Bitcoinové auto bude závodit v Indianapolis 500

0
(0)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Nejdůležitější kryptoměna na světě pomalu dobývá všechna odvětví. Není proto divu, že Bitcoin bude mít zastání i na prestižním závodu Indianapolis 500. Jak ale bude bitcoinové závodní auto vypadat?

Bitcoin a závody

Koncem května proběhne 105. ročník slavného závodu Indianapolis 500, který hostí známé závodníky z celého světa. Závod však letos okoření automobil a řidič označený logem nejdůležitější kryptoměny světa, Bitcoinu.

Americký závodník Ed Carpenter z Ed Carpenter Racing v letošním roce porušil tradiční sponzorský model a oficiálně oznámil, že bude závodit s autem polepený logem BTC. Cílem je zvýšit povědomí o kryptoměnách a vývoji Vitcoinu. Carpenter k „bitcoinovému“ vozu prohlásil:

„Nechci letos závodit o brambůrky nebo pivo. Celý svůj život jsem pracoval na závodech Indy 500. Letos chci najít způsob, jak začlenit bitcoin.“

Generální ředitel společnosti Zap, Jack Mallers, spolu s americkým závodníkem Carpenterem v současné době pokračují v získávání darů od kryptoměnových nadšenců. Dle Mallersova vyjádření plánují použít 70 % veškerého výnosu na financování rozvoje Bitcoinu.

bitcoin auto
Zdroj: jimmywow.medium.com

Zbývající část bude použita na financování bitcoinového automobilu a charitativních organizací v americkém Indianapolis. Největší podporovatel je prozatím výkonný předseda New York Digital Investment Group, Ross Stevens, který daroval neuvěřitelných 250 000 USD.

„Toto není Strike auto, Coinbase auto, Kraken auto. Toto je bitcoinové auto. Ve světě sponzorů bramborových lupínků a energetických nápojů se Ed rozhodl závodit za lidskou svobodu, finanční gramotnost, finanční inkluzivitu, technologii úspor a vývoj bitcoinu s otevřeným zdrojovým kódem.“

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 51 028 USD dle KMC.

Závěr

Bitcoin se dostává pomalými krůčky do každého odvětví. Co se týče závodění, nejedná se o první sportovní vůz, který byl polepen znakem kryptoměny. Ikonické logo BTC již  představil v minulém roce Darrel Wallace v závodní sérii NASCAR.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img