14.06.21 Technická analýza BTC/USD – otestování 42 000 USD již za dveřmi?

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Bitcoin (BTC) má za sebou další týdenní close a nakonec skončilo ve vcelku příznivější podobě, než jakou mělo podobu ještě během zpracování včerejší video analýzy Trh tedy i na týdenním grafu naznačuje, že bychom alespoň těch 42 000 USD mohli velmi brzo otestovat. Vlastně klidně dnes, protože je Bitcoin již těsně pod rezistencí. Jinak v uvedené nedělní video analýze jsem také stručně nakousl inflaci a Bitcoin.

Pokud jste video analýzu sledovali, víte, že květnová inflace dosahovala ve Spojených státech 5 %. Nejedná se sice o žádný extrém, ale je to vůbec nejvyšší naměřené číslo od poslední finanční krize. Bitcoin tedy takovou inflaci ještě nezažil, a proto je pro nás velmi důležité, jak se trh během aktuálního období vyvíjí. Je to pro nás do budoucna samozřejmě velmi důležité.

Aktuální situace na 1W TF BTC/USD

BTC

Jak jsem již nakousl v úvodu, Bitcoin nakonec zavřel týdenní svíci v docela líbivé podobě. Ještě včera večer se zdálo, že týdenní zavírací cena bude v těsné blízkosti 36 000 USD, jako tomu bylo předchozí dva týdny. Nicméně později večer se trh začal zvedat, díky čemuž je výsledná podoba jiná. Svíce tudíž zavřela na cca 39 400 USD, takže velmi blízko od blízké rezistence na 42 000 USD.

Prvně nám dával denní graf znamení, že bychom se mohli dalšího otestování rezistence brzy dočkat a nyní totéž učinil týdenní graf. Bohužel jiné signály nejsou dostupné, takže musíme aktuálně počítat s tím, že Bitcoin řečenou rezistenci otestuje. Alespoň do doby, než nám trh nabídne cokoliv jiného.

Indikátory

Aktuální hodnoty RSI jsou cca 48 bodů, momentum je pozitivní, ale samozřejmě dosti slabé. Na MACD naopak ono negativní momentum pomaličku slábne, ale k nějakému bullish crossu má indikátor ještě hodně daleko.

Aktuální situace na 1D TF BTC/USD

BTC

Co se týče denního grafu, Bitcoin zprvu konsolidoval kolem Point of Control, ale sobota skončila menším výprodejem, takže bylo zase očekávání takové, že nakonec znova otestujeme 30 000 USD. Trh se ovšem v neděli pozdě večer zase probral, takže v tomto ohledu je trh nemálo schizofrenní.

V každém případě se v neděli cena vrátila zpátky nad POC a sledovanou tržní rovnováhu, která má rozpětí 30 000 – 42 000 USD. Díky čerstvému růstu jsme velmi blízko od blízké klíčové rezistence, a proto hranici asi otestujeme. Jakmile k tomu dojde, je potřeba sledovat objemy a price action v těsné blízkosti.

Došlo k zamítnutí? Jaké má zamítnutí volume? Jeslti Bitcoin odporem prorazí, tak jsou pro nás objemy též dost zásadní. Hledáme jednak potvrzení a jednak je třeba zjistit, jak jsou jednotlivé strany agresivní. Na základě popsaného bychom otestování 42 000 USD měli vítat, protože si od toho můžeme slibovat, že nám trh vygeneruje další signály, které nás nasměrují.

Indikátory

Indikátor RSI čerstvě překročil 50 bodů. Jestli momentum up vydrží, sledujte pak reakci křivky na zakreslené trendové diagonále. Co se týče MACD, pozitivní momentum se zřetelně zvedá.

Závěrem

Tolik skloňované otestování rezistence můžeme očekávat již během dneška. Stačí, aby Bitcoin poskočil o několik jednotek procent a máme hotovo. Pokud však otestování skončí neúspěšným průrazem, markantně vzrostou šance, že kurz setrvá v intervalu 30 000 – 42 000 USD minimálně do začátku letních prázdnin.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
34 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Venca

Předevčírem technická analýza že jsme div ne pod 20tis a dneska že 42000 za dveřmi, dobrej věštec. Za mě nejde o nějakou technickou analýzu, tu si může nehat na akcie a zlato, ale dokud se tiskne (dle něj tomu Tětek s Turkem nerozumí a jedná se přeci jen o kvantitativní uvolňování) a zároveň je značný výkyv na feer and greed indexu btc (něco co nesleduje), tak to s btc může udělat naprosto cokoliv a nějaká zkostnatěle tendeční analýza s tím nic nesvede. Každopádně dlouhodobě je bitcoin stále podhodnocený.

evžen

Jsem zvědavý a těším se na omluvu pana autora, že Bull market skončil. Ještě je čas , ale těším se …

Fantom

Taky že skončil, tohle je jen bull trap nic jiného. Průraz půjde pod 30k a ne nad 50k.

evžen

A od vás čekám na to samé.

Fantom

Praská bublina – cena jde dolů než najde novou rovnovážnou hladinu. Občasné výkyvy nahoru nemohou změnit trend. To zná každý kdo viděl graf “Market cycle” – ten přesně souhlasí s grafem BTC/USD 3D a bude se potvrzovat i na vyšších časových rámcích. Jen naivkové si mohou myslet, že 30k bylo to dno.

Don

Jj vsichni ví hovno a ty jedinej fantome víš presne kam BTC bude smerovat. Slez z višně, nasyp si popel na hlavu a rekni si. Jsem magor. Jsem magor :-))))

Jan M.

Fantom je šašek. Už když byl BTC někde na 25k, tak se tady zmínil, že tomu vůbec nevěří a že je 96% cash a 4% BNB nebo tak nějak.

Fantom

To je pravda. Když jde FOMO tak se těžko odhadne strop. Dno se dá odhadnout lépe. Když byl BTC na 5k tak jsem byl 100% krypto. Jak jsi na tom ty? Vzpomeň si až budeme zase na 25k a půjdeme dolů.

Jan M.

Až na to, že na 25k nejdeme. Myslím si, že dost možná to už nikdy v historii nepůjde pod 33k.BTC má neskutečně silné tržní fundamenty, jak poznamenal Venca v úvodním příspěvku tohoto vlákna. Bude to asi stranově konsolidovat do konce prázdnin (nyní spíš v horní půlce pásma 31k-55k) a v prosinci bude dost možná další vlna altseason (BTC a altcoiny se střídají v dominanci) a od září do prosince bude snad nové ATH a klidně i někde těsně pod hranicí 100k. V létě 2022 může být klidně 200-400k (spíš asi blíž 200k než 400k). Uvidíme. Vy jste se mimo jiné tady taky svěřil, že vůbec nerozumíte ekonomii a ekonomice. V tom případě platí, že svůj extrémně bearish bias vůči BTC máte založený na neznalosti. Nemyslím si, že je správný přístup to the moon za všech okolností (např. anthony Pompliano, Ivan on Tech a skoro ti všichni clickbaitoví moonboys). Není správný ale ani extrémně bearish bias jaký máte vy nebo pan Ing. Jarolím. Ten je sice vyštudovaný ekonom a zná teorii TA, ale podle všeho neuznává nic jiného než keynesiánství. A myslí si, že když zlato bylo protiinflační safe haven po 5 tisíc let, tak to znamená, že to tak bude navždy. Totéž si mysleli na začátku 20.století drožkáři když se dívali na automobily nebo možná někteří výrobci psacích strojů, když se dívali na začínající počítače. Správný přístup je zlatý střed (já, Ben Cowen, Datadash atp.)

Fantom

Tenhle váš příspěvek si uložte a porovnejte s realitou za rok. Porovnejte predikci 200-400k a skutečnost. Nevím kde jste vzal že nerozumím ekonomice – mám ekonomickou VŠ. “Nikdy v historii nepůjdeme pod 33k” – během měsíce jsme tam! Do konce prázdnin jsme pod 30k. Je to jen otázka času. Teprve až narazíme na dno může začít nový bull run. BTC půjde dříve pod 20k než nad 100k. To jsem si jist. A příště si odpusťte urážky, na takové příspěvky nereaguji.

Magister peditum

“”Kdo je tu nejstarší, kdo je tu nejstarší!?” křičel Johann Strauss a mlátil o stůl občanským průkazem.” Jára Cimrman

Jan M.

Tak máte vystudovanou ekonomku na VŠ. A co jako? Pan Ing. Jarolím je taky vyštudovaný ekonom a z ekonomie si vykládá jen to, co se mu hodí, co se mu nehodí, tak vynechává. Chápete vůbec, jaká změna paradigmatu globální ekonomiky přinesla vládní koronaopatření a zadlužování a jaký to má vztah k inflaci? A jaký to má vztah pro BTC? Kde je psáno, že bullrun musí skončit otestováním 20k nebo respektive že podmínkou pro nové ATH je otestování 20k? Nevím, jestli je to nějaká poučka v teorii TA nebo váš vlastní výmysl. V každém případě já si představuji konkrétní lidi, konkrétní nakupující a prodávající Bitcoinu, a tržní fundamenty statku Bitcoinu. Při koronadumpu loni na přelomu února a března byla hodnota statku bitcoinu velmi nízká a byli lidi, kteří ho prodali za 4 tisíce dolarů. Od té doby se hodnota statku BTC setsakramentsky změnila. O x řádů. BTC v této chvíli je něco úplně jiného než BTC v té době. Ovšem vy se chováte, jako kdyby BTC se od koronadumpu skoro vůbec nezměnil a jako kdyby ATH ve výši 64,5k byla jenom nějaká úplná náhoda případně že celý BTC je jen nějaká hloupá bublina či pyramidová hra jak si myslí Peter Schiff. Myslete si co chcete. Každý svého štěstí strůjcem.

Fantom

To byla moje reakce na to, že jste o mně psal, že jsem přiznal že nerozumím ekonomii, což je pro ekonoma urážka. Zcela jistě se změnila CENA bitcoinu, o HODNOTĚ můžeme diskutovat. Ta se totiž projeví až časem. V roce 2018 byla CENA také 20k a mohl jste tvrdit že HODNOTA je stejná. Tehdy byl BTC v bublině a čas to ukázal. Já tvrdím že nyní je v bublině také a čas to opět ukáže. Důvod proč jsme se dostali na 65k je FOMO – to tvrdím já. Můžete věřit že BTC jde na 200-400k – vaše volba. Já si myslím něco jiného to je celé. To že vy si myslíte že se totálně změnil fundament je jen pohled na bublinu. Já kryptu věřím, ale nyní je v další bublině a bude možnost toho opět využít. Jak říká W. Buffet – cena je to co zaplatíte a hodnota to co dostanete.

Matějovo

Dave the Wave tvrdil/tvrdí, že BTC půjde na 400K do roku 2029. Dave předpovídá, že na konci roku 2022 se cena Bitcoinu zvýší na 110 000 USD.

Fantom

To je klidně možné, v roce 2022 může stát BTC 10k i 110k. Myslím tím na jaře 10k a v zimě 110k 🙂

VojtaS

Dobrá věštba:)

Honza Kapoun

Díky za Tvé pravidelné články. Čtu to moc rád, je vidět že většího machra v oboru člověk těžko najde. Odhad vývoje BTC je sice věštění z křišťálové koule, ale díky že se o to pokoušíš.

Magister peditum

Vždyť ty předpovědi moc nevychází! To není nic proti autorovi, ona se TA celkové na BTC moc nechytá.

Rob

Proboha proč si pořád myslíte, že Technická analýza má být něco jako předpověď vývoje ceny? Asi to nejde vysvětlit… A nebo přichází stále noví a noví lidé, kteří znovu a znovu nechápou, že Technická analýza NENÍ a NEMÁ BÝT předpovědí cen!!!! Pro pána už to pochopte!!!! Je to jen analýza chování trhu a když si to zasadíte do fundamentálního celku, který musí být daleko daleko komplexnější, tak potom třeba budete mít názor na vývoj ceny. To ale není věc pouze technické analýzy. Ta sama o sobě rozhodně nestačí. To vy musíte vědět, co a proč kupujete, abyste byl schopen za pomoci technické analýzy odhadnout, co se bude dít. Tak nebuďte pořád tak hloupí…

evžen

Hloupý jste bohužel vy, protože analýza minulého, jak správně píšete, slouží k odhadu chování v budoucnosti. A to je přeci predikce, ne?A kromě toho při TA autora padají i tvrzení konec Bull atd.

Rob

Analýza vám řekne, kde jsou podpory, rezistence, případně jaké se začínají rýsovat patterny (jejich logice je potřeba navíc rozumět). To není predikce, ale zhodnocení současné situace. Cena jde někam ne podle analýzy, ale podle toho, co kupujete a jaký to či ono skrývá potenciál z hlediska budoucího zhodnocení či znehodnocení. Takže ne, nejedná se v žádném případě o predikci, ale o vodítko, které musíte teprve zařadit do svých vlastních úvah a do kontextu toho, co nakupujete. A ne, jen podle technické analýzy se predikovat směr vývoje ceny opravdu nedá. To je naprostý nesmysl. A také se právě o to nikdo nesnaží, což je věc, která mnoho lidí trápí, neboť od technické analýzy čekají něco, čím není a nikdy nebude. Cena jde vždy někam a tam na něco narazí. Víme zhruba, kde co je (podle burzovních dat), ale nikdy nelze bez dalšího zkoumání mimo TA určit, kterým směrem se cena pohne, pokud nezahrneme množství dalších proměnných. Nezlobte se na mě, prosím. Ano, jsem hloupý. Ale ne “tak” hloupý.

pietro

Robe, to je v některých případech marný boj.. 🙂

Poslední editace 2 let před přes pietro
Rob

Díky za podporu. 🙂🤚

evžen

Pánové jsem rád, že souhlasíte alespoň s tím, že ta poskytuje vodítko jak se bude trh chovat. Myslím, že je to dost.

aaa
Hodnocení článku :
     

Elon to zase trošku nakopl no

bkf1

Když to Musk údajně zase tak nakopl, tak jaktože BTC začalo růst víc jak hodinu před jeho tweetem?
PS: Ano, posun času je zohledněn.

Poslední editace 2 let před přes bkf1
Jan Zizka

Uz delsi dobu se tu porad dokola omyla resistence na 42 000USD. Me prijde ze skutecna resistence je na 40. Cislo 42 je spis ze stoparova pruvodce nez z dat. To same je u supportu. ten bych posunul ze 30 na 32.

pietro

Tak v tom případě nám rezistence prasknula. Aktuálně jsme na 40 920USD. Takže podle tebe teď už letíme nahoru? 🙂

Jan Zizka

presne tak

pietro

No Honzo, nejak ten pohyb up selhává..

Rob

$42’000 je hladina, kde je hodně otevřených příkazů na prodej. Proto je těžké jí prorazit. Tato čísla sdílí burzy. To není číslo vycucané z prstu. Jedná se o zcela relevantní údaj. Zadejte si do vyhledávače “hloubka trhu”.

Jan M.

To je nesmysl, co jste napsal. Příkazy v order books jsou totiž jistota. Nebo aspoň mnohem větší jistota než dynamické neustále se měnící příkazy podle situace na trhu. Mám na mysli slabé supporty/rezistence, u nichž je většina příkazů jen v hlavách účastníků trhu. A když je něco hodně velká jistota, tak musí být hodně velký tlak nakupujících (u supportů naopak). Čím je pořadí průrazu rezistence/supportu nižší, tím je méně nakupujících/prodávajících. Právě proto silné rezistence/supporty padnou třeba až napočtvrté anebo dokonce napopáté. Málokdy napodruhé či dokonce napoprvé. Tato konkrétní rezistence 39,5-40,5k byla otestována 3x, když počítám i dnešek a nepočítám dead cat bounce po 19.květnu.

Petr 2
Hodnocení článku :
     

Bože muj my otestujeme 40k a tady se zase tleská na milion, hejlove jsou nenapravitelní .

evžen

Jo, jo. Focusovat na pokles je sviňa.. Stejně jako na růst .

spot_img