Bitcoin a akcie opět v červených číslech – zažíváme jeden z nejhorších poklesů za poslední roky

Share This Post

Trhy zažívají v posledních dnech velmi krušné období. Pro Bitcoin je to za poslední rok již druhý pokles o více než 50 %. Největší americký index zažívá za poslední 2 roky nejhorší období. Co se na trzích děje a na jaké hladině by mohl nastat odraz?

Bitcoin si po sedmi měsících znovu zopakoval loňský letní pokles. Zatím je od historicky nejvyšší hodnoty v minusu o více než 50 %. Pokles může pokračovat dál. Na grafu prozatím můžeme vidět neustálou tvorbu nového minima. To nám jasně ukazuje, že se nacházíme v krátkodobém klesajícím trendu.

Bitcoin dále klesá
Bitcoin dále klesá. Zdroj: tradingview.com

Co se děje a proč Bitcoin klesá?

Faktorů může být hned několik. Ty nejzásadnější jsou tapering, obavy z historicky nejvyšší koronavirové vlny a také konflikt na Ukrajině. Většina trhů mezi sebou poslední dny koreluje, takže nevidíme pokles pouze na Bitcoinu, ale dokonce na většině altcoinů a akcií. Možným vysvětlením tohoto poklesu je i začátek korekčního období. Například největší americký index S&P500 v předchozích letech zažíval jedno z historicky nejlepších období. Jelikož se na trhu střídají cykly (rostoucí a klesající období), nemělo by být žádným překvapením, kdyby byl rok 2022 spíše v negativní náladě. U Bitcoinu hlavně záleží na rozvoji technologie a dostupnosti čím dál většímu počtu lidí, což přirozeně láká nové potenciální investory.

Pokud chceš obchodovat nebo jen nakupovat kryptoměny, doporučujeme ti použít burzu Binance. Nemáš ještě účet na Binance? Vytvoř si jej nyní přes >>> slevový odkaz <<< a získáš doživotní slevu na poplatky při obchodování.

S&P500 – nejhorší pokles za téměř dva roky

Největší americký index naposledy zaznamenal podobný pokles ještě během koronakrize, kdy spadl téměř o 40 %. V současnosti je pokles mnohem mírnější, to ale neznamená, že už úplně skončil. Právěže naopak, můžeme být teprve na začátku další krize menšího nebo celosvětového charakteru. Zatím je cena -12 % od posledního vrcholu.

SPX500 rovněž klesá
SPX500 rovněž klesá. Zdroj: tradingview.com

Co nás může čekat?

V nejhorším případě se zopakuje podobná recese, jaká byla v letech 2020 či 2008. Nejhorší poklesy v historii byly na SPX500 více než 50 %, obvykle kolem -25 až -50 %. Bitcoin zažil i strmější pády, a to o více než 80 %. Proto důležitá psychologická hranice pro Bitcoin je zóna kolem 15 až 20 tisíc USD, kde se zároveň nachází i dlouhodobý historický support.

Můžeš si přečíst i názor naší redakce, co očekáváme v roce 2022: Dosáhne Bitcoin konečně hodnoty 100 000 USD a jaký bude rok 2022 pro kryptoměny?

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...