Kritici bitcoinového zákona spálili v Salvadoru BTC bankomat

5
(1)
Kytka
Kytkahttps://kryptohodler.cz/
Člen týmu KM od začátku roku 2018. Zástupce hodlerské komunity, zakladatel webu KryptoHodler.cz. Autor se zaměřením na zajímavé novinky z kryptosvěta, propagátor finanční svobody a osobního rozvoje. Kytka je oddaný šiřitel "semínek" pozitivního přístupu k životu a snahy o změnu k lepšímu.

Bitcoinový bankomat v centru hlavního města Salvadoru “lehl popelem” po útoku demonstrantů, kteří jsou proti přijetí Bitcoinu v zemi.

V Salvadoru shořel bitcoinmat

Přijetí Bitcoinu se v Salvadoru neobešlo bez protestů. Bitcoinoví kritici a ti, kteří protestují proti politice prezidenta Savadoru Nayiba Bukeleho, zničili ve středu kryptokiosek v hlavním městě národa. Zpravodajská společnost Teleprensa a další zveřejnili na sociálních sítích videa, která ukazují, jak bitcoinmat hoří uprostřed davu novinářů a demonstrantů.

Stroj na směnu bitcoinů a dolarů je jeden z mnoha, které připravila vláda Salvadoru pro snadné přijetí kryptoměny jako zákonného platidla v zemi. Skončil však v plamenech a poškozený nápisy proti BTC či „demokracie není na prodej.“

„Demonstranti na protest proti #Bitcoinu spálili stánek Chivo,” komentovala situaci Teleprensa.

Zaměstnanci vyklidili pozice

Starosta San Salvadoru, hlavního města středoamerické země, Mario Durán uvedl, že se pracovníci města po obdržení výhrůžek z oblasti stáhli. Rozhodli se raději vyklidit pole a vrátit se až později odpoledne. Prozatím se škody způsobené demonstranty omezily na zničený stroj Chivo včetně kiosku na náměstí Plaza Gerardo Barrios v centru hlavního města. Demonstranti však údajně také spálili nábytek z jednoho z obchodů na náměstí.

Kiosek Chivo je obdoba bitcoinového bankomatu. V zemi se jich aktuálně nachází zhruba 200 jako součást vládního zavádění přijetí BTC jako zákonného platidla vedle amerického dolaru. Prezident Bukele řekl, že doufá, že kryptomaty budou v zemi nakonec „všude.“ Současně však opakovaně ujišťoval, že nikdo nebude nucen používat bitcoiny. Kritici však mohou namítnou, že to platí jen pro občany, nikoli pro podniky, které BTC přijímat musí. Mohou si ho však ihned směnit za dolary pomocí vládní peněženky.

Závěr

Salvador čelil kritice za své přijetí Bitcoinu ze strany mezinárodních organizací i některých občanů. Ještě předtím, než zákon o bitcoinech vstoupil 7. září v platnost, proběhly nějaké menší protesty. Demonstranti, kteří si říkali Blok lidového odporu a povstání, pochodovali v červenci ulicemi hlavního města, zatímco skupina složená z důchodců, veteránů a dalších obyvatel vytvořila vlastní demonstraci následující měsíc. Nyní však protesty začínají nabírat na násilnosti, protože byl zapálen stroj Chivo na směnu BTC / USD v hlavním městě Salvadoru.

 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Honza

Kam na tyto fake news chodíte ? Demonstrace s bitcoinem neměla nic společného. To že protestující při vandalismu zničili i bitcoinmat přece neznamená, že protestují proti přijetí bitcoinu. 😀

spot_img