EET bere lidem práci. Kde je faktický problém? - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (34)
 
spíše nečíst (1) 09.04.17 23:29  Přemek  (186191)

Zdaneni

Extremni zdaneni ... souhlas, onehda jsem si to taky pocital: 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207274269609570

Takze EET je v tom nevině, ne? Problém je systémový a zcela někde jinde.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 20.03.17 09:05  A.  (185772)

Zdaneni kolem 50%? Pridej...

Autor se zameril pouze na dan z prijmu, coz je nedostatecne. Kdyz si vezmeme, ze v modelove situaci ten kdo jde na pivo zaplati jeste polovinu ceny piva jako spotrebni dan a dan z pridane hodnoty. Pripadne kdykoli nekde neco koupi tak je zdanen 18% nebo 21% jaako dan z pridane hodnoty (u cigaret alkoholu a pohonnych hmot jeste vic kvuli spotrebni dani, ktera se mimochodem v DPH znovu dani), takze ze zdaneni cca 50% co je na prijmu se najednou vytvori ciste zdaneni cca 70% (vzhledem k poctum lidi kteri nejsou schopni ze svych platu efektivne vytvaret financni zasoby se da uvazovat pripad kdy vsechno co vydela spotrebuje, cimz je vsechno znovu zdaneno).

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 08.03.17 21:40  Lenča  (185604)

Dobrý článek doplním

jenom ještě že tím že vyženou živnostníky nejen narovnáním, ale rovněž další administrativou a dalšími hrozbami obrovských pokut z už tak vyčerpávajících profesí (často právě řemeslnických - mnoho živnostníků je už teď zadlužených díky systému) tak docílí toho, co chtěli. Získají zpět levnou námezní sílu v kvantech, která jim utekla z řad nezaměstnaných v době krize. Teď, když lidé dokázali, že se o sebe postarají sami, že neskončí na ulici, vládě a velkým firmám se to pochopitelně nelíbí. Když živnostníkům zkomplikují dalšími a dalšími výhružkami a povinnostmi situaci a zároveň podtrhávají cenu koruny tak dvěma způsoby docilují toho že: Roste chudoba, protože se snižuje hodnota běžných platů, zvedá se současně náklad na život - ceny, živnostníci se vrací mezi zaměstnance. Výsledkem je právě opětovné zvýšení nezaměsntanosti, což velkým vyhovuje, protože mohou snížit mzdy a zaměstnanci budou. To nikdo otevřeně neřekne. Źe se jen přehazjí lidi zpátky do chudoby. Kdyby to udělat nechtěli, zjednodušili by nesmyslné stohy pravidel a jak jste psali, klidně i při EET ale snížili by nesmyslně vysoké odvody a daň z příjmu. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (17) 30.12.16 21:27  Daniel  (184777)

auditor je demagog

auditor je demagog, jeho výpočty jsou zavádějící: předně, jako člověk s ekonomickým vzděláním by neměl vypustit z úst takovou hloupost, jako že z 1000 koruny, kterou majitel udrzbarske firmy chce vyplatit zamestnanci odejde 123 Kč na DPH.  Tak to pozor: DPH nikdy nebylo jeho! Protoze tech 123 Kč pouze od konecneho zakaznika vybral a jako rozdil mezi zaplacenou a prijatou DPH je odvadi do statniho rozpoctu. Podnikatel je pouze jakymsi vybercim teto dane od posledniho v retezci, tj. od konecneho zakaznika. Kde ve skutecnosti DPH hradi, a kdo by mel nadavat, je zakaznik - ekonomicke bremeno nese on, on je zatizen dani. Pan auditor se tedy domniva, ze kdyz nekdo vybere DPH od zakaznika (tedy odvede rozdil mezi DPH prijatou a zaplacenou) ale statu to zataji a neodvede (situace pred EET), ze je to snad neco, cemu by mel občan našeho státu přihlížet jen tak? Od zakaznika je vybere, ale statu je neodvede a strci je dovlastni kapsy???

za dalsí: ten hypoteticky priklad silne pokulhava, protoze ne vsechny trzby vyplaci majitel jako mzdy zamestnancum. Samozrejme ze vyplaci jen malou cast z trzeb zamestancum, a jen z teto casti jsou placeny veskere odvody  tj. socialni zdravotni a dan za zamestnance.Drtivou vetsinu trzeb pouzije na nakup materialu, sluzeb, ktere pochopitelne, podobne jako mzdy zamestnancu vykaze jako naklady a o ne ponizi trzby, a z pouheho zbytku plati zisk. Ten priklad je proste zcela zavadejici a nepopisuje situaci podnikatele, ale naopak popisuje de facto stav zamestnance, kteremu z 1000 Kc super hrube mzdy zbyde ne 471 Kc ale 471 Kc plus tech 123 DPH, protoze mzdy se vyplaci jiz z cistych trzeb po odvodu DPH.

Odvody z mezd za zamestance jsou jake jsou. Ale uvazim-li, jako zamestnanec, ze vetsina z toho jde do socialniho pojisteni, tj na duchody, a na zdravotni pojisteni - nevyleti to ve skutecnosti nekam do vzduchu, ale je to utraceno za neco co potrebuji. Chci, aby moje rodice meli duchod, ktery jim umozni dustojne stari, chci i ja, aby moje deti, jako budouci zamestnanci odvadeli dostatek penez do socialniho pojisteni, tak abych i ja mel solidni duchod. Rovnez chci co nejlepsi zdravotni peci, a rovnez chci stedrou nemocenskou, v pripade, ze jsem nemocny. Nebot i v dobe nemoci musim platit najem a zivit rodinu.

Je naprosto odporné, pokud zamestnavatele- podnikatele odmitaji tyto odvody za zamestnance platit. Ja jako zamestnanec davam zamestnavateli sva nejlepsi leta, svuj nejlepsi cas v denni dobe, svoji energii, svoje napady. Nemohu si nic nezapocitat jako naklad na dosazeni svych prijmu, ani benzin, ani ošatné, čiticí prostredky ba dokonce ani čaj, nebo svačinu, které mi manzelka pripravi.

Pred EET rada podnikatelu šidilo 4x: neodvadeli DPH, neplatili dan ze zisku, zamestnancum platili penize na cerno - takze do fondu socialniho a zdravotniho pojisteni i do dani z prijmu zamestnancu slo mene penez, a mnohkdy jeste samotni podnikatele nebo jejich zamestanci cerpali socialni davky kvuli vykazanym nedostatecnym prijmum.

Pokud ma za tuto cenu existovat o nekolik podnikatelu vic, tak dekuji nechci. Bez takovych hospod, ktere neplati sve zamestnance se obejdu. nyni doslo ke snizeni sazby DPH, poctive restaurace by tak teoreticky vlastne mely prostor pro zlevnovani. Doufam, ze to neudelaji, ale ze usporene penize vyuziji na vyssi kvalitu surovin nebo personalu.

Myslim si, ze opatreni vlady ve smyslu zavedeni EET prispeje jednoznacne k narovnani ekonomickych vztahu v nasi zemi.

Jen by mel stat se stejnou razanci zasahnout proti presunum zisku nadnarodnich firem do zahranici, pripadne ceskych firem se sidlem v zahranici.

A posledni vec: pokud vlada dospeje k nazoru, ze je potreba nektera odvetvi ekonomiky nebo dokonce jen nektere geograficke oblasti podporit, neni nic jednodussiho, nez  vyhlasit danove prazdniny pro sektor pohostinstvi, nebo pro male restaurace, nebo pro restaurace v pohranici, nebo pro restaurace ve vybranych okresech, kde je vysoka nezamestnanost, nizka turisticka navstevnost...atd. Samozrejme za restaurace si dosadte libovolny sektor, ktery byste chteli podporit.

Ze toto není debilní úvaha prokazuje např. Svýcarsko. Za hospodarskym uspechem Svycarska stoji to, ze zaostalych kantonech, ci dokonce jednotlivych udolich, kde bylo potreba rozvinout vyrobu ci sluzby, byly nulové danové sazby. Diky tomu, se podarily ve Svycarsku rozjet hodinkarske, syrarske, nebo cokoladove  podniky.

Ne tak, ze nekde potaji ukradali a nedopravali ostatnim. Pokud nepustite korunu, tak se ani vam nebude darit. Zaplatite-li dobre zamestancum, budou i oni ve vasem okoli utracet vice. I penize vynalezene na socialni a zdravotni sluzby prinaseji podnikatelske prilezitosti. Kde nic neni, ani smrt nebere.

Hezky den a neverte prilis auditorum

 

 

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 30.12.16 21:31  Daniel  (184777)

oprava

oprava: 2 odstavec, 5.ty radek: spravne by melo byt : ...  a z pouheho zbytku zaplati DAN ze zisku.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (19) 12.12.16 17:46  Tomas  cz.lamerzavinacgmail.com  (184572)

A krasne si i odpovidate

V clanku pisete, ze zamestnanci plati velke dane. ANO, to je pravda. Je to az za hranici moralky? ANO!

Kde jsou doby desatku ze?:)

Ale my vsichni, zamestnanci, kterych je naprosta vetsina, dane proste PLATIME, PROTOZE MUSIME!

Proc je teda nemusi platit ten pikolik nebo mechanik? Statni rozpocet je takovy jaky je, aby pokryl vydaje statu na zdravotnictvi, skolstvi, obranu, socialni davky atd atd ... ty jsou vicemene fixni.

A nekdo to musi zaplatit. A kdyz to nezaplati pikolik nebo mechanik, kteri jeste idealne pobiraji ke klasickemu sedemu platu, socialni davky, tak to zane platime my vsichni ostatni. Cili si odpovidate i na otazku, PROC, jsou ty dane tak velke pro ty, kteri je plati. Proste proto, ze je spousta lidi, kteri jejich placeni obchazi a TO JE PROSTE SPATNE!

A cim vic takovych xindlu bude, tim vyssi dane budou muset poctivi lidi platit, TAKZE JE UPLNE V PORADKU EET A RUZNE REPRESIVNI PROSTREDKY, ktere se tohle bezpravi snazi napravit!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 23.01.17 19:19  Krystax  krystax444zavinacmail.cz  (185013)

A krasne si i odpovidate

Zjistěte si jak je to s tím desátkem, to byl svého času odvod církvi a to zdaleka nebyl jediný odvod, který člověk měl, to samozřejmě záleželo na mnoha dalších majetkových poměrech, často majetku svěřeném, není v ani to v historii konstatní. Něco si o tom zjistěte, ale rozhodně jde souhlasit s tím že jsou dnešní odvody vysoké.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 12.12.16 18:10  delegát XVII. sjezdu KSČ  (181035)

A krasne si i odpovidate

To je jen a jen tvůj boj. Nikdo tě, ty poctivej člověče, v té hokně, kde musíš platit daně jako mourovatej, násilím nedrží. Můžeš začít taky podnikat, abys mohl krátit daně a ještě k tomu pobírat příspěvek na bydlení a podobné soc. dávky. Krásně se tady za těch 27 let místo pravdy a lásky rozbujela lež, nezávist a závist, dramatik by neuvěřil, kdyby žil. Škoda že už sem nechodí Tatrmann, tohle téma mu vyloženě sedělo. :DDD

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 06.12.16 15:17  Drako  (184511)

Co rozhodne?

Tak za prvé rozhodne samotný trh, zda cenová politika daného lokálu je i s EET prosperující.
A co rozhodne nejvíc budou volby v roce 2017, kde jenom voliči vystaví účet za zavedená opatření typu EET.
To jestli to cítí, že to je dobře, nebo špatně, tak to jasně zúčtují v parlamentních volbách.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 31.12.16 20:41  Natech  (184778)

Co rozhodne?

Volby rozhodně nerozhodnou. Už se několik let divím, kdo může volit ty, co vyhrávají.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 06.12.16 10:17  V. Mlich  vmlichzavinacseznam.cz  (176928)

Až na ty nezaměstnané

Hodně z těch, co toho kvůli EET nechají, jsou důchodci. Ale jinak přesný popis situace. Ještě bych zdůraznil tu nemorálnost šmírování a bonzování.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 06.12.16 10:22  delegát XVII. sjezdu KSČ  (181035)

Až na ty nezaměstnané

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 05.12.16 16:41  Lubinew  (180477)

Téměř plně souhlasím s autorem

Téměř ve všem mohu souhlasit s autorem, domnívám se, že se jedná o důslednou analýzu situace. Jen v jednom bych nesouhlasil - domnívám se, že nenechat se okrást, nebo stažit se nechat okrást se co nejméně není nemorální! Tj. ani vyhýbat se dani není nemorální! 

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 05.12.16 13:37  delegát XVII. sjezdu KSČ  (181035)

Dar pro podnikatele jako kompenzace se zavedením EET

Tohle je docela zajímavá varianta DDoS útoku na MF. :DDD zastavitstat.cz/

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (4) 05.12.16 12:51  P. Šedý  (184495)

Dobře už bylo

Přesně. Kolik lidí je v ČR postiženo exekucí a kolik jich už tuto situaci nedokáže řešit, protože poplatky a penále vzrostli na statisíce? Bydlí v pronajmech bez trvalého bydliště, jakmile podepíší pracovní smlouvu tak se na zaměstnavatele sesypou výhružné dopisy od exekutorů. To má každý zaměstnavatel rád. Ale tito lidé to velmi často nevzdali a pracují na černo v různých službách. Máme málo bezdomovců? Je to opravdu smutný pohled na zapáchající ubožáky jak se v raních mrazech ohřívají v tramvaji. Asi jich bude přibývat. Jsme zadlužená společnost do exekuce se může dostat opravdu každý.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 03.12.16 06:58  Bart  elzaszavinacseznam.cz  (184477)

Skvěle napsáno

Vážně skvěle napsáno, autor tu přesně popsal i můj názor na EET. Stačí už jen provést analýzu jeho dopadu. Jedna věc jsou zrušené hospody - tam to samozřejmě odnesou štamgasti a stát bude následně mít vyšší výdaje na podporu v nezaměstnanosti. Ti co nezavřou, tak samozřejmě zdraží. Většina jich to udělala hned, zbytek to udělá z kraje příštího roku. Průměrné zdražení je avizováno 15%. Jsou to jednoduché počty. Dovolím si zde opravit autora článku, protože MF tvrdí, že z první vlny vybere na daních víc o 4 miliardy.

Tak a jdeme počítat:

40 tisíc hospodských

průměrný roční obrat 1 milion

zdražení v průměru o 15%

Z toho vychází, že tržba hospodských se navýší o 6 miliard ročně a z toho se tedy zaplatí ty vyšší odvody do státní kasy...

Takže pokud si ti závistiví koblihožrouti mysleli, že padne bič na podnikatele, šeredně se mýlí, protože ty navýšené daně si zaplatí sami ve vyšších cenách.

Tleskat tomu může i ČNB, protože vzniklá inflace jim umožní v klidu ukončit intervence.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (11) 08.01.17 00:12  r.m.  (157867)

zlodějíček prská

to je dobře, čím víc řevu, tím spíš jdeme správným směrem

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 19.03.17 07:56  fišer  abcd11zavinacseznam.cz  (185754)

zlodějíček prská

re: pokuste se ještě jednou, a asi hodně pomalu, si přečíst, kdo že tento článek psal. Pak požná pochopíte, že .... 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (15) 04.12.16 12:57  delegát XVII. sjezdu KSČ  (181035)

Skvěle napsáno

Vypadá to, že ty 4 mld., jestli se vůbec vyberou, o čemž silně pochybuji, ten řepkový velkostatkář nutně potřebuje na novou fízlárnu. :DDD
www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/policie-planu ...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:


Diskuze EET bere lidem práci. Kde je faktický problém?, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi EET bere lidem práci. Kde je faktický problém?

EET bere lidem práci. Kde je faktický problém? - zdrojová stránka k tématu diskuze EET bere lidem práci. Kde je faktický problém?.

Zasílání Denního souhrnu názorů na EET bere lidem práci. Kde je faktický problém? e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu EET bere lidem práci. Kde je faktický problém?.

 Burza Prime 11:47 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  628.00  -0.32% 
 ČEZ  844.50  -0.30% 
 ERSTE  1 117.50  -0.13% 
 GEN(NORTON)  507.00  -0.59% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KB  866.00  -0.40% 
 KOFOLA  275.00  0.00% 
 MONETA  103.20  +0.19% 
 PHOTON  45.00  +0.78% 
 PILULKA  184.00  +1.66% 
 PM  15 840.00  0.00% 
 PRIMOCO   885.00  -0.56% 
 VIG  750.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 87.41 USD 11:28   
 Zlato 2324.91 USD 11:28   
 Stříbro 27.38 USD 11:28   
 Káva 229.06 USD 11:28   
 Cukr 19.73 USD 11:28   
 Bavlna 80.89 USD 11:28   
?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.