Počet uživatelů kryptoměn dosáhne do konce letošního roku více než miliardy

4.8
(8)

Pro bitcoinové býky (BTC) tu máme trochu optimismu v těchto červených chvílích. Slibná zpráva společnosti Crypto.com předpovídá, že do konce roku 2022 by celosvětový počet uživatelů kryptoměn mohl dosáhnout jedné miliardy.

Autoři zprávy došli k závěru, že kombinace rozvojových zemí kopírujících příklad Salvadoru  a “přátelštějšího postoje” ke kryptografickému průmyslu znamená, že “národy si již nemohou dovolit ignorovat rostoucí tlak veřejnosti na krypto”.

Počet aktivních uživatelů kryptoměn roste

Pokud se ohlédneme za rokem 2021, tak celkový počet krypto aktivních uživatelů se v roce 2021 zvýšil o úctyhodných 178 % – a to ze 106 milionů v lednu na 295 milionů v prosinci. Rok 2021 odstartovaly společnosti Tesla a Mastercard, které se zasadily o rozvoj přijetí kryptografických plateb BTC

V době před přijetím zákona o zákonném platidle v El Salvadoru byl pro přijetí bitcoinu výjimečným měsícem srpen, jak dobře ukazuje níže uvedený graf:

Zdroj: crypto.com

Vzhledem k tomu, jak se vyvíjel počet uživatelů kryptoměn v roce 2021, odhaduje Crypto.com, že

“pokud budeme extrapolovat podobné tempo růstu v roce 2022, jsme na dobré cestě dosáhnout do konce roku 2022 1 miliardy uživatelů kryptoměn”.

K dosažení tohoto cíle však bude zapotřebí více než jen jeden latinskoamerický národ, který přijal bitcoin a vznik zdravých regulačních pravidel ve Spojených státech.

Nedávno zveřejněná zpráva dalšího finančního giganta, společnosti Fidelity, souhlasí s názorem, že dojde ze strany národních států k dalšímu přijetí bitcoinu a “vůbec by její autory nepřekvapilo, kdyby v roce 2022 přijalo BTC více zemí”.

Závěr

Vzhledem k aktuální situaci, která na kryptoměnovém trhu panuje, tak pro fanoušky kryptoměn je tato zpráva vítanou vzpruhou a nadějí do budoucna. Dalším potenciálním palivem, kterého bychom se snad letos mohli dočkat je možné schválení spotového bitcoinového ETF, které je zatím bohužel stále odmítáno.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Počet hlasujících 8

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
16 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Petr 3

Je rozdíl mezi uživatelem a držitelem.

E15

A taky je rozdíl mezi kryptoměnou a kryptoměnou. Stodolaroví držitelé nejrůznější psích hovínek to nevytrhnou…

Fantom

Tak byl ten obrovký růst v roce 2021 tažen institucionálními investory nebo retailem? Nebo platí obě varianty? Společnost crypto.com jistě není nestranná co se průzkumu týče. Máme tu 100% nárůst počtu uživatelů – tedy nováčci co o kryptu a asi ani o trzích obecně nic moc neví. Otázkou je samozřejmě kolik a do čeho investovali, nemusí to být zase tak moc. Ale narativ o tom, jak je to teď úplně jiné, protože poptávka je tažena institucemi a ne naivním retailem docela utrpěl. Zaregistroval jsem informace na Twitteru, jsou neověřené možná FUD že 2 instituce ukončily svoji expozici v BTC a to je důvod propadu. Již dříve se objevila zpráva, že Saylorova Microstrategy převedla bitcoiny na svoji dceřinou společnost aby je nemusela vykazovat v dokumentech předkládaných burzovnímu regulárotorovi – opět neověřená zpráva možná FUD. Údajně se může jednat o porušení pravidel pro účetní výkaznictví a MSTR je prý vyšetřována komisí SEC. Možná to jsou jen fámy, ale Saylor byl již v roce 2000 vyšetřován ze stejného přečinu a tehdy se “vykoupil” vysokou pokutou i když vinu odmítl. Je to americká specialita – zaplatit pokutu a vinu odmítnout stejně dopadl i Tether/Bitfinex ve sporu s NYAG. Čekám kdy Saylor a Bukele napíšou že koupili dip. Ještě jeden takový pokles a MSTR je v čisté ztrátě, pokud opravdu nyní dokupoval tak to bude brzy. Stačí se podívat jak klesá cena jejich akcií na burze.

Vojtech

Přesně, pořád čekám, kde se kdy zjeví zpráva, že Kakele nebo ten druhej kokainovej mistr MS vykoupili dip😂

Petr 2

My dva a ja od Března na 67k jsme psali že je vše špatně, ano vytáhli to druhým vrcholem na 69k, podle mě za pomoci usdt které si tady vyráběli jako fed usd .

Konec q,zvýšení sazeb, ETF ( opět se ukázalo že aktivum u noveho ETF půjde dolu !) ,přepaleny trh ,zakaz kryptomen , ještě čekám utok FEDu na krypto , měsíční turisté, medialni přesvědčení že jsme v down trendu a blížíc se krach krypta , agresivita u komunikace o propadu to vše ukazuje na nevyhnutelne.

Velcí prodávají nahoře a kupují dole tim se liší od Hejlu kteří kupuji nahoře prodávají dole a myslí si že burza je mikuláš .

Co se týče Saylora a velkých nezbavili se určitě krypta průměr u sajlora byl kolem 20k , spíše je půjčují shortarum.
Oni vi kde to budou otáčet tak si to pohlidaji a určitě neřeší minusy , cena neni důležitá když držíš 20let důležité jsou ks .

A to že budou psat že se velcí zbavili krypta tj jisté dělají to stejně když nakupuji stará praxe , (píšou ale neprodávají )

Lhts

Cena jejich akcii, Klesá protože klesá cena BTC copak mají v majetku ještě něco jiného než BTC případně vyvíjejí jinou činnost než držení BTC případně optimalizuji formou Tradingu?

Petr 2
Hodnocení článku :
     

Miliarda uživatelů která je v prdeli.

Kde jsou ty instituce co to kupovaly na 60k a ted za 30k to nechtějí 🤣🤣🤣🤣

Unor akce -50% 🤣🤣🤣

Vojtech

Já myslím, že nás spíš ještě do konce ledna čeká swing roku. NASDAQ v pátek zavřel na 14440b. Jestřábi z fedu se jak mávnutím proutku promění v holubice a do konce ledna jsme zpět nad 40k😉

Fantom

Taky si myslím že to nepůjde dolů jako kámen. Je potřeba nastražit klasické bull traps a za mohutného volání buy the dip nahnat další ovečky do pasti. Bylo to tak v roce 2018 a je to efektivní – určitě to bude fungovat. Trh je vystrašený je potřeba ho trochu uvolnit a pak zasadit další ránu. V pátek budou splatné další kontrakty, může se to otočit. Poslední pátky jsou na kryptu hodně úderné. Můj tip – tady totiž přesně NEFUNGUJE TA – ono nechytání padajících nožů a počkání si na “POTVRZENÍ”. Velryby potom přesně lidi kteří podle TA postupují nachytají – nechytají nože, počkají si na potvrzení – a vstoupí. V akciovém trhu by to asi mělo velmi dobrou šanci na úspěch, ale v kryptu to tak není – po potvrzení velryba/burza/velký hráč cenu sestřelí. Burza vidí na order book a obávám se že často obchoduje proti vlastním zákazníkům – proti pákařům téměř jistě. Velryby to dělají také. Po tomto sestřelu ceny má podle TA obchodující retail jedinou šanci zachánit se stoplossem – opět rada TA (na burze funkční). Zde je to jen stále se opakující past – tedy potvrzený vstup (pro akciový trh OK pro krypto pozdě) a vždy pak útěk stoplossem se ztrátou. Kdo stoploss nedá chytí se do býčí pasti a čeká ho test trpělivosti jesli cena vyleze zpět nahoru. Já “chytám nože” a pak čekám na ono potvrzení – ale zde prodávám. Příklad dnešní noc: XMR – odhadnuté pásmo kam můžeme v noci propadnout a rozprostřené ordery po malých částkách od 160USD až po dosažené dno 140,1 USD – trefa nejnižší cena i můj order 🙂 Ale za málo, tak to není žádný jackpot, mám tam ještě další až po 120 USD. Očekávám během pár dní krátký nárůst ceny nad 180 USD – dle TA by možná někde tam mělo být potvrzení a další odraz (možná 170 nebo 190 USD – nevím, to je vcelku jedno) jenže tam já už budu prodávat protože očekávám další pokles. Nové nákupy cca pod 140 (150) USD a tak pořád dokola. Pokud by k žádnému odrazu nedošlo, tak budu sledovat/tradovat pár BTC/XMR nebo hodlovat XMR – případně možnost saving aktuálně 1,83 % p.a. na Binance – nic moc, ale lepší než drátem do oka 😀 .

Romero

Jestli si myslíš, že nějaký instituce nakupovali btc na 60k, tak to seš dobrej Jarda :DD to sis možná tak přečetl na internetu a seš jedna z těch milionů oveček :DD

Fantom

Je vidět že jsi tady nový. Petr 2 je medvěd, který celou dobu tvrdí že instutice nad 50k nenakupovaly stejně jako to tvrdím já. To jen většina ostatních tady vloni tvrdila že 100k je otázka času a že instituce to pod 50 nenechají spadnout. Přitom z příspěvku je ironie zřejmá … .

Lhts

Není Jasne zda jde o ironii. Vubec nevim co tim chtěl říci

Fantom

Když pominu nevhodnou posměšnou formu tak Petr 2 chtěl připomenout situaci v listopadu, kdy se zde vedly vášnivé debaty o tom kdo nakupuje a kdo prodává na 60k. Mnozí zde tvrdili, že to jsou instituce co nakupují za 60k, protože nezadržitelně míříme nad 100k a cenu pod 50k již neuvidíme. Nyní Petr 2 posměšně poukazuje na skutečnost že cena při propadu není okamžitě vytažena na těch cca 50k kde by měla být cena vhodná pro vstup ze strany oněch institucí (podle oněch listopadových tvrzení). Jízlivá forma, ale pravdivý poznatek.

LHTS

instituce nakupujici za 60tis.? To nezapada do jejich strategie. Dale jsem zde (v diskusich) uvadel logaritmicky graf ceny BTC, kde jsou videt obrovske zisky.

Fantom

Jenže mnozí tohle tehdy tvrdili a to měl asi Petr 2 na mysli. Logaritmický graf je záměrně zavádějící např. S2F – jeho autor ho už několikrát změnil aby mu vycházel. Nyní to má tak že do roku 2024 je vše v pásmu 8k-200k v souladu s predikcí – to je přece k ničemu. Možná ho už zase upravil. Jediný význam má sledovat lineární grafy, když tradujete tak se taky řídíte lineárním grafem a ne logaritmickým. Ještě by mě zajímalo jakou tedy očekáváte strategii institucí. Já jednoduchou – už dříve nakoupily, když se ještě o jejich angažmá vůbec nemluvilo – pásmo 15-25k. Na konci loňského roku, teď v lednu a možná ještě v únoru prodávali a prodají co mají a krypto opustí. Možná navždy, možná ještě zkusí jednou kolo, možná ale s novými coiny – nová Solana, atd. Naprosto nevěřím že by chtěly stahovat mince z oběhu za současné ceny. Co by nima potom dělaly – kdo by je kupoval?

Lhts

Vypada to na trolling. Někdy je to Ok a nyní mimo mísu.

spot_img