Bitcoin se pomalu probouzí – 3 důvody, proč obchodníci považují cenu 29 500 USD za nové dno

Share This Post

Nálada na trhu se dostala do pozitivnější fáze díky Bitcoinu. Ten se dokázal vyšplhat z úrovně 29 500 USD až na 32 000 USD, kde následně došlo k silnému odrazu. Zda můžeme tuto úroveň považovat za nový support, se ukáže v průběhu víkendu. Každopádně je příliš brzy na nějaké zvěsti o býčím útoku. Mnoho analytiků je skeptických, protože se Bitcoin na býčí cestě setkává se silným odporem medvědů.

Futures na CME v býčím trendu

Podle nedávné zprávy společnosti Delphi Digital byl dne 21. července na bázi futures kontraktů CME zaznamenán velmi agresivní pohyb, který může být býčím znamením pro tradery s BTC. V konečném důsledku je totiž cena futures vyšší než spotová cena Bitcoinu. Na grafu můžeme vidět, že se zájem o futures na burze CME zdvojnásobil z 1,25 na 2,5 miliardy USD.

Mohlo by tě také zajímat: Analýza BTC – korekční leg byl ukončen, pokračujeme dlouhodobě sideway

Bitcoin 1-měsíční základ futures. Zdroj: Delphi Digital
Bitcoin 1měsíční základ futures. Zdroj: Delphi Digital

„Celkově je vytvoření futures kontraktů na burze CME považováno za býčí útok vzhledem k tomu, že Bitcoin právě ukončil svou krátkodobou seanci po newyorské mini pumpě. Jak již bylo uvedeno, báze futures na CME dosáhla záporné hodnoty. Všechny údaje poukazují na to, že lidé nakupují futures kontrakty v období, kdy se Bitcoin pohybuje na nižších příčkách.“

Bitcoin se setkává se silným odporem

Pokud sledujete naše denní analýzy BTC, určitě jste si všimli, že navzdory odrazu od 32 000 USD je cesta extrémně náročná, a hlavně se neustále objevují silné medvědí zóny odporu. S pohledem na danou problematiku přišel i populární trader a analytik Rekt Capital, který tvrdí, že cenové úrovně 35 000 a 37 000 USD budou mít charakter silného odporu.

Mohlo by tě také zajímat: Elon Musk prozradil, kdy Tesla obnoví platby v BTC – Důvod? Bitcoin je ekologičtější!

Příliv na burzy se zvyšuje

Dalším znakem býčího trendu může být i nedávný prudký nárůst přílivu na burzy, jelikož několik traderů považuje úroveň 29 500 USD za nové dno.

Když se podíváme na graf, zjistíme, že v minulosti se aktuální situace vyskytla hned třikrát. Konkrétně 1. srpna 2017, 30. listopadu 2018 a 12. března 2020. V těchto případech byl zaznamenán prudký nárůst přílivu na burzy. V každém z těchto případů bylo v krátkém časovém období vytvořeno nové dno.

Pokud se trh bude nadále chovat jako doposud, je vysoce pravděpodobné, že se úroveň 29 500 USD bude považovat za nové dno.

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...