29.07.21 Technická analýza BTC/USD – Bitcoin stále konsoliduje pod rezistenční konfluencí

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Ve středeční analýze na Bitcoin (BTC) jsem avizoval, že Federální rezervní banka má večer vydat prohlášení ohledně úrokových sazeb a kvantitativním uvolňování. Řečené má na trhy samozřejmě velký vliv, což se hned před tiskovkou projevilo na akciových trzích, které začaly zase růst. Ale co Bitcoin?

Bitcoin a Fed

Pokud byla odezva akciového trhu v podobě růstu, mohlo by se to klidně brát jako dobrý signál pro Bitcoin. Nicméně je dobré si říct, že pokud jsou akciové trhy příliš silné, krypto lidově řečeno vysávají. Však volatilita na mnoha akciových titulech je v současnosti i o dost větší než na BTC. V každém případě jsem hodně zvědavý, co se nyní stane.

Co se týče politiky Fedu, vše zůstává při starém. Základní úrokovou míru podrží téměř na nule a nákup aktiv (QE) v objemu 120 miliard USD bude i nadále pokračovat. Nicméně se naznačilo, že se v blízké době může začit utahovat.

Což by nás zase nemělo příliš překvapit, protože někteří šéfové z poboček Fedu se nechali slyšet, že by se sazby měly brzy začít navyšovat. Respektive projevili svůj vlastní názor. Co se pak reálně odhlasuje, je už věc jiná.

Pokud ovšem někteří zastávají postoj, že by se aktuální politika měla zmírnit, nějakou váhu to má. Mám toho k tomuto tématu mnohem více, ale to si necháme na dnešní večerní stream.

Aktuální situace na 1D TF BTC/USD

BTC

Bitcoin na druhé otestování MA 100, Low Volume Node a klíčové rezistence stále konsoliduje v těsné blízkosti. Sice k průrazu nedošlo, ale i ta snaha zůstat v těsné blízkosti se přirozeně počítá. Určitě je i velmi podstatné, že objemy se drží nadprůměrné. Tudíž my alespoň víme, že se na trhu něco děje.

Respektive je pod rezistencí dostatek nakupujících, kteří se nebojí cenu tlačit nahoru. Ovšem je zde přirozeně i dost prodejců, kteří stále kalkulují s tím, že rezistenční konfluence nápor býků ustojí. Nejsou ovšem s těmi shorty kdovíjak agresivní, když cena stále setrvává na svém místě.

Je dobré ale zmínit, že další silnou překážkou je MA 200 a zakreslená rezistenční diagonála, která má počátek na all time high z dubna letošního roku. I když se nakupujícím povede prorazit první tři překážky, klidně se pak může během několika málo okamžiků zase vše zvrátit.

Proto je hrozně důležité nenechat se chytit do pasti. I když Bitcoin prolomí 42 000 USD, není proto vůbec žádná jistota, že se zde cena skutečně udrží. Bohužel je ta situace hrozně komplikovaná a nastavit si správný vstup do trhu není vůbec jednoduché. Ti, co riskli 30 000 USD a již neprodali to nemusí řešit. Ale ostatní nyní musí minimalizovat potenciální riziko.

Indikátory

Denní RSI se pořád drží na 70 bodech. Prozatím tedy není dostatečné momentum, abychom pokračovali výš. Momentum na MACD sice sílí, ale došlo k mírnému zbrzdění.

Závěrem

Bohužel těch potenciálních překážek je dost na to, aby BTC zabránily postupovat vpřed. Jako pozitivum můžeme považovat, že jsme část těchto překážek otestovali, díky čemuž můžeme v grafu sledovat reálnou sílu obou stran barikád.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
17 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Petr 2
Hodnocení článku :
     

Prvně je třeba ukončit q4 a až pote se budou zvedat sazby , dříve určitě ne.
Za druhe už na konci srpna může přijít omezení q4 nehledě na další jednání FEDu

Magister peditum

Podle včerejšího vyjádření očekává FED zvyšování sazeb nejdříve v roce 23.

Vojtech

Což ovšem nijak nebrání tomu, aby je zvedli kdykoliv jim to přijde jako dobrý nápad😉

Magister peditum

Jasně, ale pokud to udělají v blízké době, tak se jim akciový trh sesype jako domeček z karet. A to je to poslední, co by asi teď chtěli.

Fantom

Souhlasím. Mají strach zvedat sazby, kolaps akciového trhu je pro ně větší hrozba než inflace. Ve srovnání s nimi je ČNB hejno jestřábů 🙂

Tomáš

Jarolím moc chodi na medvědy do ZOO. Tenhle typek, kterýmu dlouhodobě nic nevychází, tu stále bude jako kafemlejnek opakovat že to poletí dolu jako kamen který bych po něm hodil vidět ho a pak by došlo na Fantomase, jeho přikuřova*če. Buď Jarolím nakoupil když byl btc v kvetnu na vrcholu a nebo mu fakt nerozumím o co mu jde 🤣 jestli dojde ke korekci tak – 5000USD max kde to bude chvíli do strany a pak odpal do vesmíru. A nebo se taky muže stát že to býci nad emou 200 uzavřou a Jarolím si nakoupí až bude btc za 100k za par korun. Hahah já se fakt musím smát, co tady chodi za individua a ještě to takhle střílí ven.

Petr 2

Zastav dum pozemky a všechny auta pujč si z Banky 10 míču a ukaz nam tady svůj nakup treba na 40k a počet kdyz víš že pujde na 100 vydělaš . A není duvod číst tady články když ty jsi nejlepší a víš vše nejlepe . Co ty na to máš na to koule ? Nebo jsi obyc zasrávač chatu všude okolo ?

Rob

Petře, Tomáše evidentně baví anonymně urážet ostatní, což patrně souvisí s nízkým sebevědomím. Do velké míry za to asi ani nemůže (neznáme jeho sociální zázemí). Nejlepší taktikou ostatních, při setkání s někým takovým, je zachovat klid, při první příležitosti odejít, ale v první řadě se vyhnout konfliktu. Svůj postoj mu stejně nevysvětlíš a nijak ho neposuneš. Ne, že bych to sám zvládal na zenové úrovni, ale je to to nejlepší doporučení, které dovedu dát. Chudák Jaroslav. Tenhle kluk nejspíš vůbec nechápe, kde na ta čísla chodí a proto si myslí, že nedávají smysl. Škoda, že se radši nezeptá… Až vyroste, bude se na věci zase dívat jinak.

Vojtech

Přesně tak. A v úplným bazale platí, že …. Když někdo furt otravuje, bývá to tím, že touží po pozornosti. Když se mu jí bude dostávat, bude otravovat o to víc. Jako bývalý vychovatel o tom něco vím😀 Btw – u dospělých to obvykle vyvěrá spíš z dlouhodobé frustrace, než z pocitu méněcennosti (to naopak zřídka). Pakliže je takovéto otravování typické častými urážkami, ba vulgarismy, bývá za tím nepřekvapivě často frustrace sexuální. O tom zase něco vím jako psycholog. Každopádně nejúčinnějším opatřením vůči většině nevitanych symptomu je vždy důsledná korektivní zkušenost – v tomto případě vytrvalý ignore. A z pozice pacienta pak v tomto případě asi vybrat část profitu a běžet se pořádně vyřadit do nejbližšího bordelu😀

Poslední editace 2 let před přes Vojtech
Fantom

Když není žádný profit, tak není možná ani navrhovaná ventilace. Začarovaný kruh 🙁

Vojtech

Hernajz, to je fakt🤔 Tak pak asi nezbývá, než se modlit, aby btc ještě dnes vyletěl nejmíň na 100k v souladu s přáním pacienta😀

Kalim

Jedno z největších individuí jsi ty. Vůbec nevíš o čem mluvíš. Jsi tady sotva od ath a machrujes.

Tomáš

pánové, rozhodně ničím netrpím a mám všeho dostatek, ale vy očividně ne a ani mít nebudete, když se tu řídíte rady typu Jarolím který přinejmenším vydělává jen na tom, že mu někdo posílá peníze skrz ty jeho programy ala Jolanda. Já se rozhodně nebráním si tady ukázat svoje portfolio a rozhodně si na nic nikde půjčovat nemusím. Narozdíl od Vás, jsem finančně gramotný natolik, že jsem si na veškeré investice vydělal podnikáním. To že v investujete za pár korun a strašně tu tlačíte ať je bear market, přitom se tak nestalo a ani nestane (podle Fantomase bude vždy bear market) tak mi taky neříkejte, že já nerozumím číslům HA HA. Jarolím co tu je od nepaměti, tak mu to ani jednou nevyšlo a to si mohu jen v rychlosti prolézt články a ty jeho slavné videa. Jediný kdo tady mezi diskutéry vydělá budu já, vy určitě ne. Takže nabízím osobní setkání v rámci Prahy, rád se s Vámi potkám a můžete mi to vše povědět do očí a ukázat mi jak mo velcí jste tradeři a jaké máte koule .-) btw: Jsem chodím jen tak z recese protože mě udivuje jak nesvéprávní toho můžou tolik napsat a “ovlivňovat” ostatní.

Kalim

To je materiál 😁😁😁

Fantom

Jj. Jsem si jist že odborník by dokázal už jen z tohoto jeho jediného příspěvku udělat diagnózu. Možná by to bylo na papíry na hlavu a zákonného zástupce.

Crypto
Hodnocení článku :
     

🖕 pro medvěda Jarošprima

Tomáš

Vidím, že tu máme 2 Tomáše 🙂 tak já portofolio neukazuji a rady neposkytuji 🙂
Nicméně s kolegou musím ve spoustě věcí souhlasit přesto by bylo vhodné na aroganci ubrat působí to uměle. Navíc ti kdo mají dost nemají potřebu poskytovat investiční rady natož někde na benzince u Prahy ukazovat portfolio. Tom2

spot_img