Mike Novogratz vyzval Petera Schiffa k sázce o milion dolarů – předmětem sázky je cena BTC

5
(9)

Kryptoměnový trh nám předvádí svou volatilitu a o nějaké nudě se nedá mluvit ani v nejmenším. K tomu přispěl i generální ředitel společnosti Galaxy Digital, Mike Novogratz, který vyzval generálního ředitele společnosti Euro Pacific Capital a zarytého odpůrce bitcoinu, Petera Schiffa, aby přestal jen mluvit o pádu btc na nulu a vsadil na to rovný milion dolarů.

Novogratz nabídl tomuto nejplodnějšímu prorokovi bitcoinové zkázy sázku o 1 milion dolarů kvůli jeho často opakované předpovědi, že trh s kryptoměnami se zhroutí a skončí na propadlišti dějin.

Velká sázka o malé pivo? Kdepak, ve hře by mohl být rovný milion dolarů

Známý kryptomagnát se vsadil, že se bitcoin bude za rok obchodovat nad úrovní 35 000 dolarů. Pokud se zmýlí, věnuje rovný jeden milion dolarů na charitativní účely podle svého výběru. Schiff na tuto odvážnou nabídku a hozenou rukavici zatím nereagoval.

Novogratz v minulosti předpověděl, že cena bitcoinu by měla najít dno poblíž úrovně podpory 38 000 USD, ale poté přidal varování investorům, že trh zůstane i nadále pod tlakem kvůli rostoucím výnosům z dluhopisů. A jak všichni velmi dobře víme, cena bitcoinu se v rámci výprodeje propadla na 34 000 USD, což se stalo nejnižší cenovou úrovní od července loňského roku.

Loni v únoru Novogratz předpověděl, že v roce 2021 překoná tato primární kryptoměna hranici 100 000 dolarů za minci, což se nepodařilo a bitcoin na začátku listopadu dosáhl svého vrcholu na úrovni 69 000 dolarů, než došlo k medvědímu obratu.

Medvědi se probouzejí ze zimního spánku

A kromě Schifa, který se konečně cítí na koni a nepřestává tweetovat o bitcoinu a širším trhu v kryptoměn v negativním světle, se objevují hlasy i dalších medvědů, které se škodolibě radují z tohoto cenového poklesu.

Kupříkladu autor knižního bestselleru “Černá labuť” Nassim Taleb nedávno na Twitteru napsal, že paradoxně činí klesající cena ve skutečnosti bitcoin dražším a méně žádoucím.

No a pak tu máme třeba ještě ekonoma Newyorské univerzity Nouriela Roubiniho (přezdívaného Dr. Doom), podle kterého Salvador nyní kvůli své sázce na bitcoin “fakticky zbankrotoval”.

Závěr

Zvedne Peter Schiff hozenou rukavici a sázku přijme? Nebo zůstane jen u svých silných řečí? A přestože není v ohrožení žádná část jejich těl (omluvte malou vzpomínku na bouřliváka John McAfeeho), milion není málo. Každopádně na rozuzlení si budeme muset asi ještě chvilku počkat a sám za sebe říkám (a neberte to jako investiční radu), že já jako případného vítěze vidím jednoznačně Mika Novogratze.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 9

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
12 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Kenny

Případné vítězství Novogratze ma sanci minimálně tak 99,999999999%. Schiff je jen trapnej žvanil, který sám nevěří tomu co říká, natož aby na svou ubohost vubec neco vsadil.

Libor

no, Novogratz nam tim defakto rika, ze btc ceka hodne tezky rok a ti co kupovali za 50+ se musi obrnit trpelivosti aby se vymanili ze ztraty

Fantom

Přesně tak, tím vlastně říká že za celý rok nečeká že by cena bitcoinu vzrostla. Přitom vloni predikoval 100k do konce roku. Ať se vsadí že BTC bude do konce roku nad těch 100k. To by byla teprve zajímavá sázka!

Poslední editace 2 let před přes Fantom
btc

a nebo neříká… co mu brání se mezitím na těch 100 k podívat?

Fantom

Málem by přehléd – důležitá poznámka Nassima Taleba! Autor Černé labutě, býval expertem na trading, toho je třeba brát vážně, na rozdíl od některých presudoexpetů dokáže odhadnou budocnost jako málokdo jiný a hlavně opravdu říká co si myslí 😀 Byl jedním z prvních kdo investoval do bitcoinu. Někdy před rokem všechny bitcoiny prodal a podle svých slov už s bitcoinem skončil. Na dotaz zda je bitcoin uchovatel hodnoty tehdy odpověděl že ne a argumentoval oním nákupním šílenstvím. Obávám se že bude mít pravdu a je na nás, abychom se podle toho zařídili. Přesně platí co tweetuje – klesající cena dělá bitcoin MÉNĚ aktraktivní – paradoxně na rozdíl od všech “normálních” aktiv. To je opravdu k zamyšlení! Bohužel to tak je 🙁

LHTS

BTC nahrava jeho historicka vykonnost a nastupujici az padiva inflace + vyhled problematickeho zkroceni takto vysoke inflace. Kde se maji schovat bezni lide, kdyz jsou nemovitosti tak predrazene ?

Fantom

To je jen předpoklad/mýtus, BTC NENÍ uchovatel hodnoty! Zatím to neprokázal a právě rok 2021 to dokázal a rok 2022 potvrdí. Uchovatel hodnoty nemůže za rok vzrůst o stovky % pokud není hyperinflace a současně nemůže klesnout o 50% za 3 měsíce. Je to riziková investice ne uchovatel hodnoty. V článku o Novogratzově sázce je tweet Nassima Taleba – to je opravdový expert (Black swan) a má absolutní pravdu!

LHTS

Urcite vite, ze trh (crypto) je hodne mlady a nachylny k VELKE manipulaci. S tim musi kazdy, kdo do nej vstupuje pocitat. Proto ta volatilita – nadsenci (soucasna mensina) x spekulanti

btc

BTC je omezené množství a bylo do něj vloženo obrovské množství energie, takže narozdíl od tištění peněz si svou hodnotu zcela jistě uchová a to, že se s ním spekuluje, je věc druhá.

Zdenal

BTC se blizi konci životnosti. Je vyčerpaný a už nikdo nečeká že na něm pohádkové zbohatne. Nové peníze nepotecou což je pro BTC smrtící Do roka nebude na nule ale tak na 14000. Pád na 3000 až další rok.

Don

Zdenale takových keců o smrti BTC už tady bylo mnoho a nikdy se tak nestalo a nestane ani v budoucnosti. Určitě jsi na BTC prodělal, tak se z tebe stal antibitcoinista 😂 29.000 USD bude dno a pak už jen sideways a pomalu k novému ATH.

Tomáš Jedno

Vidím to podobně. Za těch pár let co jsem v BTC jsem zažil pádů a konců Bitcoinu že mě to už ani nebaví sledovat. Spíš se směju všem co prorokují konec jen proto, že jsme náhodou umazali rok zisku, ale už zapomínají na ty x-násobky předtím. Je to jak ve středověku, když běhali blázni po ulici a křičeli “příští středu bude konec světa” a ono do dnešního dne pořád není.

spot_img