Analýza BTC – cena po růstu stagnuje na rezistenci, prorazí ji?

Share This Post

BTC pokračuje v rostoucím legu navzdory klesajícím objemům. Tento růst se však zpomaluje přímo na hlavní rezistentní zóně. Podaří se tak ceně překonat i tuto rezistenci, nebo se máme připravit na další pokles?

Bitcoin našel support na hladině 29 300 $ a okamžitě se dokázal odrazit a vytvořit rostoucí leg o síle 12 %. Cena se však odrazila od hodnoty 32 820 $, která představuje point of control a zároveň může sloužit i jako rezistence. Hned po odrazu směřuje cena nadále nahoru, což může znamenat, že tuto hodnotu nakonec prorazí.

Tržní cena je však na mnohem dlouhodobější rezistenci, která je vytvořena z lokálních maxim korekce. Pokud ji překonáme, tak korekční leg bude ukončen, avšak dlouhodobá křižovatková struktura, která platí už dva měsíce, by zůstala neporušená. Pokud cena překoná zmíněnou hodnotu, dalším targetem je 34 500 $.

Podívejte se také na předešlou analýzu – Analýza BTC – cena neudržela 31 000 $, minimum však nemusí být daleko

BTC / USD 4H Zdroj: TradingView
BTC / USD 4H Zdroj: TradingView

Co když BTC spadne?

Co však pokud nastane opačný scénář ? Pokud by se nakonec ceně nepodařilo překonat rezistenci a tržní cena by začala na současné hodnotě stagnovat déle, tak by cenový graf znovu padal. V tomto případě samozřejmě budeme sledovat supportní hladinu od 30 000 $ do 29 500 $.

V tomto okamžiku totiž nemáme potvrzeno proražení rezistence a posledních 12 hodin má cena s touto hodnotou problém. Pokud nevytvoříme vyšší close cenu svíčky, jako je rezistence, tak nastane pokles. Další supportní zóna se nachází kolem hladiny 27 000 $.

Kromě technické analýzy je důležité prohlédnout si i poslední on-chain analýzu – Glassnode: navzdory poklesu BTC pod 30 000 $ velryby stále akumulují

Chceš se naučit analyzovat grafy? Máme tu pro tebe VIP trading room. Najdeš zde signály, denní update trhu, 200 video návodů a hlavně pomoc od profesionálních traderů. S námi nezmeškáte žádnou příležitost na trhu. Kryptoměny, indexy a forex denně monitorujeme za tebe a hledáme signály, které následně sdílíme se skupinou.  >>> Shlédnout nabídku <<<

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...