Z Česka do zahraničí na dividendách odtékají stovky miliard - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 16 (16)
 
přečíst (9) 13.08.15 10:02  Milan  (171575)

Alistor snůška nesmyslů

Kdybychom očištěné banky nechali v českých rukou, tak jsme je mohli potom dobře prodat na burze. Spíš bychom je za rok dva mohli sanovat znovu, jestli by v těch bankách ještě něco zbylo.Další: Produktivita práce je v Německu mnohem vyšší než v Česku. To jako VW v Německu nechá své dělník dělat víc než v MB? Když mají srovnatelné stroje, pracovní postupy? Nebo Frantíci stejně u Kolína? Korejci stejně v Nošovicích? Oni tady investovali proto, aby Čech mohl pracovat 3x pomaleji než u nic?

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 13.08.15 10:49  ikaktus  j.havzavinacpost.cz  (170665)

Alistor snůška nesmyslů

Švagr několik let jezdí pracovně po závodech v EU (automobilky) a opakovaně je překvapován v jaké pohodě pracují zaměstnanci tam a v jakých stresech pracují naši lidé. Naši dlouhodobě stresovaní zaměstnanci pak evidentně nemohou v produktivitě konkurovat. Dokonce v Continentalu lidé tvrdí - dokud byl management zahraniční, tak celkem OK, pak to vzal do ruky náš management a nedá se to vydržet .....A stejné to bylo s managementem českých bank - banky nerozkradli zlí zahraniční kapitalisté, ale vyčůraní tzv.bankéři-čecháčci povzbuzováni Klausem a jeho poskoky. Ve skriptech VŠE Prof. Jílka se uvádí rozkradená suma cca 500 mld. Kč ......Bohužel i dnes našinec - vlastník firmy nesmýšlí nacionálně jak by rád Klaus a jemu podobní. Řada firem je prodávána do zahraničí - víte např. že naši firmu na zámky FAB už vlastní Číňané.VÍTĚZÍ MAMON, NE PODNIKÁNÍ PO ČESKU.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 13.08.15 10:07  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (174316)

Alistor snůška nesmyslů

Ad ta prduktivita:

1) Úplně stejné pracovní postupy a stroje ve VW a Škodě nebudou.

2) Produktivita jako celku obou zemí je nesrovnatelná. Produktivita v obou automobilkách zas tak rozdílná sice není, ale když se počítájí obě země jako celek, tak ano.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (8) 13.08.15 09:53  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (174316)

Co to je za kecy

Tak odtékají peníze na dividendách a co má být? Kdo z vlastníků by nechtěl peníze ze SVÉ prosperující firmy??? To je jako brečet, že ČEZ vysává peníze ze svých zahraničních investic. To jsou všechno kecy. Je snad logický lepší mít tu prosperující škodovku vlastněnou VW a nechat posílat dividendy do Německa, než mít přežívající škodu, každoročně dotovanou ze státního rozpočtu. Tohle brečení o vysávání tuzemských podniků fakt nesnáším. Každý kdo brečí, ať si založí vlastní prosperující firmu a pak se holedbá, že dividendy z jeho firmy zůstávají v ČR.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 13.08.15 10:03  obušku z pytle ven  (178036)

Co to je za kecy

Dej si aspoň deset škopků, ať se trochu uvolníš, jseš poo ránu nějakej podrážděnej. Ta poslední Alastorova věta by se měla tesat do kamene, ty inženýrskej troubo. PS: S tím BANem už to na mne podruhé raději nezkoušej, admine.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 13.08.15 10:13  acjjo  (177273)

S tím BANem už to na mne podruhé raději nezkoušej . admine....!!!

admine ..co to je ten  Ban ..?

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 13.08.15 12:01  acijo  (178044)

dělej svoji práci Admine pořádně - ANO !

Ban (česky zákaz; zabanovat, dostat ban) je internetový termín označující zablokování přístupu, obvykle na internetové fórum . Bany uděluje správce serveru za porušování pravidel; daný uživatel pak nemůže služby serveru využívat (trvale, nebo jen po určitou dobu).

 

..tak to ADMINE ..děllej pořádně .!!!  .... pořád ti to sem leze - trvale  !.............  .. jak švábi..!

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 13.08.15 10:05  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (174316)

Co to je za kecy

A opět po trollovksu. Urážet a argument žádný :-D :-D

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 13.08.15 10:29  obušku z pytle ven  (178038)

Co to je za kecy

Naučil jsem se to od tebe, ty rusofobní americkej švábe. Ani tys tady tuto diskuzi zatím vůbec ničím neobohatil. Přes 200 příspěvků a všechno jen protiputinovské slinty a nadávky každému, kdo má odlišný názor. ČVUT Strojní fakulta obor Přísteojová a řídicí technika a takovej vygumovanej hlupák, no to je teda výhra. PS: Admine, dej pokoj!

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 13.08.15 13:09  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (174316)

Co to je za kecy

A zase nadávky a žádný argument :-D Já mám argument v 998 procentech svých příspěvků, zbytek reaguje na slinty na jaké reaguje tímto příspěvkem :-D To už Vám Putlík dává tak málo rublíků, že se vůbec nesnažíte holoto trollovská? :-D

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 15.08.15 20:24  Neverim  (178083)

Čína

Je už možné z Číny odklonit 100% zisku na dividendách?

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 13.08.15 12:02  acijo  (178044)

PS: Admine. dej pokoj !

.....?

 

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 13.08.15 09:43  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Naivita přístupu k ekonomické transformaci za poslední čtvrtstoletí byla obrovská

A toto je jeden z jejích zákonitých důsledků.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 12.08.15 22:50  Michal  (178029)

zaiko@seznam.cz

kde je polsko

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (10) 12.08.15 08:40  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (137717)

Snůžka nesmyslů a demagogie

V podstatě nejužitečnější informace v článku je ta, kolik peněz odtéká z ČR do zahraničí na dividendách. Ovšem nic to neříká o celkovém odlivu investic z ČR. Peníze z firem totiž může vlastník odčerpávat i dalšími způsoby. Dá se to nazvat skrytým tunelováním. Zbytek článku je pro dnešní dobu typickým opakováním otřepaných frází a "ekonomických" nesmyslů.  Pokud se podíváme do nedávné historie ČR, všechny banky byly oddluženy (očištěny od špatných úvěrů) přes Konsolidační agenturu a prodány za hubičku zahraničním kolosům. Kdyby české banky a velké podniky zůstaly po očištění nějaký čas v rukou státu a potom by byly uvedeny na burzu a prodány přes volný trh, Česká Republika by určitě utržila daleko více peněz. Pravděpodobně by se více do privatizace přes burzu zapojili i velcí a malí investoři z ČR a velká část majetku by zůstala v rukou občanů ČR. Kvůli neprůhledné a rychlé privatizaci byla ČR prakticky rozkradena a nyní jsme jen dojná kráva zahraničních investorů.

Kdo za to může? Nejvíce Václav Klaus a Miloš Zeman. Oba tito výtečníci pak byli po zásluze odměněni za největší rozkrádání republiky prezidentským úřadem. A nejhorší ministr financí Zemanovy vlády Bohuslav Sobotka alias Dluhoš to dnes dotáhl na premiéra. My jako celý národ jsme natolik hloupí, že si svobodně volíme do vedení ty největší "odborníky". "Zahraniční investoři" u nás postavili levné montovny, od Miloše dostali dlouhé daňové prázdniny a po jejich vypršení se stejně přesunuli jinam. Opravdu skvělé ukázkové plundrování země...

Poslední odstavec mě hodně pobavil. "I přes vysoký odliv zisků do zahraničí, nepředstavuje tento stav žádný vážnější problém." Jak už jsem zmínil, jsme natolik hloupí, že jsme si nechali vše rozkrást a už jsme jen dojná kráva. Kdyby větší díl kapitálu zůstal v rukách našich investorů, tak by zisky zůstali doma a pravděpodobně by větší díl byl investován obratem v ČR. Ekonomika by díky tomu byla mnohem silnější.

"Ekonomika je velmi silná a odlivu zisku do zahraničí odpovídá i kladné saldo naší obchodní bilance, takže transfery jsou v tomto případě velmi vyrovnané." Takže odliv kapitálu do zahraničí je vyrovnán odlivem našich výrobků do zahraničí? Skvělá ukázka demagogie. Kdybychom měli silné domácí investory a zároveň silný export, možná bychom dnes rostli jako Čína, tedy přes 7 % ročně!!!

"Naše ekonomika a její růst na zahraničních investicích a jejich rozsahu přímo závisí." Závislou ji právě udělali naši rozkrádači!!!

"Bez zahraničních investic tak nemůže být ani rychlejší růst ekonomiky a rychlé zvyšování produktivity naší práce." Může. Například Německo je ekonomicky mnohem silnější a v produktivitě práce několikanásobně lepší právě proto, že má silnou domácí investorskou základnu. Domácí investor bohatne na ziscích domácích firem a může si dovolit nakupovat i České firmy. Naši mocipáni mu je prodají za hubičku (rozuměj za zlomek skutečné ceny).

V roce 1989 jsme sice díky 40 letům komunismu byli za západem zaostalí ve všem, ale nebyli jsme zadlužení. Měli jsme obrovskou příležitost k růstu, ale promarnili jsme ji. Sami jsme si zvolili ty nejhorší lidi, kteří nás nechali rozkrást! A stále opakujeme stejnou chybu. dokud si to neuvědomíme, lepší budoucnost si nezasloužíme.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 12.08.15 22:02  Milan  dopis01zavinacgmail.com  (178028)

Snůžka nesmyslů a demagogie

Dobrý den, bohužel je pravda, kde není domácí kapitál a podniky , stát na to vždy doplatí.  Prodali jsme vše velmi levně

a zatím není šance zpět.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:


Diskuze Z Česka do zahraničí na dividendách odtékají stovky miliard, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Z Česka do zahraničí na dividendách odtékají stovky miliard

Z Česka do zahraničí na dividendách odtékají stovky miliard - zdrojová stránka k tématu diskuze Z Česka do zahraničí na dividendách odtékají stovky miliard.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Z Česka do zahraničí na dividendách odtékají stovky miliard e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Z Česka do zahraničí na dividendách odtékají stovky miliard.

 Burza Prime 12:12 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  629.00  +0.80% 
 ČEZ  872.00  -0.91% 
 ERSTE  1 066.00  +0.99% 
 GEN(NORTON)  499.02  +0.71% 
 GEVORKYAN  258.00  -0.77% 
 KB  867.00  -0.12% 
 KOFOLA  275.00  +2.23% 
 MONETA  102.00  +0.20% 
 PHOTON  46.30  +0.22% 
 PILULKA  195.00  -2.01% 
 PM  15 980.00  +0.63% 
 PRIMOCO   900.00  0.00% 
 VIG  730.00  -0.14% 
Komodity online
 Ropa 86.49 USD 11:54   
 Zlato 2380.38 USD 11:54   
 Stříbro 28.46 USD 11:54   
 Káva 242.95 USD 11:54   
 Cukr 19.49 USD 11:54   
 Bavlna 80.86 USD 11:54   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.