Paul Tudor Jones by mohl investovat 5 % svého portfolia do Bitcoinu

0
(0)

Bitcoin ukončil víkend pumpou do oblasti odporu 40 000 $. V době psaní tohoto článku se první kryptoměna podle tržní kapitalizace obchoduje kolem ceny 40 170 USD se ziskem 13,5 % z hlediska denního grafu.

Během minulého týdne byly cenové akce BTC určovány přetrvávajícím klesajícím trendem po masivním výprodeji v květnu.

daily_BTC_USD
Zdroj: tradingview.com

Legendární investor Paul Tudor Jones ovšem Bitcoin vidí opačně. Téměř před rokem porovnal Tudor Jones první kryptoměnu podle tržní kapitalizace se zlatem a tvrdil, že bude používat BTC jako úložiště hodnoty.

Tento legendární investor publikoval dokument s názvem “The Great Monetary Inflation – Velká měnová inflace“. V té době byl znepokojen politikou „nekonečných peněz“ Federálního rezervního systému USA. A jak Jones v nedávném rozhovoru pro CNBC ukázal, tyto obavy stále přetrvávají. Už tenkrát byly podle něj věci dosti bláznivé (když poprvé začal investovat do BTC) a bláznivé jsou i nyní. Bitcoin tak považuje za jedinou jistou investici v jinak nejistém světě a dodává:

“MÁM RÁD $BTC. MÁM RÁD MYŠLENKU INVESTOVÁNÍ DO NĚČEHO, CO JE SPOLEHLIVÉ, KONZISTENTNÍ, ČESTNÉ A 100% URČITÉ. BTC SI MNE ZÍSKAL, PROTOŽE MÁM ZPŮSOB, JAK MOHU INVESTOVAT DO JISTOTY.”

Bitcoin aneb proč Paul Tudor Jones věří v kód

V loňském roce, kdy pandemie Covid-19 přinutila většinu západního světa zavřít, reagovaly centrální banky po celém světě intervencí. V této souvislosti Tudor Jones porovnal síť Bitcoinu s politikami Fedu a znovu si uvědomil jeden důležitý rozdíl: první funguje na jistotě a druhý na víře. Podobně musí investoři důvěřovat americké administrativě, volbám a lidské povaze. Tudor Jones uvažoval:

„Chci mít víru? Ve spolehlivost a důslednost lidské přirozenosti a její přímé povahy. Vím, že je to všechno jiné než toto“

Legendární investor tedy vidí BTC jako diverzifikátor portfolia a chce držet 5% pozici v kryptoměnách, 5 % v hotovosti a 5 procent v komoditách. Zbývající procenta budou přidělena dalším investicím poté, co americký Fed rozhodne „co budou dělat, protože to, co udělají, bude mít velký dopad“.

Ve středu započne Fed své dvoudenní zasedání a na trhu tedy existují velká očekávání. Pokud se Fed pustí cestou vyšší inflace, Tudor Jones posílí svou pozici v bitcoinech, zlatě a dalších komoditách.

Závěr

Tudor Jones si velice dobře uvědomuje aktuální globální situaci a stejně jako mnozí další hledá možnosti, jak v této době ochránit svůj majetek. Na druhou stranu zmínil i věc, která se mu na BTC nelíbí. Pokud by byl “vládcem celého světa” zaměřil by se na těžařský sektor BTC kvůli jeho dopadu na životní prostředí. Jeho obavy ze současné hospodářské politiky jej však přinutili k tomu si myslet, že svět se nachází v mimořádné situace a ta vyžaduje mimořádná opatření.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img