13.06.21 Technická analýza ETH/USD a LTC/USD – průraz asi v dohlednu, ale vše závisí na BTC

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Po včerejší analýze na indexy, zůstaneme u altů a vybereme dva konkrétní pro analýzu – Litecoin (LTC) a Ethereum (ETH). Oba alty považuji za vlajkové lodě, které v podstatě určují pro ostatní směr, takže je dobré vědět, jak na tom jsou. Dnešní analýza bude proto hlavně o zhodnocení stavu a případných možnostech, když se kurzy vydají na tu, či onu stranu.

Avízo k dnešní video analýze:

Během nedělního odpoledne vydám pravidelnou video analýzu. Jakmile k tomu dojde, budete samozřejmě upozorněni. Můžete se opětovně těšit na další analýzu plnou užitečných informací, kde si i vysvětlíme důležité souvislosti, které se od většiny jiných analytiků nedozvíte. Když tak si dejte rovnou odběr, abyste analýzu nepropásli.

Aktuální situace na 1D TF ETH/USD

ETH

Začneme prvně s mincí Ethereum, graf je na logaritmickém měřítku s denním časovým rámcem. Co se týče samotného dropu, Ethereum se znehodnotilo o cca 61 %, což je dost, ale znatelně méně než jiné top altcoiny. Lokální dno je v podstatě na S/R levelu 1 965 USD, ale fakticky cena sjela mnohem níže. Leč denní close skončilo nad řečenou hladinou.

Prodejci zaútočili na úroveň celkem dvakrát, ale ani průlom se nepovedl. Pak vždy započal retracement up, který ovšem vydržel pouhých pár dní, z čehož nakonec vznikl stranový konsolidační pattern – trojúhelník. Spolu s tím se dynamika a objemy z trhu vytrácely. Dokud je kurz uvnitř sledovaného patternu, jedná se normální jev.

Leč my můžeme sledovat, že již došlo k průrazu z útvaru. Ovšem dynamika a objemy stále nikde. Což nám prostě říká, že se čeká na Bitcoin. Bez něho pohyb asi jen tak neuvidíme. V každém případě, pokud se Ethereum zmátoří a bude chtít up, první velká překážka je ATH úroveň 4 410 USD. Uvedená hranice je zároveň jedinou překážkou, protože nad ní žádnou rezistenci již nemáme.

Jestli se breakout podaří, Ethereum zase získá volné pole působnosti. Když trh bude směřovat na jižní stranu, první oporou je zase S/R level 1 965 USD. Posléze pak máme levely 1 372 USD a 952 USD. Nicméně „beton“ začíná dle Volume profile až v blízkosti S/R levelu 631 USD. Zase opakuji, že řečené neznamená, že sem padneme. Ale pokud se tak stane, měli bychom být připraveni.

Indikátory

Denní RSI dosáhlo během retracementu nejvýše asi 51 bodů, což je dost málo. Nyní má indikátor asi 42 bodů. Nejdůležitější ovšem je, že podoba křivky indikátoru má zřetelný konkávní tvar – obrácené U. Zkrátka nám RSI křivka rotuje dolů, ale pomaličku. MACD dospěl k bearish crossu, takže pozitivní momentum zrovna dlouho nevydrželo.

Aktuální situace na 1D TF LTC/USD

LTC

Litecoin si též rozebereme na logaritmickém grafu s denním časovým rámcem. V obecné rovině je vývoj velmi podobný jako na ETH. Akorát tedy samotný propad byl asi o 10 p.b. hlubší, konkrétně cca 71 %. Propad se zastavil až na S/R hladině 125,52 USD, retracement up trval do S/R levelu 209,6 USD. Od té chvíle pomaličku klesáme.

Objemy se soustavně snižují, dynamika je též fuč. Nejčerstvější reakce s blízkým supportem se datuje k 8. červnu. Kurz po pěkném odrazu chtěl pokračovat nahoru, ale momentum se rychle vytratilo. Je z toho tudíž taková bezvýsledná plácaná. Kurz se zkrátka zdržuje v rozmezí 179 – 144,51 USD a zatím se to vážně netváří na průraz.

Jestli se dočkáme rozhodného pohybu up, těch rezistencí je na cestě nahoru dost – statické hranice jako jsou 209,6 USD, 252,67 USD, 306,57 USD, 359,85 USD a dynamická úroveň MA 200. Cesta nahoru je proto trnitá. V případě pohybu dolů, stále platí, že první významnou oblastí je 100,46 – 83,98 USD. Až zde začíná dle profilu slušnější likvidita.

Indikátory

Nejvyšší hodnoty RSI jsou na 44 bodech, což je zase dost málo. Aktuálně indikátor ukazuje cca 39 bodů a i zde můžeme pozorovat snahu o rotaci křivky. MACD je ovšem bez bearish crossu, momentum prozatím převažuje.

Závěrem

Ethereum a Litecoin jsou dost zamrznuté trhy. Lze předpokládat, že spíše dříve přijde větší pohyb, ale vše logicky záleží na BTC. Bez něj se asi jen tak nepohneme. Nicméně pokud ta stranová konsolidace potrvá příliš dlouho, je nemalá možnost, že se alty začnou zvedat. Za normálních okolností by se tak díky stranovému pohybu na Bitcoinu již stalo, ale trhy mají po tom květnovém výprasku jednoduše strach.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img