20.10.21 Technická analýza BTC/USD – poslední zastávka před startem?

4.3
(9)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Bitcoin (BTC) nám zase trochu postoupil. Nebyla to sice žádná pumpa, ale cena se dostala jenom pár set dolarů od dosavadního all time high. Postup se zde tudíž zastavil. Díky tomu mě napadla jedna myšlenka, která se může v průběhu času naplnit, nebo i během pár následujících hodin dojde k jejímu zneplatnění.

Bitcoin dominance

Nyní je hrozně důležité sledovat Bitcoin dominanci. Dominance již několik týdnů soustavně posiluje, což přirozeně vysává altcoiny. Vysává je to ovšem mnohem více a poměrně dlouho, než co si pamatuji z dřívějších období. V každém případě altcoiny budou mít svoji příležitost, až se dominance přiblíží k 50 %. Nyní je dominance cca 47,5 %.

bitcoin dominance

Než se k těm cca 50 % vyšplháme, může to trvat několik dní. Klidně i pár týdnů, bude záležet na dynamice vývoje. Ovšem osobně předpokládám, že když dojde k definitivnímu průlomu na nové ATH, dynamika bude maximální. Tudíž by se alty mohly probudit během několika dní. Zase ale upozorňuji, že nic není jistého. Pořád se může leccos pokazit.

Aktuální situace na 1D BTC/USD

Co se týká cenového grafu BTC, kurz se konečně odrazil od S/R levelu 61 000 USD. Bylo to takové nejisté, ale trh k impulsu do vyšších cenových hladin inklinoval. Dočkali jsme se tedy. Nicméně se postup zase zastavil, pár stovek dolarů od dosavadního all time high. Přijde mi to zbytečné a moc nerozumím, proč kurz hned neprorazil. Vůbec jsem totiž nepředpokládal, že kolem těch 65 000 USD je nějaký nabídkový pool. Holt, když něco nevidíme, neznamená to, že to tam není.

BTC

V každém případě bychom se brzy měli dočkat rozuzlení. Jsme hned po ATH, takže neočekávám, že zde bude Bitcoin dlouho konsolidovat. Tady si dovolím jednu myšlenku, která mě napadla již před pár týdny. Do grafu jsem zakreslil stranové pásmo, které má spodní hranici v blízkosti 30 000 USD, zatímco horní hranice je dosavadní all time high.

Jak jsem říkal, klidně během několika hodin se tento scénář může znegovat. Je tu ovšem možnost, že v pásmu setrváme do konce roku. Tudíž bychom se odpinkli dolů a zase se mohli odrazit někde kolem 30 000 USD. Takové stranové konsolidace si ukazujeme neustále, akorát jsou mnohonásobně menší.

Popsaná stranová konsolidace by samozřejmě znamenala buď mohutnou akumulaci, nebo naopak distribuci. Ale to by se musel postup již nyní skutečně zastavit.

Indikátory

Na MACD jsou pořád ty divergence na histogramu, ale denní RSI vypadá relativně v pohodě. Leč i dle tohoto indikátoru momentum výrazně slábne. Mimo jiné jsme už docela vysoko a kolem 80 bodů dochází k menším obratům.

Závěrem

Snad se velmi brzy přesvědčíme, zda bude trh skutečně schopen prorazit. Bitcoin ušel velký kus cesty, takže je logické, že se všichni přiklání spíše k průlomu na nová historická maxima. Ale jak pravidelně opakuji, lecco se se ještě může pokazit.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Analýza se nesnaží predikovat budoucí cenový vývoj. Slouží výhradně jako vzdělávací text, jak k trhu myšlenkově přistupovat. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.3 / 5. Počet hlasujících 9

Buď první kdo článek ohodnotí

35 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Petr 2
Hodnocení článku :
     

Je i zvláštní ze těch poz zpráv je plno a kurz reaguje dost slabě. Osobně v pozici nejsem a opet stavim shorty ale přinejmenším je to zvláštní.

Je fakt ze theter dostal 40 mega pokutu (jenom tak malo ) takže si může vesele vyrábět další a tím zvedat kurz nic méně tohle je ted čistě gampl a jestli někdo ví kde kurz pujde je věštec. Stejně tak jak může jit na 80k tak i na 30k .

Poslední editace 2 let před přes Petr 2
Lukas22

Je zvlastne ze theter nevytlacil nove usdt uz od 7.septembra. Cize cely tento leg up je bez jeho pomoci, respektive zo starych zasob stablecoinov.
Dnes vecer bude tesla reportovat spravu za 3 kvartal. Velryby cakaju co v nej bude.

LHTS

Je zajimave shortovat BTC v dobe “predpokladaneho” rustu nad ATH. Domnivam se, ze potencionalne prodelate.

Petr 2
Hodnocení článku :
     

Žádná velká instituce na ATH kde technicky skoro jsme to nakupovat nebude , ETF Bito( podkladove aktivum je btc futures ) ne samotné btc, je na světě a 95% investoru (těch chytrych ne hejlu) bude investovat do ETF místo do BTC .
Q4 se zastavi pravděpodobně v listopadu .
Otázka zní kdo bude teď krypto nakupovat ?

Original Martin

Ten kdo to prostě riskne ve víře v 80k. Nebo ten kdo věří, že má sílu to vyhnat k 80k. Podle mě teď nikdo nedokáže relevantně říct, co to může udělat. Jednoduší je si hodit korunou.

Tomáš 2

Petře, myslíš ty chytré investory kteří neví, že btc bude padat jako kámen?

Petr 2

Ještě jednou , ETF btc futures ,nemá přímy vliv na aktuální cenu btc i kdyby se propadla na nějakou dobu na polovinu ,proto investují a je v””” bezpečnější do ETF futures místo do samotného btc .

Navíc problem je že toto ETF je zatim pouze na budouci růst. Né na propad .

A za třetí do Fondu jakyhkoli se neinvestuje all in ale pravidelně v menších vstupech.

Tomáš 2

Petře v klidu, vím co je ETF, vím co je futures ETF. Pokud si myslíš, že futeres nemá vliv na cenu současnou možná by jsi to měl přehodnotit. Ano to futures které kupuješ teď ne (na budoucí ano), ale to co jsi koupil minule na tu dnešní ano je to tak pěkně zacyklené :).

Navíc problem je že toto ETF je zatim pouze na budouci růst. Né na propad .

Toto muže mít vliv pokud někdo koupí hodně futures může se snažit cenu držet nebo zvyšovat (pokud na to má dostatečný kapitál)aby se stalo co předpokládá nákupem futures

jinak no offence nemyslím to nijak zle

Petr 2

V pořádku , ano myšlenka je stejna, ale napsat to neumim správně. Proto někdy mé vysvětlení nedává některým smysl .

A také to neber špatně prosim , jsem rád za konfrontaci , ujišťuji se tím že to chápu dobře.

Axon

Zdravím, chtěl bych se zeptat na váš názor. Jak moc je pravděpodobná teorie, že průraz bude podobný jako na minulém ATH (20k), kdy si to nejdříve o 15% dumplo. Sice tentokrát neni tak vysoké rsi a divergence jsou melé a jen na nizších timeframech, ale….

Jarino

Petr 2 legenda teto stranky… clovek se muze jen kralovsky bavit.

Petr 2

Fond potřebuje nakoupit a držet velké množství podkladového bitcoinu. V případě ETF fondu založeného na papírových termínovaných kontraktech je ale situace méně jednoznacná .

Schválený fond také zatím umožňuje sázet pouze na růst ceny kryptoměny.

Takže všichni co nakoupili ETF za rekordní objemy jsou teď v pasti . Ano spekuluji na budouci cenu rustu na BTC . Ale v tuto chvili nakupují ETF na ATH BTC .Pro fond je lepší aby cena spadla . Na samotné BTC cenu samo osobě to nemá žádný vliv ta jako i na velké objemy .

Nebav se , uč se . Ne všechno je zlato co se třpytí.

Poslední editace 2 let před přes Petr 2
Tereza

A nenapadlo vás třeba, že to může mít na BTC sekundární vliv, např že když jednou schválili BTC ETF, tak pravděpodobně schválí i další, které už BTC držet budou? Nebo že to pro někoho může zvýšit důvěryhodnost kryptoměn? Musíte se na to dívat v trochu širším kontextu.

Petr 2

Ok…….schválí a schvali určitě ETF na ETH, XRP, ADA, DOT a další .
A tím lépe .
uhel pohledu a způsob, aktuálního obchodování každého z nás je jiný.
Každý má svůj styl , každý obchoduje jiné částky proto pohled je na danou situaci jiný .

Ja jsem nikdy nezatracoval BTC ani kryptoměny a byl jsem v pozicích kdy ještě nikdo ani krypto neznal .

Btc jsem poprve kupoval na 350 a prodaval na 1800. Za pár drobných. Podruhe na 15k A musel jsem ho prumerovat i na 4,5k než jsem se dostal do modrych čísel a na 18k ho vysypal s 350% zisku

Takže mně o důvěryhodnosti psát nemusíte, nic ve zlem .

Ja teď řeším aktuální situaci a ano vstupy mam postavené na spousty úrovních ale v tuto chvili je pro mně BTC vysoko a nezajimavé i kdyby udělalo dalších 100%.
Buďto nakoupím levněji nebo vůbec kdybych kryptu nedůvěřoval nekupoval bych ho znovu.

Už jsem jednou čekal 3 roky na profit , tak jako jsem musel byt trpělivý na profit tak teď budu trpělivý na lepší cenu a mit peníze v bezpečí. 😉

Tereza

To jste mě špatně pochopil, myslela jsem důvěryhodnost řekněme pro investora ve středním věku, který investuje ve velkém do akcií, o kryptoměnách slyšel, ale bál se jich. Uslyší, že SEC schválil BTC ETF, a může to být pro něj impuls k nákupu. Nemám na mysli nutně nákup hned, ale třeba za dva roky během bear marketu. Jinak každý má samozřejmě jinou averzi k riziku, chápu, že na to někdo nemá nervy. Já zatím neprodávám, budu začínat s prodejem asi na 85/100k a věřte, že v tom také nemám drobné.

Tomáš 2

Tak konec bullmarketu příjde hned po otestování 61k a následném pádu k 59,5k to a pak už to všichni známe bearmarket, konotace, RSI a nakonec btc za 100k 🙂 což mu následně nezábrání v pádu na 97,5k a bearmarketu spojenému s výprodejem….konotace, RSI,

E15

být zlý je trapné, lepší je být hodný (jen takový “citát” z TBBT) :-DDD

Fanta

Jarda je legenda 😉

Lukas22

Neviem ci ste si to vsimli, ale Ing. Jarolim este nikdy nebol tak bullish ako je v poslednych dnoch. Uprimne ma to zacina znervoznovat. Nieco nie je dobre.

Tereza

Třeba dokoupil 😀

Alois

Jarda investoval do bch aby mu neujel vlak🤣

Lukas22

Akoze spravil tu noobovsku chybu a zainvestoval do toho “fejkoveho bitcoinu” ? To snad nie

Fantom

Ještě ETF na spot, nové ATH, totální FOMO a potom flashcrash. Poslední analýza před pádem na Kryptomagazínu bude – “Očekávám razantní průraz 150k kde je konfluence, bullish divergence a rostoucí volume”. Všechno do sebe zapadá. 🙂

Tomáš 2

konfluence, bullish divergence a rostoucí volume

to že toto bude poslední věta před koncem je jasné ať už to bude kdykoliv 🙂 🙂 🙂

Vít

Jen tak mimochodem, BTC dosáhl ATH už včera, ale jen vůči Euru. Dolar snad bude brzy následovat.

LHTS
Hodnocení článku :
     

Na parech BTC/Alty jsem porad zazdeny, ale zkuste par BNB/ETH. Neco malo to da…

Fantom

Na Binance si hrají s čísly. Současné denní maximum je 64.555 tipuji že nové ATH bude 66.666 🙂

LHTS

No nevim, jestli Dablovo cislo vtipalci na Binance zahrnou do noveho ATH. Intel kuli dabelskemu cislu zmenil v roce 1999 taktovani sveho procesoru Intel Pentium III s rychlosti 666,666MHz na 667MHz pro retail. 🙂

Fantom

Tak ne 🙂

kubik

Tak jsem na DEMU Plus 500 vydelal prvni milion,jak je to snadne,kdybych v tom mel realne penize,asi bych zesedivel

kubik

No a ted si muze kazdy hodit korunou,jestli na 100k pojedeme primo nebo oklikou pres 30k,spise si myslim ze pojedeme zatim vejs

Original Martin

Dema jsem k ničemu. Jednak máš relativně vysoký vstupní kapitál na hraní a hlavně ti je úplně jedno, že ho celý ztratíš, takže všechna tvoje rozhodnutí jsou jiná, než s tvými skutečnými penězi. Lepší vzít svých reálných pár tisíc a na nich se to naučit. A taky poznat sám sebe.

kubik

To jsem udelal v r 2008 a dokonale jsem se poznal,projel jsem to na cele care,tak uz jen tezim

LHTS

parada! narodilo se nove ATH! Huraaaa

spot_img