Litecoin je podhodnocený – proč může konkurovat Bitcoinu?

Share This Post

Litecoin bývá také nazýván jako digitální stříbro, přičemž BTC spíše jako digitální zlato. LTC si již dlouhá léta udržuje kapitalizaci mezi top kryptoměnami, ať už šlo o medvědí nebo býčí trend. Přesto litecoin v posledním bullrunu zaostával za některými highcapi. To by se však mohlo brzy změnit a litecoin by mohl v konečném důsledku těžit z úspěchu Bitcoinu. Zde je důvod:

Trh s kryptoměnami vypadá jinak, než tomu bylo v minulosti. Mezi hlavní důvody patří skutečnost, že litecoin již není v první desítce podle tržního kapitalismu. XRP také klesl z třetí příčky kvůli problémům s USA, takže kromě Etherea a Bitcoinu dominují v průmyslu zcela nové kryptoměny.

LTC je ovšem vhodnější pro menší transakce a nabízí kanály Lightning Network, aby udržoval poplatky na minimální úrovni. To jsou klíčové důvody, proč by altcoin mohl těžit z BTC. Ale je toho mnohem více…

Mohlo by vás také zajímat: ANALÝZA – Zlato (XAU/USD) čekají díky vysoké inflaci světlé zítřky?

Proč bude litecoin vůči Bitcoinu růst?

Důvody uvedené výše jsou jednoznačně faktory, které by se mohly přelít do ceny LTC. Litecoin se rodí z kódu Bitcoin Core. Stejně jako Bitcoin, i zde existuje omezená nabídka – pouze 84 milionů LTC – čtyřnásobek nabídky BTC.

Při těžbě se spoléhá na Scrypt namísto SHA256, což by mohl být rozlišující faktor, díky němuž bude moci litecoin nejen vůči Bitcoinu dosahovat dobrých výkonů, ale dokonce ho překoná. Scrypt je stejný hash algoritmus, jaký používá Dogecoin, a je energeticky efektivnější než Bitcoin. Pokud se energeticky přátelské kryptoměny stanou novým trendem, nastane čas pro LTC.

LTC/BTC. Zdroj: TradingView

Graf LTC / BTC ukazuje dlouholetou nedostatečnou výkonnost. Každý Bitcoin je více než 200krát cennější než každý litecoin. Jeho nabídka je však pouze čtyřikrát větší. Matematika se tedy neshoduje, a až si to trh konečně uvědomí, může to být pro LTC silné zotavení.

Mohlo by vás také zajímat: Byla přijata stížnost na Muska za manipulaci s trhem – Elon kontruje oznámením, kdy Tesla obnoví platby v Bitcoinu!

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...