Do kina nejen za bitcoin, ale i za ethereum. Síť multikin AMC nasadí kryptoměny pro placení lístků či popcornu

Filip HouskaFilip Houska

amc-1

Foto: AMC

Multikino společnosti AMC

0Zobrazit komentáře

Řetězec multikin AMC je známý především v Severní Americe, kde má v provozu přes osm tisíc sálů, čímž patří k největším sítím tohoto druhu na světě. Do povědomí širší veřejnosti se ovšem zapsal díky malým investorům z diskuzního fóra Reddit, kteří obchodovali s jeho akciemi a uměle zvyšovali jejich cenu. Nyní se však AMC do historie může zapsat i jinak.

Poté, co se kinosály AMC začaly nadechovat po složité pandemické situaci, která je nechala zavřené, jejich šéf Adam Aron oznámil, že do konce roku se v nich bude moci platit i pomocí bitcoinu, nejhodnotnější kryptoměny světa. A vzhledem k tomu, jak jsou digitální měny dnes skloňované, šlo o chytrý krok pro potenciální potěšení stávajících a přilákání nových investorů.

Jen na bitcoinu tento plán ovšem stát nebude. Jak Adam Aron informoval dnes na svém Twitteru, vedle jedné z nejoblíbenějších kryptoměn světa bude možné platit za lístky také pomocí etherea, litecoinu a bitcoinu cash. Zájemci si tak budou moci vybrat ze širšího portfolia, přičemž právě ethereum a litecoin patří také mezi ty populárnější mince.

Možnost vidět nový, mnohdy i exkluzivní snímek, aniž by divák zaplatil tradičním americkým dolarem, bude dostupná ke konci letošního roku. Aron ovšem – stejně jako u srpnového oznámení o přijetí bitcoinu – specifikuje, že platba pomocí kryptoměn se týká výhradně online nákupu vstupenek a objednávek občerstvení.

Integrace bitcoinu do platebního systému není dnes ničím výjimečná. Stačí si vzpomenout na středoamerický stát Salvador, který z něj udělal rovnou legitimní státní platidlo. Příkladů, kde je možné pomocí bitcoinu platit, je však celá řada. O litecoinu se naopak tolik nemluví, na druhou stranu byl po platební stránce hojně skloňován s Walmartem.

Není tomu tak dávno, co světem proletěla zpráva, že velký americký řetězec supermarketů začne přijímat právě litecoin coby alternativu ke klasickým měnám. Vzápětí se ale ukázalo, že tisková zpráva, která tuto novinku oznamovala, byla falešná – neznámý podvodník evidentně chtěl uměle navýšit cenu kryptoměny, což se mu na chvíli podařilo.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym