TOP 2 indikátory, podle kterých BTC naroste o 60 %

Share This Post

Aby obchodníci BTC pochopili, zda současná cenová dynamika napodobuje konec září, měli by začít analýzou prémie bitcoinových futures kontraktů. Na rozdíl od perpetuální smlouvy tyto futures nemají sazbu financování, takže se jejich cena bude výrazně lišit od běžných spotových burz.

Měřením rozdílu ve výdajích mezi futures a běžným spotovým trhem může obchodník změřit úroveň vzestupu na trhu. Přílišný optimismus ze strany kupujících vede k tomu, že tříměsíční futures kontrakt se obchoduje s 15procentní nebo vyšší anualizovanou prémií (základem).

BTC futures 3měsíční prémie, září 2021
BTC futures 3měsíční prémie, září 2021. Zdroj: laevitas.ch

Například začátkem září se základní sazba pohybovala od 9 do 13 %, což naznačuje důvěru. Ale 29. září, těsně předtím, než Bitcoin překonal 45 000 USD, byla prémie za 3měsíční futures na úrovni 6,5 %. Obecně se hodnoty pod 5 % obvykle považují za medvědí, takže hodnota 6,5 ​​% koncem září znamenala, že investoři projevovali nízkou důvěru.

BTC futures 3měsíční prémie
BTC futures 3měsíční prémie. Zdroj: laevitas.ch

Pokud jde o současné tržní podmínky, existuje mnoho podobností se zářím 2021. Těsně předtím, než Bitcoin překonal 45 000 dolarů, inicioval 62procentní nárůst. Současná prémie za 3měsíční futures na bitcoiny je na úrovni 6,5 % a indikátor se nedávno pohyboval od 9 do 11 %, což odráží mírný optimismus.

Pokud chceš nakoupit Bitcoin, Ethereum či jiné kryptoměny, jednoznačně doporučujeme využít služeb burzy Binance. Vytvoř si účet přes >>> tento odkaz <<< a získáš doživotní slevu 5 % na obchodní poplatky.

Mohlo by tě zajímat – Zákaz kryptoměn v Rusku – jaké budou sankce pro ruské občany?

Co říkají opce BTC?

Nečekané pozitivní pohyby na trhu se dějí tehdy, když to investoři nejméně očekávají, a přesně tento scénář se děje právě teď. Aby se potvrdilo, zda byl tento krok specifický pro daný nástroj, je třeba analyzovat i trhy opcí. 25% delta skew porovnává ekvivalentní call (nákupní) a put (prodejní) opce. Indikátor se změní na pozitivní, když převládá „strach“, protože prémie ochranných prodejních opcí je vyšší než kupní opce.

Naopak platí, že když jsou tvůrci trhu býčí, způsobí to, že se 25procentní delta skew posune do záporné oblasti. Hodnoty mezi zápornými 8 procenty a kladnými 8 procenty se obvykle považují za neutrální.

Deribit Bitcoin opce 25% delta skew, září 2021
Deribit Bitcoin opce 25% delta skew, září 2021. Zdroj: laevitas.ch

25procentní delta skew se do konce září 2021 pohyboval kolem 10 %, což naznačuje úzkost ze strany obchodníků s opcemi. Tvůrci trhu a arbitráže předražovali ochranné put (medvědí) pozice.

Deribit Bitcoin opce 25% delta skew
Deribit Bitcoin opce 25% delta skew. Zdroj: laevitas.ch

Podle aktuálního ukazatele 25procentní delta skew jsou obchodníci s opcemi neutrální. Avšak 10. ledna se metrika dotkla pozitivní hranice 8 %, což signalizuje mírnou medvědí tendenci.

Metriky derivátů ukazují, že současné podmínky na trhu se podobají konci září, kdy Bitcoin otočil 24denní klesající trend a v následujících třech týdnech spustil 62procentní nárůst. Bude se tento jev opakovat? Bitcoinoví býci v to jistě doufají.

Přečti si také – Až 43 % objemu obchodování s BTC probíhá během tržních hodin v USA

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...