Salvádor dokoupil do sbírky nejlevnějších 410 BTC díky propadu na 36 000 dolarů!

Share This Post

Trhy jsou v červených číslech, indikátor „Fear&Greed Index“ je na pesimisticky nízkých číslech, avšak Salvádor této situace využívá. Bitcoinová země ve střední Americe přidala dalších 410 BTC do své centrální rezervy!

Jelikož se cena Bitcoinu obchoduje pod 36 000 USD, nastal čas nakoupit za dosud nejlevnější cenu, která byla na podobné úrovni naposledy zaznamenána 26. července 2021!

Mohlo by tě zajímat: Pákistán – další země, která zakáže kryptoměny?

Salvádor dokupuje svůj nejlevnější dip!

Nový „přírůstek“ do rezervy BTC v Salvádoru oznámil bitcoinový nadšenec a prezident Nayib Bukele, který potvrdil, že nákup 410 mincí se uskutečnil za 15 milionů dolarů. Průměrný nákup se tedy pohybuje za zhruba 36 585 dolarů za BTC.

Prezident 14. ledna zveřejnil status, kde se vyjádřil, že „tentokrát jsem ten dip upustil“.

Avšak včera odpověděl sám sobě:

„Ne, mýlil jsem se, nic jsem neupustil. Salvádor právě koupil 410 bitcoinů za pouhých 15 milionů dolarů. Někteří hráči prodávají opravdu levně.“

Připomínáme, že Salvádor přijal „otce kryptoměn“ jako zákonné platidlo 7. září 2021 jako prostředek k překonání inflace uprostřed slábnoucí kupní síly národa. Země už stihla nashromáždit slušných 1801 BTC.

Pokud chceš obchodovat nebo jen nakupovat kryptoměny, doporučujeme ti použít burzu Binance. Nemáš ještě účet na Binance? Vytvoř si jej nyní přes >>> slevový odkaz <<< a získáš doživotní slevu na poplatky při obchodování.

Bitcoin zažívá „divoké období“

S obchodováním Bitcoinu těsně na hranici 36 000 USD a následným výprodejem Bukele věří, že „někteří kluci prodávají opravdu levně“. To podporuje jeho dlouhodobou vizi adopce největší kryptoměny.

BTC zažil stabilní růst cen od poloviny července, což vedlo k historickému maximu 69 000 USD v prvním listopadovém týdnu. Následující tři měsíce jsme ale všichni svědky vcelku prudkých poklesů tržních cen, což ovlivňuje mnoho faktorů.

V to, že trh a ceny budou růst, věří také v Crypto.com. Předpovídají totiž, že globální trh s kryptoměnami bude hostit jednu miliardu uživatelů do konce roku 2022. Věří tomu, že další rozvojové země mají sklon přecházet k běžnému přijímání kryptoměny.

Čti dál: Bude digitální dolar konkurovat kryptoměnám? FED přišel s dlouho očekávaným dokumentem

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...