24.01.22 Technická analýza BTC/USD – další rudý týden před námi?

4.5
(13)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Bitcoin (BTC) definitivně prolomil S/R level, který se nachází kolem 37 000 USD. Definitivní proto, neboť byla ještě nějaká šance, že týdenní svíce bude mít to správné close. Leč zavírací cena je pod supportem, takže v tomto ohledu je jednoduše řečeno vymalováno.

Aktuální situace na 1W BTC/USD

Prvně si pouze zrekapitulujeme, co už víme. Bitcoin nedokázal prolomit střednědobou rezistenční diagonálu, z čehož vzešel mohutný propad, který nás dostal rovnou až k point of control na objemovém profilu. POC se v tomto případě nachází zhruba na 34 300 USD. Zde se propad zastavil, trh je docela přeprodaný, stále jsme ovšem bez odrazu.

BTC

Nyní je nutné si zhodnotit finální close týdenní svíce. Právě ve včerejší video analýze jsem se vyjádřil, že na poslední chvíli se toho už příliš asi nestane. Nějaká šance je tu vždy, ale více jak rok bývají víkendy spíše klidnější.

Čili ta podoba týdenní svíce je obecně vzato velmi negativní. Jednak je průrazová a jednak prorazila rovnou dva supporty – 42 000 a 37 000 USD. Mimo jiné má víceméně plné tělo, spodní knot je hodně krátký. Interpretace je pak jednoduchá.

Nabídka s přehledem absorbovala poptávku, díky čemuž je týdenní ztráta 16,5 %. Poptávka projevila větší sílu až právě na point of control. Jakmile bitcoin tuto úroveň otestoval, propad se zastavil. Pak následoval hodně malý odraz, který nás akorát přiblížil k S/R levelu 37 000 USD. Dá se říct, že v podstatě došlo k otestování, čímž se bývalý support potvrdil jako rezistence. Objemy jsou viditelně větší než u předchozích týdnů.

Indikátory

Na týdenní RSI jsme definitivně propadly pod support, který se vyskytoval kolem 42 bodů. Nyní jsou hodnoty něco málo pod 37 body, takže se blížíme k nižší úrovni, která je kolem 34 bodů. Dle MACD negativní momentum logicky zesílilo.

Závěrem

Bitcoin se prozatím moc na odraz netváří, ale díky té, již dostatečné přeprodanosti nelze vyloučit, že brzy nepřijde slušný retracement nahoru. Je ovšem stále dost prostoru, abychom ještě klesli k těm 30 000 USD. Už jsem se ale zmiňoval, že mám krapet problém s tím, že s tím počítá hrozně moc lidí.

Respektive na těch 30 000 USD čekají natěšeně davy lidí. Přijde mi to díky tomu hrozně jednoduché, až to zní nápadně. Uvidíme tedy, v jaké barvě uvidíme týdenní close.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Analýza se nesnaží predikovat budoucí cenový vývoj. Slouží výhradně jako vzdělávací text, jak k trhu myšlenkově přistupovat. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 13

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
73 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Jarin
Hodnocení článku :
     

Nepůjdem uzavřít ten GAP pod 10k? Dlouho se o něm nemluvilo 🤔🤑

Fantom

Příští rok to bude 😀 I když, jde to docela svižně, je možné že to stihneme i letos. Hlavně aby se potom ale taky neuzavřel i bitcoin 🙁

bkf1

A co třeba pod 5k? 😀 O tom se nemluvilo ještě déle 😀

Fantom

To je fakt 😀 Ale tady bych se už vážně bál že to je konečná :O

E15

Přesně tak, zase opatrně. Doufám, že ten, kdo to manipuluje, má dostatek rozumu a případně to nenechá padnou pod nějakých 15-18k. Už 10k by mi pro ztrátu důvěry připadalo dost na hraně…

Fantom

Když už jsme u těch konspirací, pokud to manipuluje společně s burzami i nějaký fond s vazbami na vlády BlackRock (psst) tak to jsou 2 mouchy jednou ranou. Obrovské zisky a těžce poškozená v důvěra v krypto jako bonus navíc 😀 Je to už asi víc než rok co se někdo z vedení, už nevím kdo ale Fink to nebyl, na otázku bitcoinu jako možné investice s úsměvem vyjádřil že by mohli “fušovat do bitcoinu” – “dabble in bitcoin”.
Už jsem to našel, byl to Rick Rieder – 17/02/2021. Do roka a do dne – zúčtujeme spolu 😀
Navíc mají/měli 5,5% v Microstrategy akciích – “kamarádi”. Třeba jím půjčí/půjčili nějaké bitcoiny na hraní 😀

https://www.cnbc.com/2021/02/17/blackrock-has-started-to-dabble-in-bitcoin-says-rick-rieder.html

Vojtech

Já mám za to, že řekl doslova “we will dabble with btc” = pohrajem si s btc🙂

Fantom

Jj, taky to tak chápu. Nevěstí to nic dobrého pro další cenový vývoj. Ty ETF futures budou pořádně krvácet. Určitě není náhoda že v pátek jsou největší cenové pohyby když každý týden vyprší kontrakty. Často tomu předchází pohyb ve čtvrtek na opačnou stranu. 😀

E15

A to já si zase nemyslím, že “manipulace” musí být něco zcela negativního. Dokonce si ani nemyslím, že “manipulace” musí nutně zhoršovat volatilitu. Imho kdyby byl v BTC jenom emocemi zmítaný retail, tak by by cena možná lítala ještě daleko víc. To že to ti velcí drží v rozumných mezích jak nahoře (kde to holt retailu nasypou na hlavu), tak i dole (teda doufám) a jako bonus na tom holt vydělají prostě musíme tak brát. A ani si nemyslím, že je to hra nějakého velrybího kartelu jak ožebračit retail. Ti velcí mohou bojovat i mezi sebou (a retail jim přitom imho slouží jako kanonefutter… :-))

Fantom

Tak zrovna tihle střelci – BlackRock to dole nepodrží, ale doufám že to udělají burzy. Například ty oblíbené neznámé velrybí adresy které nakupují a prodávají, ale v celkovém součtu nakonec akumulují – já doufám že to jsou velké burzy které nenechají krypto úplně zemřít. Byla by to škoda a připravily by se o trvalý zdroj příjmů. Největší problém je ale Tether. Pokud ho budou tisknout jak se jim zlíbí, tak můžou stále udržovat cenu nad hladinou, ale my ani nevíme nakolik je krytý a tak už teď může stát 1BTC klidně 3,5k jestli je to 1:10.

LHTS

Taky bojuji, podivejte se na ten nakupni apetit z 5-7/2021. (Boji se pripadne usle prilezitosti a pretazeni “vlastnich” BTC k ostatnim velrybam.

LHTS

Ptal jste se me na strategii velkych investoru. Tady je: Berou pasmo cca 20-30tis.-80tis.(pripadne i 100tis.) jako range. Pri 30tis. nakupuji (akumuluji) a postupne po schodem nahoru odprodavaji (pripadne intraday obchoduji) v pasmovych range podle technicke analyzy. Proc by zarezavali takto vynosnou slepici ? P.S. Podobnou strategii ma zrejme velmi uspesny obchodnik “Jan” nize.

Poslední editace 2 let před přes LHTS
Fantom

OK. Díky za info – respektuji Váš názor, já si myslím že to tak není. Podle tohoto tvrzení tedy by cena jít neměla hluboko pod 30k, a už vůbec by neměla jít pod 20k. Dejme tomu čas, třeba někdy v březnu v dubnu jestli cena opravdu nepronikne pod 20. Ptám se nyní, pokud v budoucnu cena trvale spadne pod 20k – jaká bude Vaše interpretace? Bude tato teorie neplatná nebo upravíte pásmo/range? Pokud upravíte pásmo, protože se např. změnily okolnosti (jakékoliv – fundament, externí vlivy – covid, válka, atd.) existuje nějaká hodnota pod kterou musí BTC dlouhodobě spadnout abyste uznal že tato teorie neplatí? Jinak řečeno, abyste nebyl jako PlanB a jeho S2F co neustále mění parametry. Nic ve zlém, dost mě to zajímá.

LHTS

Je to jenom teorie, ktera se opira o AKTUALNI a HISTORICKOU situaci na trhu. Ty pasma (range) se mohou posouvat (zivot preci take neni STACIONARNI). Ale dulezita je VYSOKA volatilita . Jestli znate nejaky obor, kde je zhodnoceni pocatacni (min. naklady vstupu na trh) investice i vice nez 100% (jestli obchoduji Alty, coz zrejme ano, proc by to nedelali, je zhodnoceni jeste vyssi) krome ruzovych papiru, dejte mi vedet.

Poslední editace 2 let před přes LHTS
LHTS

Abych tu teorii podporil necim hmatatelnym: Jak velka je nahoda, ze Elon Musk v unoru prohlasi, ze do BTC investoval 1mld. dolaru a dale ze Tesla bude prodavat sva auta za BTC a v kvetnu BTC potopi, ze BTC je neekologicka mena, Tesla nebude prijimat BTC (stary dinosaurus – v kontextu)? P.S. Aby tento rozpor (u tak chytreho cloveka naprosto nepredstavitelne) nejak zmirnili, zacalo se psat, ze Musk jde na ruku americke vlade kvuli dotacim… Ten vylet na Mars musi nekdo zaplatit 🙂

Poslední editace 2 let před přes LHTS
Fantom

Jinak řečeno podvod, minimálně morální. Podobné jednání je na akciovém trhu trestné a už za Teslu dostal Elon pokutu. Jinak by mne opravdu zajímala ta cena pod kterou už bitcoin NIKDY nepůjde.

Fantom

Historická situace = 1 rok (ten range). Vysoká volatilita je na bublinách běžná. Model “Market cycles” přesně ukazuje naši současnou situaci – praskající bublina. Úplně nejvyšší zhodnocení je u podvodů – crypto scam – je jich plný Coinmarketcap – dávám Vám tedy vědět 😀 znám tento obor: 10000% úplně v pohodě – prostě je to podvod, ty mají úplně nejvyšší zhodnocení. Těchto podvodů je plné krypto a když ne přímo podvod tak minimálně bublina (efekt je stejný 99%ztráta) je většina altů – a ten zisk 100% je kasino – nakoupit a prodat, jistě můžete vydělat, ale zaplatí to další kupující a kdo bude ony alty držet nakonec tak o svoji investici přide. Proto se vždy ptám zda mluvíte o BTC nebo o kryptu obecně. Většina altů zkrachuje, ať už záměrně nebo protože prostě neuspějí. Ohledně ceny BTC jste mi neodpověděl, bohužel. Chtěl jsem jen vědět jestli na nějaké ceně uznáte že nemáte pravdu a BTC/konkrétní alt/krypto obecně (ve vašich příspěvcích se rozdíl často stírá přitom je to docela zásadní) neuspělo a končí. Např. BTC na 1k – (absurdní), ale i zde můžete tvrdit že se posunul range a velryby budou akumulovat na 1k, případně zase na 50USD jako to kdysi bylo. Čekal bych že například napíšete že BTC už nikdy pod 12k nepůjde, takhle bohužel zastáváte stejný neurčitý postoj jako PlanB a jeho S2F.

LHTS

K cene BTC v tomto roce jsem se jiz vyjadril. Vam neprijde divne vypumpovani ceny BTC z cca 3500USD na 69000? (zhodnoceni cca 20x) To muselo stat nemale penize. Nabizim svoji teorii jako kompenzaci techto “ztrat”. P.S. Podvodna schemata neberu jako “seriozni” investici.

Poslední editace 2 let před přes LHTS
Fantom

“Jste blbý doktore, nebo mi to nechcete řéct” (Bohumil Stejskal) 😀 Asi jsem blbý já, když onu cenu nikde nevidím. Růst z ceny 3,5k na 69k je totální bublina a kdo to zaplatil? Zpočátku velcí hráči a pár zkušených hodlerů 4-10k, potom možná nějaké instituce a zkušenější retail 11-30k, a dál 30k to kupuje naivní retail a zkušení a instituce jim to distribuují. Podvodná schemata neberete jako seriozní investici a bublinu ano? cituji: Jestli znate nejaky obor, kde je zhodnoceni pocatacni (min. naklady vstupu na trh) investice i vice nez 100% (jestli obchoduji Alty, coz zrejme ano, proc by to nedelali, je zhodnoceni jeste vyssi) “ = tyto alty jsou totiž scam/bublina. Tedy drtivá většina, pokud je doporučujete obecně, tak doporučujete scam/bublinu každopádně těžce ztrátovou investici. K ceně BTC jste se nevyjádřil, tak prosím znovu: “Jaká je cena pod kterou již BTC nikdy nepůjde – při které se z něj stane neúspěšná investice?” Je to těch 3,5k? Pokud žádnou neuvedete, tak jen uhýbáte s odpovědí, jste jako moonboys, kteří křičí buy the dip a budou to křičet i na technické nule, na které už cena zůstane trvale.

LHTS

To zhodnoceni vasi dusevni pohody necham na jinych. Svuj nazor na vyvoj letosni ceny BTC jsem primo Vam sdelil v diskusi 20.1.2022 pod clankem “Bitcoin live stream – Bitcoin se chystá na velký pohyb, jak se na to připravit?”. Odpovedel jste mi cituji “OK. Díky za názor. Zní to docela logicky a může to tak i skutečně být. Já bych byl ale opatrný v některých zde prezentovaných předpokladech.” Divim se, ze si to napamatujete, ale chapu to.(Mel jsem obdobi, kdy jsem si skoro nic (opravdu skoro nic) nepamatoval. Lidsky mozek je neuveritelny. Dnes si pamatuji naopak prakticky vse. Dale jsem Vam vcera napsal, ze si me drivejsi odpovedi mate vyhledat pomoci Google: “kryptomagazin.cz lhts Odpovědět na Fantom cena btc roce”. 7.vysledek vyhledavani.
Pokud mluvim o altech, tak o tech “serioznich” s velkou kapitalizaci (SOL, ADA, LTC, BNB, ETH atd. Nemuzu znat vsechny alty s nadejnym potencialem). Ty mene seriozni prenechavam gamblerum (nemam nic proti teto strategii, kdyz to nekdo umi). Kazdopadne se vase odpovedi posouvaji z tech brilantne vyargumentovanych k tem mene hodnotnym (aleson pro me).

Poslední editace 2 let před přes LHTS
Fantom

Omlouvám se, Vaši odpověď jsem opravdu zapomněl – je to těch 10k a pád pod ní je ztráta důvěry. Bohatě by přitom stačilo, kdybyste to tady zopakoval – jen těch 10k. Nabyl jsem totiž dojmu, že mi to prostě nechcete říct a jen používáte různé kličky jako politici co nechtějí odpovědět na přímou otázku, což mi přišlo dost otravné a na mých dalších reakcích to je bohužel až moc vidět (podrážděnost z toho že mi nechcete odpovědět) 🙁 za což se ještě jednou omlouvám. Můj názor je pochopitelně je stejný jako v odpovědi z 20/1/2022. K altům i BTC jen dodám že každý jednotlivě je velice rizikový a nikde není záruka že uspěje – z uvedených vypadá LTC dost špatně. Přeji pěkný večer 🙂

Poslední editace 2 let před přes Fantom
LHTS

LTC ma primo jadro BTC, je mnohem rychlejsi, skalovatelnejsi, bezi na nem Muskem podporovany Dogecoin. Moc jsem ho nesledoval, nez jsem zjistil, ze je paralelni menou, kterou tezi cesti tezari. A tezari jsou chytri. Pro me je zahadou jeho nizka cena. Ma nekdo teorii? Mohl by se stat “cernym konem” “souboje blockchainu”.

Fantom

LTC je čtvrťák BTC 🙂 podle BTC maximalistů je zbytečný když už máme bitcoin. Ta relativně nízká cena může znamenat pomalou ztrátu důvěry. Míval mnoho fanoušků, i zde se najdou – E15. Dříve jsem do něj docela investoval, ale při nárůstu ceny jsem to odprodal a vstupovat zatím nehodlám a asi ani v budoucnu nebudu. Jako platební instrument preferuji jednoznačně Monero.

LHTS

“Nabyl jsem totiž dojmu, že mi to prostě nechcete říct a jen používáte různé kličky jako politici co nechtějí odpovědět na přímou otázku, což mi přišlo dost otravné a na mých dalších reakcích to je bohužel až moc vidět”

miluji politiku, tak mozna proto 🙂

Poslední editace 2 let před přes LHTS
Fantom

Aha, politiku 😀 Vážně jsem si už začínal myslet, že mi to prostě nechcete říct a ještě si ze mně děláte legraci “k ceně BTC jsem se již vyjádřil” – a já pořád čekal jen na to číslo – které jsem z té minulé diskuse už zapomněl. Takže mě to docela štvalo a na příspěvcích se to projevilo .. . Nic ve zlém, rád si s každým podiskutuji, co člověk to názor, to je přeci jasné 🙂

Poslední editace 2 let před přes Fantom
kubik

BTC by se mel zastavit okolo 28,4t-to by mela byt min cena na nějaký ten rok,ale nikdy neříkej nikdy,dál by měla jít nahoru,tak uvidíme jestli se podaří někomu nakoupit za 10k,to by vydělal rychle 10 násobek…tak si Fantome nachystej pořádný balík na investici

Fantom

Balík mám připraven už dávno. V podstatě čekám déle než rok. Vlastně si myslím že opravdu ten správný čas na investici přijde až za další rok, ale velmi zvolna vstupovat hodlám už teď.)

kubik

Asi dobrá volba,doufám že se ještě dožijeme toho,že bude chleba za 3 satoshi jak říkal IX ve videu(také jsem to již dávno cítil,možná dejavu)

Koksík

Hádám, že to pošlou před nějakým odrazem ještě pod 30k. Skoro by se dalo i říct, že by byli hloupí, kdyby nespláchli nabrané longy na 30k dolů třeba na 28-26k?. Bude toho na 30k strašně moc.

Poslední editace 2 let před přes Koksík
Fantom

Jj, tahle kulatá čísla mají svoji magii, taky čekám pořádný výplach jak longařů tak shortařů 😀

LHTS

to je pravdepodobnejsi varianta (levneji nakoupi), ale vypeci je mohou i tak, ze to tam nikdy nedoleze (k orders, ktere vidi)

Vojtech

Pánové, držte si klobouky…😃 Myslím, že všichni jsou vycukani před dnešním otevřením trhu na akciích. Resp. z toho, že i na top indexech bude krvák. Tak uvidíme😉

Hodler

máte doporučení pro dlouhodobého hodlera? ztratil jsem přes polovinu hodnoty portfolia, stále jsem ale hodně v plusu, nicméně vzhledem ke komentářům, které se zde hojně poslední dobou objevují v duchu, že dobře už bylo a nahoru se min. nějaký ten rok nepodíváme, jsem na vážkách, zda se na to nevykašlat a vše neprodat (a poté se samozřejmě výhledově snažit nakoupit levněji), nebo zda radši nezkoušet čarovat a prostě jen minimálně na několik týdnů/měsíců nekoukat na kryptozprávy a burzy, resp. případně dokupovat. Denní obchodování, páky atd jdou mimo mě, proto jsou ve hře pouze tyto dvě možnosti.

LHTS

Zacnete obchodovat, treba s mensi casti portfolia a vyzkousejte si to. Jestli mate BTC, podivejte se napr. na par BTC/IOTA. Jaky je tam potencionalni index, BTC/LTC. Tech paru bude vice. Jste svym zpusobem “lucky man” kdyz drzite BTC po dalsim zakrvaceni altcoinu.

zdeněk1

no pokud můžu za mě tak já už jsem lehce mínus cca 50tis… ale neprodám budu čekat třeba déle / takových propadů i konců krypta-BTC už bylo mnoho a určitě bude/ a pokud bude válka Rus – Ukrajina tak se BTC nejspíš na nějaký měsíc až rok pod 20tis dostaneme /to je jen můj názor/

Hodler

to je přesně k čemu směřuji – proč neprodáš, když očekáváš reálných a dlouhodobých 20k a zároveň poté očekáváš s jistotou další růst? tedy kdybys to nyní prodal, můžeš pak nakoupit o třetinu víc

Tomas

Protože jakmile to prodá, přijde pumpa na 80k, tyhle naschvály už známe. Já blbec jsem se dal na trading a modlil se o odraz na 40-35k a sežralo mě to až na kost.

LHTS

Kdyz budete obchodovat BTC pary, ETH pary, pripadne pary krizem zustanete v trhu (tedy vam zadna pumpa, dump DLOUHODOBE neublizi) Muzete takto zkusit obchodovat treba 20% sveho portfolia BTC. P.S. Stanovil jsem si 6 mesicu obchodovani v plusu. Potom mohu pripadnym zajemcum poslat .xls tabulku. Zbyva cca 1,5mes.

Dave

Taky jsem už v mínusu cca 1/3 částky co jsem vložil do krypta. A byl jsem v plusu přes 100% ale nevybral jsem to (byl jsem moonboys 🙁 ). Člověk se pořád učí.

Fantom

Nepochybuji o tom, že směřujeme ke stále nížším hodnotám. Jednoduchá rada je proto samozřemě vše prodat, protože šancí na levnější nákup bude mnoho. Přesto se pochopitelně mohu mýlit, situace se může otočit, nedojdeme ani na těch 30k, přijde rychlá pumpa, ceny se vrátí nad 50k a bull market bude zpět. Tohle je sen všech moonboys jak nám jej prezentují od Vánoc. Já tomu samozřejmě vůbec nevěřím, ale stát se to může a Vám by pak mohlo být líto že jste se přípravil o zisk. Můžete prodat třeba jen část – např. půlku.
Ale pokud jste stále ještě v slušném zisku, udělejte to tak že prodáte právě tolik, aby se Vám vrátila vaše původní investice, tak už nemůžete být nikdy z krypta ve ztrátě, protože si dál budete “hrát” jen s tím ziskem a pro sebe si můžete říci že vlastě v kryptu obchodujete jen s tím co jste vydělal a je Vám jedno jestli o to přijdete nebo ne. To může být psychologicky osvobozujcí, nebudete pod tlakem, protože ať se stane cokoliv, už Vás to bolet nebude.
Z tohoto zisku který máte nyní v kryptu doporučuji polovinu prodat do fiatu/BUSD (Tether nedoporučuji nikomu) a čekat jak se situace vyvine. Při propadech podle chuti dokupovat za fiat/BUSD a při růstu buď mírně prodávat nebo dál hodlovat a radovat se z růstu portfolia. Budte rád že jste ještě stále v zisku, mnozí už jsou ve ztrátě a mají rozhodování mnohem obtížnější.

Hodler

ok, díky za radu, jednoduché, jasné a rozumné

Koksík

Nic neprodávat, dát nohy na stůl, uvařit kafíčko a hlavně se z ničeho neposrat.

Vojtech

Přesně tak … kafíčko 👍😂 Právě mi dovařila voda😉 Ale od 15:30 budu rozhodně přilepený na monitoru.

bkf1

Prodávat když to jde dolů? Znám ještě opačnou blbost a ta zní “kupovat když to jde nahoru”. Díky té druhé “dobré radě” naše republika 2020 nakoupila zlato za historicky nejvyšší cenu, což se “překvapivě” ukázalo jako totální blbost, když to samozřejmě pak výrazně dumplo👌 Ale Rusnok si za tím stojí, že to byl skvělý kauf👌 On to neplatil že…

Hodler

tak ono je jít dolů a jít dolů. jestliže krypto i akciové trhy hrozí vykrvácením, nepřipadá mi nijak rozumné čekat, až se to úplně podělá, ale raději z toho vyskočit tak, že i kdyby se dál stalo cokoliv, zůstanu na nule a nic se neděje.

bkf1

Hrozba může být, otázka, co se z ní naplní. Rizika si musí zvážit každý zvlášť. Nevím, za kolik jsi nakupoval, ale pokud i teď jsi hodně v plusu, tak logicky za hodně málo tzn. já bych neprodával. Snad se tedy hrozby nenaplní tak dramaticky a za půl roku zase bude mnohem lépe (60k+), pak bych prodal.
PS: Nutno podotknout, že já přemýšlím hodně long, ne aktuálně moderním stylem “investice na čtvrt roku” apod.

Poslední editace 2 let před přes bkf1
Zdeněk1

👍👍

Petr 2

Když uz v tom tečeš tak z rozvahou dokupuj a řeď cenu , pozor jen penize o které můžeš na nejakou dobu přijít.

U Btc dej nákup 28.5 , 25 , 22, 18 , 18,5 atd a po odrazech se toho zbavuj prořediš cenu a da se z toho i dostat , otazka za kolik visíš a kolik máš na ředění . Pokud nic tak je to na tobe

E15

Dá se klidně kombinovat i přístup hodler/gambler. A podle chuti si nastavit, kolik % dát do čeho. Třeba já tak 80 % hodluju a s 20 % jako že obchoduju (a i když je to vlastně přizdisráčský přístup, tak i obchodování s těmi 20 procenty mi množství BTC za ty roky slušně namnožilo). Na takové to klasické all in něco (jako že teď all in fiat, BTC nakoupím později levněji) bych neměl koule :-))).
Jinak to co radí Fantom výše je určitě rozumné, akorát bych doplnil, že člověk z toho ty peníze nemusí vytáhnout úplně, ale nechat si je na další dokupy za výrazně nižší ceny. Zase totiž může být škoda jít zbytečně do fiatu, když ho člověk v takovém množství nepotřebuje, jen proto, že je krypto volatilní.
A na závěr bych dodal, že asi nemá smysl si počítat “o kolik jsem přišel od ATH”, to je jen virtuální číslo. Jsi v plusu? jsi, takže v pohodě. ;-)). Krypto je tak volatilní, že řešit nějaké “coby kdyby” nemá vůbec smysl…

LHTS

Ty hodinove “extremni” objemy jsou na trhu BTC/BUSD prakticky totozne. At mi nikdo netvrdi, ze si s tim nikdo “nehraje” 🙂

comment image

P.S. Zacina to zase kmitat, bude vetsi pohyb.

Poslední editace 2 let před přes LHTS
Jirka

Kolikrat uz si i rikam, je velka paranoia uvazovat o tom, ze proti nam stavi pozice burza, na ktere obchodujeme? Tim ze maji data ke vsem otevrenym pozicim, stopkam, objemum a vlastne disponuji nasim kryptem, muzou si na tom taky prijit na sve.

Fantom

To není žádná paranoia – to je realita – v pákových obchodech jistota, kdo stojí na špatné straně – dostatečně velké množství longů/shortů toho burza vypláchne. Proto je nesmysl obchodovat na páku. Naopak, pokud máte dobrý odhad a určité zkušenosti, můžete se na těch stále se opakujících mini dumpech&pumpách svézt. Kdysi dávno Bitmex to byla přímo legenda – Arthur Hayes o tom dokonce žertoval, často říkal že očekává prudký pohyb na trhu, a pak ho i udělal 😀

LHTS

Presne tak, da se to vyuzit obchodne ve vas prospech.

Dave

FG index se pohybuje okolo 10 bodů. Když se podívám na historií, tak 8-10 bodu znamenal obrat nahoru.

kunděj

Nebyl taky na 10 nedavno kdyz bylo becko za 42k ? Kdyz se propadne btc pod 30k a nejakou chvili tam zustane,tak se ukazatel zas vrati do normalovych hodnot.Tim chci rict,ze ten ukazatel je o nicem.

Fantom

Není o ničem, důležitá je rychlost změny a zda jsme v bull nebo bearmarketu. Je to výborný ukazatel.

Jan

Od doby, co jsem vstoupil do krypto zažívám podobný pád po 11 (teď jsem to spočítal). Na každém z nich jsem zatím slušně vydělal. Chce to držet nervy na uzdě a systematicky nakupovat. Dno jednorázově nikdy nevychytáte (anebo náhodou), takže si vaši sumu rozdělit na několik dílů a postupně nakupovat např. po 5%, jak to klesá dolů.

Dave

Přesně tak, souhlasím s tebou. Když se jde nahoru, tak každý nezkušený retail má hlavu v oblacích a když pro změnu je to padáček dolů, tak každý v tom začíná vidět armagedon.

Fantom

To je jasně nejlepší strategie, nakupovat při výrazných poklesech, rozdělit to na několik orderů a s dalším a dalším poklesem přikupovat. Předpokládám ale že podobě postupujete i při prodeji při výrazném nárůstu ceny. Tedy že také i prodáváte když je cena nahoře. Já například nevěřím hodlerům, kteří prezentují že mají 99% peněz v kryptu a pak při cenových propadech se 10x za sebou chlubí že koupili dip 😀

Jan

Samozřejmě. Prodávám postupně podle svého systému. Je jasné, že co člověk dělá dolů, měl by dělat i nahoru. Stejně jako se nedá vychytat dno, tak se nedá vychytat vrchol. Takže pořád dokola nakupuji, prodávám atd ….

LHTS

Take si musime uvedomit, ze jsme na zacatku obdobi akumulace. Podivejte se 5-7/2021, trvalo to skoro 3 mesici nez jsme se zvedli. Jaky smysl a logiku by melo, kdyby BTC ihned vystrelil nahoru? Prurazy pod 30tis. / a nasledne rychle vytazeni zrejme budou (likvidace longaru i shortaru). Proto si opravdu dejte kafe a pozorujte trh, FUD/FOMO zpravy, FED, situaci na Ukrajine. Prilezitosti k nakupu bude jeste dost. Pripadne vzdy muzete dokoupit cestou (a nemusite mit zisk 120 procent ale treba jen 75 🙂 )

E15

Jj, taky to tak dělám, přijdeme mi to pro převážně hodlujícího Joudu (mě) jako lepší metoda než vyčkávání a následná snaha o chytání rozjíždějícího se vlaku, o což se zřejmě snaží ti lepší tradeři…

Petr 2

Vystřelilo eur/cz že by sazby dnes ?

AjRep

Nevím, nevím. Celá ta narychlo spíchnutá jestřábí politika FEDu je trochu divná. Respektive – ECB pořád tvrdí, že oni přiškrcovat ani zvedat úrokové sazby nebudou (“protože inflace v Evropě má jinou strukturu” nebo jak to okecali), a Amerika sazby zvedat bude? Co to udělá se vzájemnou obchodní bilancí?
Takže taky je ještě možné, že je to celé bouda. A třeba v půlce roku FED zase udělá názorovou piruetu a řekne, oukej, vše v pořádku. Budeme se muset nechat překvapit.

Petr 2

To s tebou souhlasim ECB mě take znervózňuje . Pokud ovšem nehrají na par eur/usd ve kterem můžou byt brutálně naloženi , krypto a akcie jim děláji dobre kryti

hamakar
Hodnocení článku :
     

Koukal jsem na vcerejsi video. Jake obdobi na grafu nastavit, aby se ukazal “spravny” point of control? Za delsi obdobi by byl nizsi nez tech 34 k, za kratsi pak pochopitelne vyssi.

hamakar

diky

Azgard

Pánové,sledujete ty skluzavky na indexech a akciích v americe? Jsem zvědav, co se stane jestli to bude padat ještě víc a pozastaví obchodování.Co se tane s BTC? Stalo už se to někdy? Jsem nováček,moc jsem toho zatím nezažil.

Petr 2

U Btc a ne jen jeho je 70% minus za odpo nic nerealného a obchodování se nezastavuje max se sesypou burzy a nejdou dat příkazy takže je lepší je tam nacvakat dopředu i na místa která ti připadají nelogicka .

Azgard

To je mi jasné,že žádný regulátor nezastaví obchody s BTC,o tom denním propadu 70% bych si taky dovolil spekulovat,ale nechci se přít.Jen mě zajímá názor na to, jak by zareagoval BTC v případě,že by se pozastavilo obchodování s akciemi. jak říkám,jsem nováček a např.24.8.2015 padal DJI přes 1000 bodů(nakonec zavřel s poloviční ztrátou),ale za prvé v té době se jednak asi těžko dal srovnávat BTC s indexy a za druhé ani nevím,jestli to je už případ,že by to regulátoři pozastavili.Je to jen takové intelektuální cvičení,spíš směřované na Jardu Jarolíma,jestli by ktomu mohl něco připsat…

Fantom

Obecně je BTC mnohem rizikovější než akcie a tak by měl padat rychleji a bez omezení. V praxi to tak nebude, protože trh je silně manipulovaný velkými hráči a možná i burzami pomocí tetheru. Čas od času si Bitfinex vytiskne miliardu USDT a vytlačí cenu nahoru. Proto také vidíme občasné zelené svíčky které likvidují shortaře. Doporučuji sledovat cenu akcií firem které mají zvláště silnou vazbu na krypto – MSTR, COIN, RIOT, MARA, a částečně také fondy pod vedením Cathie Wood, to je známá bitcoinová kráv.. 😀 sorry, ale asi se nedá říct že je bitcoinový býk 😀 – tedy ARK-investment – ARKK, ARKW, ARKF. Tyto akcie padají víc než bitcoin, hlavně MSTR, ale i ostatní, tady totiž není ta manipulace s Tetherem.

Azgard

S tou Wood jsi pobavil….. 😄

spot_img