BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  14.10.2013 10:27:14

Ranní přehled 14.10. - dluhový strop, SB varuje, čínský export + analýza EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD a ZLATA

Americká dluhová krize pokračuje. Sobotní jednání mezi politickými špičkami nedopadla vůbec dobře. Předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner je dokonce označil za kolaps vztahů mezi Bílým domem a republikány. Situaci pak v neděli zachraňoval Senát, který svolal mimořádné zasedání. Podle neoficiálních zdrojů se na tomto jednání podařilo přiblížit se kompromisu mezi dluhovým stropem a výdajovou stránkou rozpočtu, nicméně i případnou dohodu Senátu musí potvrdit Sněmovna reprezentantů, a tak se vkládají velké naděje do dnešního společného zasedání obou komor. Spojené státy mají čas do 17. října a je tedy potřeba pracovat i v průběhu státního svátku (dnes- Kolumbův den).

Prezident Světové banky varoval Spojené státy před hrozícím bankrotem. Podle Kima by potencionální nevyřešení situace přineslo globální ekonomickou katastrofu. Napřímo urgoval americké politiky, aby našli konsensus ohledně navýšení dluhového stropu.

Čínský export nečekaně v září meziročně zpomalil o 0,3 procenta a zdaleka tak minul předpověď o 6 procentním růstu. Import se naopak vyhnul propadu a připsal si 7,4 procentní zisk. Měsíční obchodní bilance i přes propad vývozu skončila v 15,2 miliardovém (americký dolar) přebytku. Pokles exportu otevřel znovu diskusi o strachu z klesající globální poptávky, ta by podle odhadů měla zpomalovat i v následujících měsících.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

EUR/USD se stále drží v intradenním klesajícím kanále. Potenciál medvědí nálady značí i skrytá medvědí divergence na stochastickém oscilátoru. Situaci by změnilo proražení rezistence 1,3565, které by mohlo pomoci trhu k návratu na 1,36. Do té doby je výhled na dnešní seanci negativní.

GBP/USD se také drží v klesající náladě. Trh by měl v dnešní seanci znovu otestovat rezistenční pásmo mezi psychologickou úrovní 1,60 a Fibonacciho hladinou 23,6. Na poprvé se trhu nepodařilo tuto úroveň překonat a vyplatí se tak sledovat reakci i v této seanci. Vytvoření dvojitého vrcholu by mohlo trh vrátit k hladině 1,59.

AUD/USD vstoupilo do dnešní seance gapem. Trhu se však velmi rychle podařilo tuto mezeru uzavřít a trh v poklidu osciluje kolem středové linie. Intradenní trend je ohraničený vyznačeným kanálem. Trh by mohl posilovat až k rezistenci 0,95, u které se očekává významnější reakce.

Zlato se drží u podpůrné klesající trendové linie. Trh se nachází v supportní zóně mezi 1 280 až 1 270. V případě symetrického vývoje by trh mohl posílit zpátky k dominantní klesající trendové linii. Tento scénář by negovalo proražení pátečních minim, což by uvolnilo prostor k hlubšímu oslabení.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)
Čt 12:20  EURUSD klesá na pětitýdenní minimum X-Trade Brokers (XTB)
Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688