[Odpolední zprávy] • Poprvé od 12. května: Bitcoin Fear and Greed Index je neutrální • a další články

0
(0)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Vítejte u dnešního přehledu kryptozpráv:

TRHY

Bitcoin v posledních 24 hodinách krouží kolem hranice 40 000 USD a zdá se, že není schopen pohybu ani jedním směrem. Konsolidace kolem této oblasti, která je zároveň vážným supportem, by však mohla být potenciálně pozitivní. První větší překážka by se měla nacházet kolem 40 500 USD. Tam se nachází souběh technických rezistencí a jejich překonání by bylo vážným odrazovým můstkem.

Většina altcoinů nyní také relativně stagnuje. Některé kryptoměny zaznamenávají mírné ztráty, jiné naopak mírné zisky. Obecně platí, že mince s velkou kapitalizací nezaznamenaly za posledních 24 hodin žádné významné změny. [1]

Technická analýza: BTC/USD – Bitcoin stále konsoliduje pod rezistenční konfluencí

Kryptoměny

Více než 465 000 BTC převedených pomocí anonymních peněženek a Coinbase

Včera se jednalo o 93 058 BTC. Blockchain tracker Whale Alert však zaznamenal téměř 50 po sobě jdoucích transakcí, které nesly celkem přes 465 000 BTC. To je ekvivalent ohromujících 18 615 810 000 USD.

Služba Whale Alert zaznamenala přibližně 44 po sobě jdoucích převodů, přičemž každý z nich nesl v průměru 9 000 až 9 900 BTC. Podle analytických údajů byly tyto transakce provedeny mezi anonymními peněženkami, které by mohly znamenat buď velryby, nebo kryptoburzy.

Kromě toho bylo pět transakcí provedeno za účasti významné americké kryptoburzy Coinbase. Ta se podílela na přesunu 59 800 BTC ve čtyřech převodech ven z burzy. [2a]

Poprvé od 12. května: Bitcoin Fear and Greed Index je neutrální

V momentálnhí době se index nachází v neutrálním stavu, což se nestalo od 12. května letošního roku. Od tohoto data převládá buď strach, nebo extrémní strach, což lze vysvětlit klesajícími cenami, celkovou stagnací a nerozhodností.

Fear and Greed Index měří náladu pouze u Bitcoinu, nikoli u zbytku trhu s kryptoměnami. S ohledem na to je sentiment v současné době neutrální, což je známka nerozhodnosti. Jinými slovy, index ukazuje, že investoři stále hledají jasný směr.

BTC stále čelí vážnému odporu na hranici 40 500 USD. Právě tam najdeme souběh technických ukazatelů, jako je medvědí Fib úroveň 0,382 a 100denní klouzavý průměr. Jedná se o první bezprostřední překážku pro tuto kryptoměnu. [2b]

Počet nových investorů do kryptoměn v Jižní Koreji klesl o více než 90 %

Nové údaje poskytnuté zákonodárcem Kim Hee-gonem ukazují výrazný pokles počtu nových uživatelů a množství transakcí na čtyřech největších kryptoburzách v Jižní Koreji. Údaje agregované čtyřmi největšími kryptoburzami v Koreji ukazují, že celkový počet jejich nových uživatelů klesl z přibližně 1,65 milionu v dubnu na 120 000 v červnu.

Objem měsíčních transakcí, které tyto čtyři burzy zpracovaly, se ve stejném období rovněž snížil z přibližně 286 miliard USD na 87 miliard USD. Červen je navíc prvním měsícem v tomto roce, kdy objem výběrů převýšil vklady na všech čtyřech kryptoburzách, což naznačuje, že mnoho investorů se od kryptoměn stahuje. [2c]

Banky, burzy, firmy

Společnost Robinhood oznámila stanovení ceny akcií v rámci IPO ve výši 38 USD

Populární obchodní platforma Robinhood oznámila počáteční cenu svých akcií, které budou 29. července debutovat na burze Nasdaq. Oznámení bylo učiněno 28. července, v němž společnost Robinhood Markets Inc. prozradila, že cena její primární veřejné nabídky 55 000 000 akcií třídy A pro veřejnost bude činit 38 USD za akcii. Čistý výtěžek tak společnosti Robinhood přinese 1,89 miliardy dolarů.

Obchodní společnost dodala, že 52 375 000 akcií nabízí samotná společnost Robinhood, zatímco 2 625 000 akcií nabízejí stávající akcionáři, z nichž neobdrží žádné výnosy. Očekává se, že akcie se začnou obchodovat na trhu Nasdaq Global Select Market 29. července pod symbolem “HOOD” a uzavřít by se měly 2. srpna. Podle předchozích zpráv usiluje společnost Robinhood o ocenění kolem hranice 35 miliard dolarů. [3a]

Íránská elektrárenská společnost vydala varování před čínskými těžaři

Íránská státní elektrárenská společnost Tavanir varovala soudní úředníky před čínskými těžaři, kteří přicházejí do Íránu a jejichž příliv by podle místních médií mohl zhoršit problémy země s výpadky elektřiny.

Generální ředitel společnosti Tavanir, Mohammad Hussein Motevallizadeh, v dopise zveřejněném místním zpravodajským webem Eghtesadnews uvedl, že zásah čínské vlády proti těžbě kryptoměn by mohl těžaře vytlačit do jiných zemí, jak začátkem týdne informoval místní anglicky psaný zpravodajský server Financial Tribune.

Uvedl, že nižší náklady na elektřinu činí Írán pro čínské těžaře atraktivním a že “by mohli začít do země pašovat těžební zařízení”.

Iran International, britský zpravodajský server Iranin News, ve středu uvedl, že íránský celní úředník řekl, že počítače pro těžbu kryptoměn se do země dovážejí legálně, oficiální cestou. Írán zavedl dočasný zákaz těžby kryptoměn kvůli nedostatku energie, a sice do 22. září. [3b]

CBDC, Regulace

Izraelská vláda se snaží sledovat držbu kryptoměn nad 61 tisíc dolarů

Izraelská vláda v rámci “války proti černému kapitálu” zvyšuje své úsilí, aby zabránila daňovým únikům a uzavřela mezery pro potenciální praní peněz. Mezi opatřeními uvedenými v novém návrhu zákona, který tento týden zveřejnilo ministerstvo financí, se navrhuje nový zákonný požadavek, který by uživatele kryptoměn podrobil zvýšené kontrole.

Podle navrhovaného zákona by uživatelé kryptoměn, kteří buď nakoupili kryptoměny v hodnotě 200 000 izraelských šekelů (61 000 USD), nebo jejichž držba kryptoměn má v současné době hodnotu stejnou a vyšší, museli povinně podat zprávu izraelským daňovým úřadům.

Tato ohlašovací povinnost by se vztahovala na každého izraelského občana, který držel osobně nebo jménem dítěte mladšího 18 let kryptoměnu v hodnotě této částky nebo vyšší v jednom nebo více dnech daňového roku. [4a]

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
bkf1
Hodnocení článku :
     

“První větší překážka by se měla nacházet kolem 40 500 USD.”
No to bych neřekl, teď bych to viděl spíše na 42, když se bavíme o překážkách. Vzhledem k tomu, že se teď v podstatě motáme kolem té 40ky, tak bych zatím považoval 38 za potvrzených, když budeme chtít potvrdit 40, tak se musíme motat kolem 42 a na to zatím není síla 💪😬

spot_img