Průzkum: Většina Američanů stále Bitcoin nechápe

0
(0)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Nedávný průzkum vypracovaný agenturou Harris Poll ukazuje, že většina Američanů stále nechápe Bitcoin a další kryptoměny. Co dalšího stojí v průzkumu?

Co je to Bitcoin?

Zpravodajský portál Bloomberg obdržel od společnosti Harris Poll data z průzkumu, který zpovídal občany Spojených států amerických. Průzkum byl Bloombergu poskytnut během týdne, kdy hodnota BTC dosahovala hranice 52 000 amerických dolarů.

Průzkumu se účastnilo necelých 2 000 lidí ze všech koutů země.  Téměř polovina respondentů uvedla, že o Bitcoinu pouze slyšela, 16 % dotazovaných uvedlo, že kryptoměny velmi dobře znají a 28 % respondentů odpovědělo, že jsou s kryptoměnovým světem lehce obeznámeni.

Průzkum dále říká, že 61 % lidí, kteří o Bitcoinu či dalších kryptoměnách slyšeli, digitálním měnám rozumí jen lehce. Pouhých 14 % dotázaných uvedlo, že rozumějí velmi dobře tomu, jak kryptoměny fungují.

Co se týče důvěryhodnosti, 43 % respondentů vyjádřilo pochybnosti o jejich legitimitě jako způsobu platby. 34 % lidí naopak věří, že se stanou standardní formou pro celosvětové platby a 23 % si myslí, že kryptoměny budou během příštích deseti let z velké části zapomenuty.

Oproti průzkumům z minulých let se však ukazuje, že zájem o kryptoměny roste. Větší zájem o kryptoměny bývá převážně u mladších ročníků. Popularita kryptoměn meziročně stoupá. V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 32 428 USD dle KMC.

Závěr

Ačkoliv již mnoho lidí slyšelo o Bitcoinu či dalších kryptoměnách, mnoho z nich stále netuší jak funguje či k čemu slouží. Adopce kryptoměn tak v současné době probíhá převážně u mladších ročníků. Na celý průzkum se můžete podívat pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Vvvvv
Hodnocení článku :
     

Je potřeba chápat to, jak je špatný btc. Nic víc.

yakoshi

2000 respondentů není nijak vypovídající.

spot_img