21.10.21 Technická analýza BTC/USD – původní ATH jako odrazový můstek?

4.2
(6)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Bitcoin (BTC) po dlouhém čekání dospěl na nové historické maximum. Mělo to sice menší dynamiku, ale nakonec se počítá, že se to trhu povedlo. Nicméně je pořád krapet prazvláštní, že po úspěšném průlomu nedošlo k nějaké pumpě alespoň po 70 000 USD. Uvedená úroveň zas tak daleko není, takže by to neměl být problém.

Bitcoin dominance

Jakmile Bitcoin dosáhl nového historického maxima, byl to silný impuls i pro altcoinový trh. Ty se konečně probraly k životu a nyní mají za sebou jednorázové impulsy do vyšších cenových hladin. Dominance Bitcoin díky tomu za relativně krátký čas spadla téměř o 3 %, což je dost.

bitcoin dominance

Konec růstu dominance BTC jsem ale osobně očekával, až v těsnější blízkosti 50 %. Představoval jsem si, že Bitcoin několik dní zůstane hodně dynamický a až poté dostanou příležitost altcoiny. Ale asi samotný průlom dosavadního ATH stačilo na to, aby se na trh vrátilo dostatečně silné sebevědomí.

Aktuální situace na 1D BTC/USD

Co se týká cenového grafu, asi každý ví, že jsme včera k večeru původní historické maximum prolomili. Bitcoin se ovšem velmi brzy po tom zastavil. Žádná ohromná pumpa jaksi nenásledovala. Přitom se v podstatě něco takového očekávalo, protože se teoreticky překonaly všechny překážky, které mohly překážet.

BTC

Zajímavé je i to, že denní objemy nejsou nic moc. Na intradenních grafech objemový spike lze identifikovat, ale na denním chybí. Což je možná i ten důvod, proč expanze ihned dramaticky nepokračovala. Cenový postup se tedy zastavil a došlo i k mírnému poklesu. V podstatě aktuálně dochází k otestování původního ATH, akorát ze shora.

Jestli chce Bitcoin skutečně nahoru, kurz by asi neměl padnout zpátky na S/R level 61 000 USD. Podobné price action by bylo hrozně zvláštní, vzhledem k čerstvě dosaženému historickému maximu. Proto je nanejvýš důležité, aby původní ATH fungovalo jako odrazová pozice pro pokračování v cenovém růstu. O což se Bitcoin momentálně snaží.

Indikátory

Hodnoty denního RSI mají prozatím vrchol na 78 bodech. Jak jsem včera říkal, kolem 80 bodů už může dojít k menšímu obratu. Leč hodnoty by neměly klesnout pod hraničních 70 bodů, protože se jinak Bitcoin na ATH neudrží. Na histogramu MACD stále platí, že tu máme divergence.

Závěrem

Bitcoin by neměl více klesat, protože by potom už skutečně něco nehrálo. Prorazit na nové historické maximum a pak najednou klesnout o 10 % nedává moc smysl. Proto je nutné, aby cena brzy zase pokračovala v cenovém růstu.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Analýza se nesnaží predikovat budoucí cenový vývoj. Slouží výhradně jako vzdělávací text, jak k trhu myšlenkově přistupovat. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.2 / 5. Počet hlasujících 6

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
27 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Vojtech

Napadá mě k těm objemům, že jednak někteří mohli čekat na denní close a také že mnozí třeba ještě vyčkávali na zveřejnění výsledků Tesly za q3. Dnes už víme, že Tesla nepřidala a dál drží nějakých cca 38tis. ks btc.

Vojtech

Každopádně dnes se to s objemy zatím vyvíjí docela dobře…

Poslední editace 2 let před přes Vojtech
kubik

Predstav si ze mas 38000 bitcoinu,nic te netlaci,cena roste,nepotrebujes prece prodavat,a jeste je jasne,ze jak takovy balik hodis na prodej,tak jde cena do haje.Tech velryb je celkem dost,ktere to nehodi do placu a ti maly s tema susnema a slabejma rukama to prodali,tak co chces za objemy?Podle mne to skupujou ti velci hraci a oni nepotrebuji to koupit draze,tak se to skupuje po malych objemech aby to moc nevylezlo.Objemy budou,az se objevi cerna labut a vsichni se budou toho zbavovat,ale to nemusi za naseho zivota ani nastat.Jinak se podivejte na duben 2020 az brezen 2021,je tam na mesicnim grafu devet rostoucich svicek,podle mne se to nyni zopakuje akorat to zacina v rijnu.

mikael

a ty si myslis ze hlavne na com zarobila tesla je btc???preto magor musk tweetuje za rok 20x na doge a aj to sa mu zamalilo a pridal shibu flokiho a podobne….ten uz ma nasypane tolko ze o tom ani nevieme
ma na tom zarobene nasobne viac ako na btc inac by sa do toho tak často nemontoval

Poslední editace 2 let před přes mikael
AjRep

Půjdeme nahoru, ale nevím, proč by to mělo vystřelovat najednou a honem. Ten růst za poslední týdny byl strmý až moc, kdyby byl pozvolnější, vypadalo by to stabilněji. Dnes bylo schváleno druhé ETF a příští týden se očekávají další, plus další americké instituce ohlašují svůj zájem naskočit do vlaku, takže pro následující týdny je výhled zatím dobrý. V listopadu bude pravděpodobně ohlášen tapering, ale čekám, že to už bude price in.

Petr 2

Kdyby jsi pochopil jak funguje a hlavně k čemu je ETF a kdo a proč do něj vstupuje pochopíš že pro samotny btc to má negativni vliv .

arnostbouzek CZ
Hodnocení článku :
     

Ahoj všichni, Jaroslave diky za članek

Fantom

Zajímavá situace na Krakenu na chvilku 54,1k BTC/USD. Tak to je něco pro pákové obchodníky 🙂

Lukas22

Kraken je znamy tym ze mava najvetsie vyplachy nadol. Sudruhovia to tam maju niake pokazene

Michal

Jo, to je furt. Používám Kraken denně a neustále to tam lítá o 10k nahoru a dolu 😀

Vojtech

Tak to se tam asi konečně zaregistruju😀

Lukas22

Ono to znie ako fajn trafit vstup do pozicie uplne dole takehoto dropu. Ale takisto si mozes buchat hlavu o stol ked ta kraken zlikviduje a v rovnakom case je cena na ostatnych burzach o 2k viac. Nedavno mali aj niaky sudny proces: kraken vs zlikvidovane pozicie trejdrov.

Vojtech

Já jedu jen spot. Na víc si zatím netroufam – málo zkušeností…

Poslední editace 2 let před přes Vojtech
Michal

Kraken má někdy naprosto deb*lní ceny. Obvykle jsou nižší než jinde. Naposledy u Uniswapu byl rozdíl půl dolaru na minci. Což je samozřejmě příležitost na arbitráž 😀

Richard
Hodnocení článku :
     

Lol. Ľudia ktorý spanikárili v polke apríla a mája sú teraz asi taký že: https://youtu.be/lPR7DiNvZ80

Libor

aby takhle neřvali ti, co to před pár hodinama nabírali za 66 tisíc

Vojtech

Přesně. Minimálně ve srovnání s tím, co to dělalo, když jsme prorazili minulý rok 20k mi ten současný vývoj připadá takový… rozpačitý…

Libor

no, udělalo to za měsíc cca 50% ? no tak asi tam bude dost lidí co teď zrealizuje zisk, hlavní je, aby se našlo dost těch, co věří v dalších alespoň 50% 🙂

AjRep

Protože jsou všichni opatrní. Což je asi správné, ne?

E15

Kdo bude teď kupovat BTC za 100k s mlhavým výhledem na 200k zato s reálným rizikem pádu na 50k? Imho chce všechno svůj čas. Věřím, že nakonec někdy v budoucnu dolezeme na 500k, ale bude to trvat. Kdo chce udělat 1000 % musí si už holt najít něco jiného než Bitcoin. Psí dostihy třeba a nebo “kvalitní altcoin” ;-DDD.

Fantom

Nebo koňské NFT dostihy s “kvalitním altcoinem” 🙂

Vojtech

Pánové, koukám, že ta zminovana volatilita na krakenu je úplný ho..o ve srovnání s tímto špekem:
https://markets.businessinsider.com/news/currencies/bitcoin-price-crashed-87-percent-8200-binance-us-crypto-platform-2021-10
😂

Petr 2

Píšou že to může byt fejk, ale CZ se pry vyslovil čekejte vysokou volatilitu v této době, takže no uvidime , ja stojim na 12.5k bohužel ne na usa binance

Vojtech

Škoda, mohl někdo přijít ke štěstí. JJ, za 12.5 by to bylo moc hezky. Uz jsem ale přestal doufat, že to kdy půjde znovu pod 30. Pro sichr ale mám nastaveno i na 22k. Kdyby se třeba i jen chybka vloudila nebo nějaké velrybě po ráně pádlem do hlavy jeblo😀

Poslední editace 2 let před přes Vojtech
Petr 2

Je mi to jedno stojim v 5 pozicích na 6 coinech . Vyjde vyjde nevyjde svět se nezboří . Když byl btc na 20k minulem ATH také nikdo nevěřil že pujde na 4,5 k .

A když dnes stačilo 600btc na paru btc usd k vyplachu na 8k tak je to k zamyšlení to jsou ty hejlovské hovna male objemy nic neznamenají 🤣🤣🤣

Jiří

Ano přesně tak, prodej 600 kusů BTC opravdu cenu BTC nikam neposune. Jen hlupák to prodá za market ve vteřině, to si od něj samotná burza ráda koupí úplně dole. Stačilo aby dotyčný prodal 1) na OTC za jednu cenu nebo 2) si to rozdělil na třeba 6 částí a prodal třeba každých 10 vteřin aby ho bot burzy stíhal dorovnávat. 3) vybral burzu s výšší likviditou když už chtěl prodat ve vteřině. Ale tady dotyčný evidentně chtěl prodělat nebo se prostě uklikl. Tak či tak jeho prodej na výslednou cenu BTC neměl žádný vliv. Denně se obchodují statisíce BTC, takže nějaký sem tam jednorázový prodej tisíců BTC se na ceně opravdu neprojeví. Ale to se Vám asi zjišťovat nechtělo, když tu pořád tlačíte tu blbost s prodejem pár kousků BTC co srazí cenu dolů 😀

Petr 2

Nikdo nevíme co a proč se to stalo .

Neřekl jsem že to stačilo cenu dolů !

Řekl jsem že

za 1, tohle je známka likvidity beboli OBJEMŮ na které Jarolim upozorňuje a část hejlů se tomu vysmívá .

Za 2, je to svým způsobem varovnání být ve střehu proč to tak se stalo a jaký vyl pravý důvod můžeme jen spekulovat . Když byla před pár lety ropa Brent na 120usd stejné propady se dely az k 26 usd a všichni se tomu smáli do 3 měsíců jsem brent nakupoval za 28 usd

Závěr, dávám postřehy a vítám proti konverzaci ne výsměch ne urážky . Vše co tu píší má své odůvodnění i když se to spoustě lidem nelíbí , protože nejsou schopni chápat vice než jeden uhel pohledu.

spot_img