22.07.21 Technická analýza BTC/USD – malý odraz, který zatím nic nemění?

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Jak jsme si ukázali ve středeční analýze na Bitcoin (BTC), vůbec poprvé v roce máme denní close pod 30 000 USD. Což zase můžeme považovat za jakési potvrzení, že trh stále směřuje směrem dolů. Především je z toho poznat změnu prostředí, protože až doposud byly veškeré propady rychle vykupovány.

Od začátku letních prázdnin je ovšem iniciativa nakupujících zcela pryč. Včerejšek byl ovšem pro trh mírně pozitivní, protože došlo k střídmému odrazu ceny. Postup nahoru měl v relativních číslech něco málo přes 10 %, což na tržní poměry BTC není nic velkého. Ovšem jakási aktivita to je a my to musíme brát v zřetel.

Ustoupí Risk-off sentiment?

Velmi často opakuji, že je nutné sledovat dolarový index kvůli aktuálnímu sentimentu na trzích. Obzvlášť nyní, protože se dost možná láme v tomto chleba. Risk-off prostředí na trzích již několik týdnů dominuje, což se ovšem klidně může změnit. Jak jsem říkal, tohle není statická záležitost. Naopak mohou změny nastat velmi dynamicky.

Týdenní graf dolarového indexu.

V každém případě je dolarový index ve stejné pozici jako na přelomu března/dubna. Tehdy došlo k zamítnutí nad zakresleným pásmem a kurz byl stále pod klouzavým průměrem MA 50. Vlastně ten klouzavý průměr kurz nepustil výš. Nyní je trh v podobné situaci, respektive aktuální týdenní svíce je velmi podobná té z přelomu března/dubna.

Proto se nám zde láme chleba. Je tu ovšem rozdíl v tom, že kurz má podporu ze strany MA 50. Může přijít zamítnutí? Možná ano, vyloučit to nelze. Já tomu v těchto chvílích moc nevěřím, ale do budoucnosti samozřejmě nevidím. Pokud by každopádně došlo k zamítnutí, Bitcoin by pravděpodobně dostal šanci se nadechnout.

Aktuální situace na 1D TF BTC/USD

BTC

Co se tedy týče denního grafu, Bitcoin se nakonec mírně odrazil. Jak bylo řečeno, v relativních číslech jsme postoupili o více jak 10 % a většina zisků byla i udržena. Postup se zastavil u Point of Control struktury, která má počátek v low z 26. června. V každém případě se cena dostala zpátky k horní hranici zaznačeného supportního pásma.

Tudíž chybí málo k tomu, aby cena postoupila nad. Jinak objemy se začaly střídmě zvedat a za včerejšek jsme zaznamenaly mírný objemový spike. Že by se začalo něco dít? Ty objemy jsou nyní hrozně důležité, protože jestli se máme odrazit, bez objemů to logicky nepůjde.

Jestli se Bitcoin dostane nad supportní pásmo, musíme pak zase počítat s tím, že otestujeme jednotlivé rezistence. A těch je fůra – EMA 55, POC klesající struktury po low, MA 100 a rezistenční pásmo 42 000 USD. Ta cesta nahoru je opravdu hodně trnitá a tudíž nejistá.

Indikátory

Křivka RSI se zase blíží k rezistenční diagonále, která drží půl roku. Pokud by došlo k průrazu, jedná se samozřejmě o pozitivní signál. Na MACD se schyluje k bullish crossu, ale to bych bral s rezervou.

Bitcoin závěrem

Z grafu je zřejmé, kam trh víceméně chce směřovat. Nicméně není vyloučené, že nedojde k retracementu po 42 000 USD. Vlastně bych se k němu i přikláněl v případě, že dolarový index zase začne ustupovat.

Bitcoin se díky tomu bude moci nadechnout, ale i kdybychom se dostali až k těm 42 000 USD, stejně jsem nanejvýš skeptický, že bull run bude pokračovat. V každém případě dnes večer bude zase živý stream. Odpoledne vydám pozvánku, takže určitě přijděte. Je toho hodně, o čem se dá mluvit.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
4 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Milan
Hodnocení článku :
     

Mně tedy z BTC intradenního grafu přijde, že celý včerejši odraz byly vlastně jen dva výstřely velkokapitálu, každý to skokově vytáhnul o cca 1k. Pak už trh nic moc bullish nepředvedl, v průměru nula. Proto nyní stagnace kolem 32k.

Vojtech

Vidím to podobně. Medvědi i po průrazu 30ky chrápali, tak se zkušení traderi a velryby svezly na vlnce. Soucasne s tím vyjebali s pár po průrazu nadrženými shortari. Jakmile cena prorazila 32k, tak někdo (z podstatně části asi jedna entita) během hodiny jen na binance vysypal 4k btc. A od té doby zas mrtvice. Hádám, že ještě do víkendu se zas něco vysype a pak nechají So a Ne retailu, aby to za ně zas vytáhnul k 32k nebo i výš.

Poslední editace 2 let před přes Vojtech
bkf1
Hodnocení článku :
     

Takových odrazů bylo a stejně nic z toho, leda tak velcí vydělávaji na tom, když to třeba o litr vyleze a pak samozřejmě za chvíli zase spadne a tak pořád do zblbnutí…

Jan M.
Hodnocení článku :
     

Já souhlasím s Kicomem z BK, že jsou fundamentální důvody, proč by to vůbec nemělo jít pod 30k a proč v tomto roce můžeme být na 100 či aspoň velmi blízko 100k. Samozřejmě se především jedná o inflaci, která bude postupně jen růst a růst. A skutečná inflace je ještě 2x vyšší než ta oficiální. Viz zde: http://www.shadowstats.com/alternate_data/inflation-charts Hloupý plebs si myslí, že vysoká inflace je jen dočasná a zároveň neví o BTC nic a má vůči němu předsudky (viz běžné názory na Novinkách). Totéž si myslí hloupá část finančníků, ekonomů, CEOs a novinářů. Jenže já věřím v to, že kromě těchto hloupých existuje i smart money. To jsou ti, kteří situaci vyhodnocují správně a kteří vidí v BTC velký potenciál. V druhé půlce 2020 to byly GBTCT, Microstrategy, Square a pár dalších. Teď to mohou být entity, které vůbec neznáme a které chtějí zůstat v utajení. Třeba Carl Icahn prohlásil asi před dvěma měsíci, že uvažuje o nákupu BTC za 1-1,5 mld. USD. 

spot_img