Likvidace pákových pozic během propadu BTC překročila 700 milionů dolarů

4
(4)
Kytka
Kytkahttps://kryptohodler.cz/
Člen týmu KM od začátku roku 2018. Zástupce hodlerské komunity, zakladatel webu KryptoHodler.cz. Autor se zaměřením na zajímavé novinky z kryptosvěta, propagátor finanční svobody a osobního rozvoje. Kytka je oddaný šiřitel "semínek" pozitivního přístupu k životu a snahy o změnu k lepšímu.

Noční záchvat volatility poslal největší kryptoměnu na šestiměsíční minima. Pro pákové tradery to byl další černý den, přičemž likvidace již překročily 700 miliard USD.

Likvidace opět postihly pákové tradery

Bitcoin a celý kryptotrh se v pátek propadl. Během pár hodin se cena BTC dostala o více než 4 tisíce dolarů níže. V době přípravy tohoto článku se hlavní kryptoměna obchoduje za 39 tisíc dolarů. přičemž aktuální dno propadu leží kolem 38 250 USD.

Obchodníky, ktyří využívají trading a především trading s pákou, volatilita v mnoha případech opět zasáhla nepřipravené. Potáceli se z několikadenních maxim okolo 43 tisíc až na téměř 6měsíční minima a výsledkem byly masivní likvidace.

Napříč obchodními platformami byly tyto likvidace předvídatelně významné. U bitcoinu a altcoinů dohromady činily ztráty pákových traderů za 24 hodin 725 milionů dolarů. Z toho likvidace jen na BTC představovaly 292 milionů dolarů. Jak se dalo čekat, většina z toho byly longy.

Jak uvedl Cointelegraph, páteční vypršení platnosti opcí, zahrnující otevřený úrok ve výši téměř 600 milionů dolarů, bylo považováno za hlavního viníka propadu. Nicméně, navrhovaný plošný zákaz obchodování a těžby kryptoměn v Rusku mohl mít na dnešním vývoji také svůj nezanedbatelný podíl.

Altcoiny dostaly zásah

Z top10 kryptoměn podle kapitalizace se většina propadla asi o 9 nebo 10 %. V celé první stovce se pak pádu až na výjimky vyhly pouze stablecoiny. Když padá bitcoin, padá vše – to je zákon kryptotrhu.

Ethereum se propadlo na cca 2800 dolarů, což je nejnižší cena za téměř půl roku. Cardano je oproti svým maximům v 60% ztrátě. Také polkadot je ve ztrátě přesahující 50 % a o něco lépe je na tom BNB, který však dnes rovněž odepsal asi 9 %. Takto bychom mohli pokračovat ještě dlouho, protože vlna výprodejů, která začala po listopadovém dosažení ATH na BTC, pokračuje.

Závěr

V pátek se krypto investorům naskytla další šance na levnější nákup bitcoinu i dalších kryptoměn. Pád se těsně držel pod 10 % což na poměry kryptotrhů není nijak nevídané. Likvidace, které toto prudké zvýšení volatility způsobilo, překročily tři čtvrtě miliardy dolarů. To také není žádná výjimka, takže si dávejte pozor.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasujících 4

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Jacob

Miliony a miliardy tady v tom článku lítají a zaměňují se jak je libo

Kuba

Není to dobrá vizitka pro server. Úplně nejhorší jsou ty automaticky generované články, kde čísla lítají jak je libo. Kdyby nebylo Jardy, tak tento server vůbec neotevíram.

pan.karel

Cesta do hlubin hodlerovi duše..

spot_img