Analýza BTC – cena stoupla o 15 % za pouhé 3 hodiny! Jsme na maximu?

Share This Post

BTC nečekaně vytvořil obrovskou 4-hodinovou svíčku směrem nahoru a v době psaní článku se obchoduje za 38 421 $. Pouze za 3 hodiny dokázala cena narůst až o 15 %. Blíží se cena k lokálnímu maximu nebo budeme pokračovat v růstu?

Bitcoin prorazil point of control na hladině 36 740 $ a přiblížil se tak k hlavní rezistenci na 41 000 $. Sentiment se rychle změnil avšak z dlouhodobého hlediska se stále nacházíme v akumulační zóně mezi 29 000 $ a 41 000 $. Na druhé straně však nejde o klasický stabilní rostoucí leg, ale o prudké vystřelení, což je poprvé během této křižovatkové struktury.

Pokud chceme vystoupit z dlouhodobé křižovatkové struktury, musíme překonat 41 000 $. V této oblasti se nachází také rezistence z maxim při ATH. Pokud bychom překonali tuto rezistenci, tak by cena definitivně ukončila akumulační zónu.

BTC / USD 4H.  Zdroj: TradingView
BTC / USD 4H. Zdroj: TradingView

Přečtěte si také analýzu jiných kryptoměn – Analýza BTC, UNI, LTC, ADA – Trh pokračuje v růstu

BTC blízko maxima?

RSI dosáhlo překoupenost už 86 bodů a naposledy se graf nacházel na takové hodnotě 2. ledna. I tehdy jsme byli blízko lokálního maxima. Vypadá to tedy tak, že před tím než cena překoná zmíněnou rezistenci, vytvoří lokální maximum a mírnou korekci.

Cena by se tak mohla nejprve vrátit do oblasti blízko point of control na 36 740 $ a až následně v dalším legu by překonala rezistenci 41 000 $. Momentálně je z krátkodobého hlediska trh přehřátý.

Na straně objemů došlo také k nárůstu, avšak nejde o závažné čísla. Je třeba však vzít v úvahu i to, že z burz počet BTC odtéká a stále méně lidí chce obchodovat. Každý přesouvá Bitcoin do offline světa.

Chceš se naučit analyzovat grafy? Máme tu pro tebe VIP trading room. Najdeš zde signály, denní update trhu, 200 video návodů a hlavně pomoc od profesionálních traderů. S námi nezmeškáte žádnou příležitost na trhu. Kryptoměny, indexy a forex denně monitorujeme za tebe a hledáme signály, které následně centrále sdílíme s naší skupinou.  >>> Shlédnout nabídku <<<

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...