16.09.21 Technická analýza BTC/USD – prorazíme, nebo získáme nižší vrchol?

4.1
(11)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Vzhledem k tomu, že dnes večer bude další pravidelný stream na kanálu Žraloci sobě, analýzu na Bitcoin (BTC) si zpracujeme jen velmi stručně. Jak jsem říkal ve středečním příspěvku, Bitcoin bude s největší pravděpodobností bojovat o prolomení blízké rezistenční konfluence. Tudíž se zde hraje o to, zda bude nižší vrchol.

Aktuální situace na 1D BTC/USD

My tedy ze včerejška víme, že BTC útočilo na S/R level 47 000 USD. Pokud by se povedl průraz, bylo zřejmé, že trh bude chtít otestovat rezistenční konfluenci, která je tvořena cenovou hladinou 52 500 USD, rezistenční diagonálou, Low Volume Node objemového profilu a Golden Ratio na Fibonacciho posloupnosti. Na řečené hladině bude trh zjišťovat, jestli je schopen pokračovat v cenové expanzi, nebo se vytvoří nižší vrchol.

BTC

Proto je pro nás cenový vývoj z následujících několik dní ohromně důležitý. Kurz aktuálně konsoliduje na S/R levelu 47 000 USD a dovolil bych si tvrdit, že se Bitcoin chystá na odraz k rezistenční konfluenci. Z dalšího Price Action následně zjistíme, zda mají býci reálnou sílu k dotlačení ceny k historickému maximu z dubna letošního roku.

Co se týče objemů, ty jsou pořád velmi slabé. Máme za sebou dva zářiové týdny a v tomto ohledu není bohužel žádná změna. A pokud nevidíme v grafech žádný velký příliv nových prostředků, těžko říct, jak dlouho tyto cenové expanze vydrží. No, uvidíme u té sledované konfluence.

Indikátory

Momentum se na RSI zastavilo, ale zatím nepřeklopilo. Uvidíme, jak daleko se s cenou dostaneme. Na MACD se schyluje k bullish crossu, což znamená, že negativní momentum téměř zmizelo.

Závěrem

Bitcoin zatím bojuje, ale z grafu vyplývá, že ten boj zatím nemá žádnou velkou sílu. Co jsem se ovšem tak díval, tak na sociálních sítích jsou nejrůznější streameři hrozně býčí, což upřímně moc nechápu. Zase se věští nová historická maxima a je jim úplně jedno, že trh je vskutku několik měsíců v kuse dost slabý. Pouze o letních prázdninách měl Bitcoin asi čtyři týdnu větší sílu. Ale jinak to není nic moc. Každopádně uvidíme, co brzy zjistíme.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.1 / 5. Počet hlasujících 11

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
5 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Original Martin
Hodnocení článku :
     

Možná na to koukám hrozně zjednodušeně, ale na grafu D1 a W1 prostě vidím nafouknutou bublinu, která co nevidět praskne a pojedeme úplně klidně k 20 tis. Osobně na ATH v dohledné době nevěřím. Nevím, kdo by za současných cen měl naskakovat. Nový retail? Myslím, že všichni malincí investoři už do trhu dávno vstoupili a jen čekají. Kdokoliv větší by mě překvapil. Koho BTC nezajímal dodnes, tak si myslím, že ho nebude zajímat do příštího FOMO.

PS: Dlouhodobě v horizontu 3-5 let jsem 100% býčí, ale teď si myslím, že není vhodná doba na nákupy. Myslím, že bude možné nakupovat levněji, než za 50 tis.

Fantom

Přesně totéž si myslím i já. Trh vychladne, noví zájemci nebudou, a i když nás moon boys lákají a predikují obrovské sumy, tak půjdeme dolů a dno najdeme možná až příští rok. Finanční instituce rozhodně cenu nafukovat nebudou 🙂 Graf na vyšších TF ukazuje na pravděpodobný dlouhodobý pokles.

Lukas22

Trh caka na niaku pozitivnu spravu. Budto to bude velky nakup firmou z s&p500 zverejneny v spravach za 3.kvartal( napr apple a podobne). Alebo to bude schvalenie americkeho ETFka. Ak sa tak nestane tak nepride fomo a trh vychladne uplne a ideme dole.

Vlastimil

V podstatě se zformoval pattern Head and Shoulders, který zatím nemá dokončené druhé rameno směrem dolů, což znamená dostat se pod 45K, pak by to bylo silně medvědí, protože by se formace potvrzovala. Zatím se cena jen zastavila na neckline a odrazila se down, mohlo by si to uvědomit více traderů a pořádně BTC sestřelit!

Vlastimil
Hodnocení článku :
     

Když se jím nechce dolů, tak jím pomůže akciový trh, který klesá. BTC taky půjde ke dnu, možná to je začátek obratu, vytáhli to skoro k 49K, což jsem předpokládal za krajní hranici, ale uvidíme.

spot_img