli šrouby odstranit.
5. Zavěsy pro CD profil byli připevněně ke stropu (škvárobeton) obyčenými natloukacími hmožděnkami za pár korun(na několika místech ve stropě nedrželi, po zatáhnutí za závěs mi zůstali někeré závěsy v ruce). Po reklamaci vyřešili přidáním dalších závěsů.
6. Upevnění závěsu k CD profilu bylo provedeno pouze dvěma šrouby TEX (jeden z každé strany) - správně jsou dva z každé strany. Po upozornění opraveno.
7. Delká stropu v kuchyni byla 3,20 m. CD profil použili 3m + 20 cm nastavili pomoci spojky (proboha proč, když se běžně prodávají  vcelku 4m CD profily, navíc  20 cm nebylo jištěno závěsem).
8. Sadrokartonové desky i přes upozornění majitele byli připevněny bez ohranění řezaných ploch. Ne většině míst doslova nalepených na zeď (bez mezery, která tam musí být).
9. Samozřejmě tím, že to měli vše na těsno tak jim praskl docela velký roh sadrokatronu při upevňování k profilu. Opravili jenom tím, že jej přesádrovali (bez použití  bandáže), aby to nešlo vidět. Co to udělá za pár let?
10. Nabídli se, že mi udělají otvory na LED svítidla. Výsledek? I přes obdržený výkres a s dodanými průměry děr pro LED bodové svítidla v koupelně  vykroužili  díru na světlo na střed CD profilu. Zadělali a díry vykroužili mimo profil. Bohužel u schodiště průměr otvorů byl místo 82 mm  ve skutečnosti 86 mm. Dlouho se mnou mladej diskutoval, že to bude OK. Ach jo. Pak pro jistotu vše vykroužili malím pruměrem. Ale že by mě upozornili, že nemají vykružovák mého požadovaného průměru? To ne.
11. Na spojích sádrokartonu probroušená skleněná bandáž, na několika místech nedrží a odpadá. Broušení nebylo na více místech v pořadku. Jdou vidět přechody!
12. Akryl na obvodu sadrokartonového podhledu byl "prstem" použit i v případě, kdy je to výslovně zakázané. Např. mezi koncem sádrokatronu a zdí byla 3 cm mezera. Stane se. Nicméně mezera se má vyplnit sádrovým spárovým tmelem s bandáží, přesto použili akryl. Výsledek? Akryl "propadnutý" pod úroveň stropu. Navíc akryl na většině míst nedoléha.
13. Poníčená finální omítka při manipulaci s profilama, něco po reklamaci opravili, ale jde to zatraceně vidět. Prsty špinavé od akrylu si na několika místech otřeli u finální omítku!! Strašné.
Účtovali si 1100 kč za metr čtvereční vč. materialu. Nakonec jsem jim po vzájemné dohodě nezaplatil za schodiště + část chodby. Důvod: po přiložení vodováhy na sádrokatron byla bublina mimo risky, na několika místech nedržely UD profily!!! Prostě pouhým okem křivý strop. Naprosté diletanství a amatérství. Bohužel pro mě jse ...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:


Diskuze Firma Interiéry Morava, s.r.o., další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Firma Interiéry Morava, s.r.o.

Firma Interiéry Morava, s.r.o. - zdrojová stránka k tématu diskuze Firma Interiéry Morava, s.r.o..

Zasílání Denního souhrnu názorů na Firma Interiéry Morava, s.r.o. e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Firma Interiéry Morava, s.r.o..

 Burza Prime 13:14 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  629.00  -0.16% 
 ČEZ  845.50  -0.18% 
 ERSTE  1 115.50  -0.31% 
 GEN(NORTON)  507.00  -0.59% 
 GEVORKYAN  254.00  +0.79% 
 KB  862.00  -0.86% 
 KOFOLA  273.00  -0.73% 
 MONETA  103.20  +0.19% 
 PHOTON  45.40  +1.68% 
 PILULKA  182.00  +0.55% 
 PM  15 860.00  +0.13% 
 PRIMOCO   885.00  -0.56% 
 VIG  742.00  -1.07% 
Komodity online
 Ropa 87.47 USD 12:56   
 Zlato 2327.58 USD 12:56   
 Stříbro 27.36 USD 12:56   
 Káva 231.04 USD 12:56   
 Cukr 19.47 USD 12:56   
 Bavlna 80.98 USD 12:56   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste